Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Engelli çocuğuma evde bakım maaş bağlanır mı?

savcılı

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
9
OturanBoğa Emekliyim %70 Engelliyim 7500 maaşım var
Engelli bir çocuğum var Genetik polinöropati pescaus Hastası
Çocuğuma ÇÖZGER Gereksinim Raporu Çıkarttım Raporda (BÖGV) Yazıyor Buda %80ve89 denk geliyormuş Bana dediler Hem evde bakım ve 2022 Engelli maaşı alır dediler
Bazı kesimde sen sigortalı emeklisin SANA Yardım bağlamazlar Diyorlar
Ben uzakta SAMİMİ Olmadığım Komşum var 2 tane zihinsel engelli çocuğu var Fabrikada SSKLI çalışıyor Onlar hem bakım hem 2022 aylığı Alıyorlarmış Bu adamda SSKLI çalışıyor
ÇÖZGER Konusunda Bilgisi olan var mı Yardımcı ola bilir mi ?

Ben 3 yıldır çalışıyorum fakat öncesinde işsizdim ve annem emekli olmasına rağmen gelir kriterini aşmadığımız için bakım maaşını alabiliyorduk fakat engelli maaşını alamıyorduk zira birinden birini alma şansımız vardı gelir kriterinden kaynaklı. Fakat 18 yaş altı için durum nedir tam bilmiyorum çünkü ben 18 yaş üstüydüm. Prosedürler değişiyor olabilir. Bildiğim bir de şu var ki evinde birden fazla engelli olanlarda gelir durumu daha farklı hesaplandığı için maaş almalarında kolaylık sağlanabiliyor. Yani ilk engelliden sonraki her engelli hanede iki kişi olarak sayılıyor gibi bir şeydi. Eğer eve giren gelir hanede yaşayan kişi sayısına bölündüğünde 2835 (olması gerekiyor) tl yi aşıyorsa alamaz,aşmıyorsa alabilir. Fakat bütün bunlarından da yanında farklı bir durum var sizde ki o da şu;velisi olarak siz de engellisiniz ve engeliniz %70 . %70 ve üzeri engele sahip olan kişiler bakıcı maaşı alamıyor. Yine de yanıltıyor olmak istemem ama internetten araştırdığınızda da söylediğime benzer sonuçlara ulaşacaksınız.

Edevlette evde bakım maaşı yalnız bir aylık yazıyor

İLK KEZ EVDE BAKIM MAAŞI ALDIM
Çocuğumun Edevlette evde bakım maaşı yalnız bir aylık yazıyor
Başlangıç 01/8/2023 Bitiş 31/8/2023 yazıyor /
Bitiş Tarihi Kafamı Karıştırdı Öteki Kutucuk NORMAL Yazıyor
Yalnız bir aylık mı alacağız sizin de e devletinizde böyle yazıyor
Yardımcı ola bilirmisiniz SOSYAL DAYANIŞMAYA GİTMEYE GEREK VARMI

1 aylık gösterir genelde sistem hata veriyor pek sıkıntı etmeyin

Üst Alt