Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilikte hizmet süresi mi, yoksa işe başlama yılı mı baz alınıyor?

cdisci

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben erken emeklilik hakkından faydalanmak istiyorum fakat benim kafam karıştı bağkur işe başlama 1995 yalnız 2 yıl sonra 6 aylık bir boşluk verdim 1998 de yeniden başladım ve şu ana kadar kesintisiz devam ediyor başvuru sırasında ilk işe başlama mı önemli hizmet süresi mi bu kafamı karıştırdı hizmet sürem 14 yıl 11 ay oldu yani bir ayım var ama bence ilk işe başlama tarihim geçerli olmalı değil mi 1995 in 8 ayında işe başladım buna göre 15 yıl 4ay olmuyor mu bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

İki kriter de karşılanmalı:
1- Sigortalılık süresi (ilk sigortalı olunan tarihten bu yana geçen süre)
2- Yatan prim gün sayısı (sigortalı olunan tarihten bu yana ödenen prim günü)

Bülent bey teşekkür ederim bugün aklım başıma geldi ve hizmet süresi ile sigortalılık süresinin ayrı şeyler olduğunu anladım ve sgk yı aradım aynen düşündüğüm gibi biz yanlış değerlendirmişiz dediler tabii ki buda benim 2 ayıma sebep oldu nihayet bugün şefi ikna ettim inşallah yarın 5510/28 den sevki mi alıp emeklilik işlemlerine başlıyorum yalnız sevkte x işaretini çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az ne oranda kaybettiğini işaretleyeceğiz diğer şık olan sigortalı olarak ilk işe başladığı tarihten önce çalışma gücünü kaybettiğini işaretleyecek miyiz bizim şef işi bilmiyor da ben söyleyeceğim o yapacak ayrıca ben bağkurluyum

şu işaretli olacak: çalışma gücünün veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az ne oranda kaybettiği

Teşekkür ederim bağkurlularda sakatlılığın öncesi ve sonrası yok sanırım ve birde sorum şu askere elverişli değildir raporumu eklemem gerekir mi askerlikle ilgili belgeye ihtiyaç var mı?

Hey maşallah, hiç mi bitmez sorular yahu :)

Askerlikle ilgili belgeye gerek yok.
Önce sakatlanmak-sonra sakatlanmak erken Yaşlılık emekliliğinde etkisizdir...

Kusura bakmayın işi bilmeyen memurlara iş öğreteceğiz o yüzden sizi rahatsız ediyoruz herşey için teşekkür ederim

Üst Alt