Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliyim. Kontrol muayenesinde oranım %80'in altına düşerse emekliliğim sonlandırılır mı?

svnn

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
11
Merhaba ben testis kanseri sebebiyle bir yıllık %84 engelli raporu aldım ve vergi indiriminden bir yıl süre ile emekli oldum bir yıl dolmak üzere olduğu için bağlı olduğum SSK ya gittim ikinci karar hastaneye sevk yazdı tekrar kurula gireceğim ve bana %80 altına düşerse emekliligimin iptal olacağını söyledi benim raporum 60 üzeri olacak büyük ihtimalle. 2008 öncesi sigortaliyim 6000 güne yakın sigortam ve 18 yıl çalışma süremi doldurdum emekligimin kesilme ihtimali varmı bilmediğim bir yasa mi var şartları sağlıyorum normalde teşekkürler

@svnn, Geçmiş olsun 1. Dereceden vergi indirimi ile emekli olmuşsunuz.

Kontrol muayenesi zamanı aldığınız oran %60-79 arası çıktığı zaman 2. Derece şartlarını sağlayıp sağlamadığınıza bakılır. Prim gününüz fazlasıyla var işe giriş tarihinizi bilmiyorum ama 18 yılı da tamamladım demişsiniz. 2. Derece emeklilik kriterini de sağlamışsınız söylediğinize göre. Emekliliğinizin iptal edilmesi için bir neden yok gibi görünüyor. Belki çalışma yılınız ile ilgili hesap hatası yapmış olabilir.

2008_oncesi.PNG

• Beğen
Reaksiyonlar: svnn
Teşekkür ederim 15.05.2006 sigorta girisliyim 5750 günde pirimim var ikinci dereceden oran gelecek büyük ihtimalle peki bir yıllık emekliydim şimdi otamatik devam mi eder emekliligim
yoksa hastanenin SGK ya sevk yazısına cevap vermesini mi bekleyecegim
ise yeni başlayacagim vergi indirimine mi başvurmam gerekecek

@svnn, Kontrol muayenesi için sevk edildiğiniz hastanede düzenlenen rapor SGK'ya gönderilecek ve o şekilde emekliliğinizin devam edip etmeyeceği kararı verilecek.

İşe giriş tarihinizde 18 yaşındaysanız eğer yazdığınız tarihe göre dediğiniz gibi 18 yıl tamamlanmış. %60-79 oran alırsanız 2. Derece kriterlerini de sağlamış bulunuyorsunuz. Kesin olarak iptal mi edilir dedi yada bir ihtimal olarak mı söylediler. SGK tarafından neden böyle bilgi verildiğini anlayamadım.

Vergi indirimi ile emekli olmuşsunuz zaten tekrar vergi indirimi başvurusu yapmanıza gerek olmaması gerekiyor.

Son düzenleme:
Evet 18 yaşında idim .yaklaşık 2 yıl çalışıp askere gittim geldim aralıksız çalıştım. Bende anlayamadım 80 altında alırsan kesilir dedi. büyük ihtimalle hesap hatası yaptı galiba inşallah öyledir teşekkür ederim cevabınız için

Merhaba benim Şubat 15 e kadar bir yıllık %84 oranında engelli raporum var, ve vergi indiriminden bir yıl süreli emekli oldum. geçen ay işten çıkarıldım bir hafta önce de SGK kurumsal sevk ile hastaneye kontrol e başvurdum ve kurula girdim raporum haftaya çıkarsa eski vergi indiriminden daha süresi olduğu için yararlanabilir miyim yoksa tekrar vergi dairesine mi başvuru yapmam gerekiyor çalışmayan vergi indiriminden yararlanmıyor galiba. Nasıl olacak kafama takıldı .%70 civarı engelli raporum yenilenecek büyük ihtimalle SGK emekliligi devam mi ettirir çıkan orana göre bilen bır arkadaş varsa yardımcı olabilir mi (çalışma sürem ve pirimim her orana yetiyor)

@svnn,

emekli olduktan sonra vergi indirim belgesiyle bir işin yok
hastane sgk ya raporunu gönderecek ve emekliliğin devam edecek

• Beğen
@svnn,

Ben olsam bu arada konuyu doğrudan sgk'ya sorarım. Konuyu şu başlıkta tartışmıştım:

