Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik talebim reddedildi. İtiraz etmek istiyorum. İzlemem gereken yol nedir?

mp2009

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
25 Şubat 2010 Güncel: Bana Ek Raporu verdikten Sonra Ret gelmişti. ben de bu siteden edindiğim tecrübelerden dolayı Maluliyet cetvelinde Rahatsızlığımı göstererek itiraz etmiştim. Bu itirazımdan sonra 4 ay bekledim, itirazımı kabül ettiler, malulen emekli oldum

Sayın arkadaşlar benim Sorumdan önce Durumumu yazmıya çalışayım .
İlk işe girerken 1985 yılında yüzde 70 gözden raporum vardı Bu iş yerinden ayrıldıktan sonra iş bulmamda zorlandığım için raporum yüksek olduğu için tekrar aynı hastahaneye gittim Yüzde 14 verdiler bu arada 2000 yılında bağ kurlu oldum 6.5 yıl 2006 yılında başka bir hastahaneden yüzde 45 rapor gözden aldım. 2007 yılında Kasık fıtığı ameliyatı oldum Alınan parçalardan Bir tür kanser olduğumu söylediler.
Bağ kuru kapatarak borcum olmasına rağmen Eşimden sağlık karnesi aldım.ve ameliyat oldum.onkoloji de kontrollerim devam ederken şubat 2009 da Nüks tekrar kitle büyüdüğü için ameliyat oldum onkolojide ışın a girecekken vaz geçip tekrar ameliyat rttiler o sıkıntılşı günlerden sonra Ailemi
n eş dostların yardımlarıyle sağ olsunlar kontrollerim devam ediyor

SSK: 1985 yılında giriş 2695 gün
Bağkur: 2000 yılında giriş 2200 gün 2007 de kapanıştan sonra
ssk isteğe bağlı: 1 ay + 16 gün çalışma

Bağ kur emekli müracatımı kabül etmedi önce baş vurdum sonra ssk ya gönderdiler SSKya Malülen baş vurdum Kartal eğitim den aldığım Raporu ara karar ile yeterli görmeyip Ek durum raporu istediler Hayati tehlikeye Haizdir SARKOM vardır [Ek 1 listede var]Yazmasına rağmen Ret geldi Henüz postaya verildiği için elime geçmedi bana sözlü olarak söylediler unkapanı malüllük.

Ne yapmam gerekiyor Cevap postadan gelmeden itiraz edemezmiyim birisı bana yüksek sağlık kuruluna yaz derler ne bir kez itiraz etmek istiyorum olmazsa Bağ kuramı Müracat edeyim

Herkese teşekkür ederim verdikleri bilgilerden dolayı.

malülen emekli olamazsınız,,ilk işe girdiğinizde %70 raporunuz olduğu için. işe girmeden önce malül sayılmayı gerektirecek bir oranda raporunuz olmaması gerek,,
erken emekli olabilirsiniz,, vergi indirimi belgesi %40 üzerinde olması gerek

İlk işe girerken 1985 yılında yüzde 70 gözden raporum vardı

bu yazdığınız cümle zaten red edilme nedenini açıklıyo
malülen emekli olabilmeniz için ilk işe başlarken normal statüde işe başlayıp sonradan özürlü durumuna gelmiş olmanız gerekiyor.. bu durumda erken emeklilik hakkından faydalanabilirsiniz

mp2009;

Siz bağkur şartları ile emekli olabilirsiniz neden bagkur son 7 yıl bağkurlu olarak prim ödediginiz için Tek yapmanız gereken şey, Bağ-Kur'a 5510 sayılı yasanın 28. maddesi gereğinde sakatlıktan dolayı erken emekli olmak istediğinize dair dilekçe vermek ve yetkili hastaneye sevk edilmek..

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkürler.Ben şubat tan bu yana bekliyorum İlk işe girerken raporum gözlerden idi 2007 de başka bir rahatsızlığım ortaya çıktı SARKOM Bir tür kanser ve ek 1 listesinde K Şıkınd a9.Maddesindevar buna dayanarak 1 kez itiraz edeyimmi derim Teşekkürler

mp2009 artık bu konularda SGK nın ince eleyip sık dokuduğunu genellikle kanser hastalarının malülen emeklilik isteklerini reddiklerini biliyorum ama sizinki %70 oranındaki raporunuzun olması belki emekli olmanızı sağlayabilir..Yinede başvurunuzu yapın derim ben saygılar..

