Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emeklilik talebinde bulunan memurlardan aldıkları vergi indirim miktarları geri..?
merhaba,
engel durumu sebebi ile vergi indirimi ya da verg imuafiyeti alan kişilerden(devlet memuru)
emekliliği geldiğinde toplu olarak aldığı vergi indirimi geri alınıyormuş.
bu konuda bilgisi olan var mı?
çalıştığım kurumdaki bir arkadaşın engelli tanıdığı emekli olmuş
ve epey bi miktar vergi muafiyetinden aldığı paraları toplu olarak ikramiyesinden geri almışlar.
oturann boğa, çok özledim siziiii .)
veririm sevgili bülent ne olucak kiii.nasılsa geri almak kolay olur sizden dermişim)
nyse gerçekten doğru ben yakında gerçekte neyi kastettiğini de öğrenirim
ama çalıştığım yerdeki memur %40 özürlü bana ''ben emekli olamıyorum, yeni arkadaş emekli oldu ama parasını kesmişler ''dedi.
''bu yüzden bir kaç sene daha çalışmak zorundayım en azından kaybım çok olmasın'' dedi.
sevgilerrr
Erken emekli olmanın tek dezavantajı kıdem tazminatına dairdir. Çünkü kıdem tazminatı çalışılan yıla göre hesaplanır... Ama bu kayıp erken emekli olup emekli maaşı almanın yanında görece önemsizdir...
Bunun dışında ne gelir vergisinde yapılan sakatlık indiriminin geri alınması söz konusu olabilir, ne de başka bir şey. "Kedidir, kedi"
Merbaha arkadaşlar; bu hükümetle böyle giderse geçmişte bize verilmiş olan haklarımızdan daha çookk mahrum kalırız özürlü rapor derecelerini düşürdüler bunlardan önce işe başlamış engelli memur ve işçi olarak girenler vergi indirimine önceden başvurmamışlardır çoğu şimdi başvudukları taktirde eminim sevgili dr.lar bir çoğuna %40 ın altında rapor verecek ee sistmin adamları ya başındakiler onu söylüyor onlarda memnuniyetle özürlünün hakını elinden alıyorlar madğdur olmuş umurunda değil böylelikle vergi indiriminden yararlanmıyorlar memur ivergi indiriminden yararlanamayınca da bakarsın 15 yılı dolan memur erken emekli olmak istediğinde sen vergi indirimden yararlanamıyorsun erken emekli olamazsın diyecekler durum bunu gösteriyor ben 10 yıllık memurum geçen gün indirim için vergi dairesi hastaneye sevk etti heyete gittim dr.lar hakımızı gasp etmek için görevlerini titizlikle yapıyor nerden nasıl puanını kesiyim de %40 altında rapor çıksın diye bayağı bir uğraştıktan sonra ne yaptı etti %39 da bıraktı beni heyet başkanı bacağa bağlı olarak belimden de rahatsızlığı fark etti ama dr atladı hemen devlet ona puan vermimiş heyet başkanıda tamam dedi ee dr buna çok memnun ki bunu atlalamış, aklına gelmiyor bu vicdansızların bu omirilikteki sıkıntı bacaktaktan kaynaklanan bişey diye. derece yükselecek yaa vatandaşın işi görülür ne gerek var eziyet etmek varken devlet kıs haklarını diyor nasılsa onlarda seve seve yapıyor kaçırırlar mı? ama adam gibi tedavi teşhi dersen ona yoklar . insanlık denen bişey kalmamış kardeşim başımızdakilerin zalimlikleri yüzünden % 39 la hakkım elimden alınıyor ve beni madur etmekten rahatsızlık duymayıp vicdanları sızlamıyorsa bunlar zincirleme gidiyor sıradan kişilerle bu işler görülmüyor seçiliyor müdürü amirin başkanı baştabibi daire başkanı vs. vs.... kahrolası insanlar özürlülere verilen hakları aldıkça alıyor insanlar görmüyor umursamıyor sadaka kültürüne alıştırılmış oldukları için gününü kurtarıyorlar haksızlıklara sessiz kalıyor... geçmişler olsun hepimize kaybettiklerimiz ve edeceklerimiz içinn...
tamam en kısa zamanda görüşücezzz
yane kısa zaman derken emekliliğe bağlamayayım da öncesinde olur umudu ile bülentcim .
sevgiler..
ayrıca bilgi için tşkkrler..
Olur mu öyle saçmalık yaf... Devlet sana taksitle her ay 50 TL Vergi İndirimi ücreti ödesin, sonrada emekli olurken geri alsın. Kedi fare oyunu misali. Bunların hepsi farazi. Bülent beyinde dediği gibi kıdem yılına istinaden tazminattan kaynaklanan bir eksikliktir bu...