Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. İşitme engelli olarak yeni çıkan cetvelde sorun yaşar mıyım?

clark50

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
4
Merhaba Arkadaşlar ben vergi indiriminden süresiz emekli oldum.

Benim 3 sorum var

1-)2008 sonrası girişli olup emekli olanlar çalışırsa aylıkları kesiliyor.Şimdi bu çıkıcak kanun kapsamında ben 2008 öncesi ssk girişim var.Ben hali hazırda çalışıyorum.Bu kanun çıkınca benim aylık kesilecek mi ?

2-) Raporum süreli raporun süresi bitince iş yerinde engelli kadrosunda çalışmaya devam etmek için yeniletmek istediğim zaman çalışma iş gücü kaybına göre mi oran verilecek ? Yoksa eski engelli rapor oranına göre mi rapor alacağım ?

3-)Benim kulakta ileri derecede işitme kaybı var işitme cihazı kullanıyorum.Çalışma iş gücü kayıp listesine göre Hafif tanı işitme cihazı kullananları kapsamıyor mu ? sadece biyonik kulaktan dolayı işitme kaybı olanlara göre mi rapor verilecek ? Benim raporum 2022 yılında aldım kulaktan 45 almıştım @BnymnYldz @OturanBoğa

@OturanBoğa,

Yeni kanun çıktıktan sonra Çalışmak için 2 yıl sonra raporu yeniletmek istediğimde Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre rapor alınacak yani birden fazla hastalıklarım rapora eklenebilecek dimi ?

Yeni kanun çıktıktan sonra Emekli aylığımı kesin olarak işte çalışırken sgdp ödeyerek emekli aylığımı almaya devam edecem dimi ?

Evet çalışabilirsiniz ister siz odersiniz ister işveren.onu siz anlaşarak belirleyebilirsiniz

Merhaba,

bu çıkacak olan kanun sadece 2008 öncesi ssk girişi olup emekli olmayanları kapsayan sadece emeklilik işlemleri için çıkacak olan bir kanundur.Yasa çıktıktan sonra 2008 öncesi ssk girişi olan bir kişi yeni çıkan yasa ile emekli olursa çalışma durumunu etkilemez çünkü işe girişi 2008 öncesidir.Diyorki yasada örnek olarak 2008 öncesi süreli vergi indirimiyle emekli olanlarda kontrol süresi varsa yasa çıkmadan önce emekli olmuşsa o mevzuata tabi olur yani birden fazla hastalığın varsa engelli raporuna eklenir .Yani demek istediğim 2008 öncesi ssk girişi olanlar için çıkacak olan kanun sadece emeklilik işlemleri içindir. . Doğru mu düşünüyorum?

@OturanBoğa,
Öncelikle çok teşekkür ederim ilgi ve alakanızdan dolayı.Yasa çıktıktan sonra 2 yıl sonra Ben çalışmak için engelli raporunu yeniletmek istediğimde hastane sağlık kurulu yanlışlıkla çalışma iş gücü kaybına göre değerlendirebilir mi ? benim doktora söylemem mi gerekiyor iş için sakatlık rapor oranı cetveline göre raporumu yeniletmek istiyorum diye ?

@clark50, hocam bu yasa ile diyorki 2008 öncesi birçok kişi artık emekli olamayacak bundan sonraki yasa da ötvsiz araç almak isteyen engelliler artık işgüçü kaybına göre ağır tanı alırsan tek hastaliktan öyle araba alabilirsin diyecek

Mecbur emekli edecekler vallah ortalık karışır iyice deli oluruz

Bu hastalık listesine göre emekli olmak istersek nasil oluyor sadece doktorlari mi geziyoruz yoksa bir odanın içinde bütün doktorların karşısına mi cikiyoriz heyet gibi

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@samedo99, hiçbir bok olmaz eyt çıkardılar neoldu bircok kişi yine mağdur oldu 2.000/2008 arası mağdur oldu. 1 gün 1 hafta ile 30sene sonra emeklilik

@oxzd Sorduğum soru bu değil bro heyet gibi mi yoksa sadece poliklinikleri mi doladacagiz

demek istediğim bu yasa çıkmadan önce emekli olup sgdp ödeyerek çalışanlar bu yasa çıktıktan sonra çalışabilecek mi ?

Üst Alt