Malulen emekliliğe gerek yok. 5510/28 uyarınca emekli olmak için başvurun. Kurum sevkiyle %40 ve üzerinde raporla işgücü kaybınızı tescil ettirirseniz, yüzde yüz emekli edilirsiniz.

İtirazım olumlu karşılandı

Arkadaşlar bu sabah sgk dan gelen telefon ile umutlarım artı güne sevinçle ve beklentimin olumlu sonuçlanmak üzere olduğunu aldığım telefonla öğrenmiş oluyorum.[cumartesi olmasına rağmen]
durumumun diğer arkadaşlara belki faydası olur ve de sevincimi tüm arkadaşlarımla paylaşmak isterim.
Ben önce bağ kura baş vurdum olmaz deyip [benimde on lara madde ve kanunu söyleyemeyip acemiliğime geldi ] ssk ya gönderdiler gerekçe bağkurdan sonra 46 gün ssk olması idi ssk malülen emekli başvurumu önce ara karar ile ek rapor istediler Üniversite Hastahanesinden aldığım Ek raporu vermeme rağmen ret gelmişti
Buna itiraz ettim SGK Yüksek sağlık kuruluna sağ olsun arayıp Ankaradan cevabın olumlu geldiğini söylediler işlemler için Pazartesi bekliyorlar. Bakalım bundan sonra nasıl yürüyecek

Öncelikle Bu formdaki tüm arkadaşlarıma Bana ve diğer sorularına cevap arayan arkadaşlara yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum. Herkese kolay gelsin ve bol bol sabır diliyorum.

Arkadaş bak gene yanlış yapıyorsun sen malulen emekli olmayacaksın. 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre emekli olacaksın onun için de bağ kura müracaat etmen gerekli....

Emekli olduk Darısı bekleyen arkadaşlarımın başına

Bu gün sigortadan mektup elime geçti 614 TL Maaş bağlandı
Öncelikle bU siiteden Aldığım faydalı bilgiler için herkese teşekkürler.

Henüz maaşı almadım ama elimdeki belgeden öğrenebildiğim bilgi bu

Daimi gün 5436 / 3009/2427 3009 ssk 2427 Bağ kur diye tahmin ediyorum
Bu arada 2/3 gün önce internette Tesadüfen Bağkur sitesinde borç durumuma baktım Birde ne göreyim önceden 1 tl fazla ödemem görünürken
3200 tl Fazla ödemem görünüyor.Basamak ta 7,Görünüyor
Siz olsanız aklınıza ne gelir ve ne yapmayı düşünürsünüz.bende bu gün bağkura gittim ekstramı aldım Gün birleştirirken yanlışlık olmuş dediler Benim bağkura girişim 2000 yılında 8.basamak idi çıkarken 12.idi nasıl şu an 7 olur ve ne demektir deyince Dilekçe yazdırıp Git 20 gün sonra gel dediler Ne değişir dedim 20 TL gibi maaş oynar tahminen
Şimdi de bakalım ne Olucak Tahmini olan arkadaşlara Sorarım.
Tüm arkadaşlarıma sevgiler.

İlk olarak hayırlı olsun emekliliginiz...
Malulen mi emekli olmuşsunuz erken emekli mi?

Emeklilik duygusu

Güzel dilekleriniz için Teşekkür Ederim
Maaşım Malülen diye düşünüyorum Raporu alırken maluliyet istemiştik
yasa maddesi 5510-26 kontrol muayenesi 2012 kasımında
Öncelikle şunu bellirteyim 614 TL Azmaaş beklentimin altında diye düşünmüştüm Ancak gerçekci düşünürsek devlet güvencesinde Düzenli maaş
güzel bir şey derim Umarım Bekleyen arkadaşlarımda maaşlarına kavuşur

Bilirim o duyguyu

Haydi hayırlısı ile, maaşını uzun ve sağlıklı yıllarda yemek nasip olur inşallah.

Ek rapordan sonra Ret gelmişti

Yukarıda yazmayı unuttum Bana Ek Raporu verdikten Sonra Ret gelmişti bende Bu siteden edindiğim tecrübelerden dolayı Maluliyet cetvelinde Rahatsızlığımı göstererek itiraz etmiştim Bu itirazımdan sonra 4 ay bekledim itirazımı kabül ettiler. Metin

Üst Alt