• Beğen
Teşekkürler hocam

SGK 2 kuruldaki memur arkadaş 80 altına düşerse kesilir emekliligin dedi ben 15.05.2006 SGK girisliyim ve 5750 gün piririm var ben araştırmalarima göre 60 üzeri de alsam 2.derece engelden emekliliğe yetiyor pirim ve çalışma gün sayım olarak biliyorum niye öyle dedi anlamadım ilki 84 du testis kanseri atlattım kemoterapi aldım kemoterapi cigerlerde hasar bıraktı geçen hafta girdim kurula en az 70 gelir diye düşünüyorum çıksın tekrar sormaya gideceğim hatta sağlık kurulu raporunu elden teslim edecem Şubat 15 e yetissin

Son düzenleme:
@svnn, 1 dereceden emekli olmuşsun.kontrol muayenesinde engel oranın 2 dereceye düşerse ssk nın tekrar seni hastaneye sevk etme yetkisi var.Diyelimki kontrol muayenesinde %60 oran aldın 2 dereceye düştü Ama sgorta girişin ve pirim günün 2 dereceden emeklilik icin yeterli.Bu tamamen ssk nın insiyatifinde. İkinci kez seni farklı bir hastaneye sevk eder ve orada alacağını oran kesin olarak emekliliğini devamına hükmeder.Diyelim ikinci kez seni hastaneye tekrar sevk etti ve %60 sürekli rapor aldın emekliliğini 2 dereceden devam eder. ben bu tecrübe yi yaşadım 3 yıl önce kardeş.2, ci dereceden 2 yıl süreli raporla emekli oldum.konrol muayenesinde rapor oranım %52 ile 3 dereceye düştü ssk dan aradılar beni tekrar kontrol muayenesine göndereceğiz dediler dedimki ssg deki yetkili şefe benim emeklilik icin şartlarım 3 derece icinde uygun tutuyor raporun %40 üzerinde dedim. Olsun dedi tekrar seni sevk edeceğiz dedi peki dedim sevk ettiniz yine raporum 3 dereceden çıkarsa nasılsın olacak dedim Emekliliğini 3 dereceden devam edecek dedi ve 2 sefer kontrol muayenesi ne girdim kardeş .yani mantık aramamak gerekir.raporun %40 altına düşmediği sürece emekliliğin iptal olmaz yeterki şsrtların uysun.Sadece ugraştırılar hepsi bu.Emekliliğin asla iptal olmaz kardeş sadece oranın düşerse 2 dereceden devam eder en fazla 2 sefer kontrol muayenesine girersin zaten hastalığın kronik oran her hastanede aynıdır yani değişmez rahat ol sen.Bulundugun ilin ssg 'sı seni belkide tekrar göndermez kontrol muayenesinde aldıgın oran üzerinden emekliliğini devam eder.En kötü senaryo ikinci kontrol muayenesinde 2 dereceden rapor aldın diyelim seni tekrar hastaneye sevk eder ve buradan aldigin rapor üzerinden emeklilik devam eder başka senaryo olmaz.Emrklilihinin iptal olmadı söz konusu değil Oranın %40 altına düşmedigi sürece

• Beğen
Çok teşekkür ederim kardeşim.ben süresi dolmaya yaklaştığı için bir yıllık süreli raporumun ne yapacağımı da tam bilmediğim için bağlı olduğum sgk ya gittim o da hastaneye sevk yazısı yazdı aslında bir nevi onlar kurumsal sevk etti sonuç çıkınca tekrar sevk eder mi bu onların sevki olmuyor mu

@svnn, süreli raporda zaten ssk sevk yapar kontrol muayenesine.Rapor dereceden düşerse 1 dereceden 2 dereceye ssk nın tekrar seni hakem hastanesine sevk etme yetkisi var. BU tamamen bağlı oksıgun ssk nın saglık kurulundaji yetkili doktorun indiystifinde.En fazla 2 sefer hastaneye sevk eder seni ikisindede 2cdeeceden rapor aldın diyelim emekliliğini 2 dereceden devam eder kardeş. Raporınu yeniledikten sonra vergi indirimi almana gerek yok.ssk senden tekrar vergi indirimi yazısı istemez.ilk emeklilik sırasında vergi indirimi ile emeklilik müracaat edersin.emekli olduktan sonra kontrol muayenesinde n sonra ssk vergi indirimi falan istemez yeni rapor icin

• Beğen
Şimdi hastahanedeyim %74 vermişler 15.05.2006 SGK baslangici 5750 gün pirim ile 2 dereceden devam etmesi gerekiyor hakkımızda hayırlısı olsun inşallah

Hakkında hayırlısı olsun kardeş emekliliğini 2 dereceden devam eder.SSG ya yazı gidince saten sürec nasıl olur bilgi alırsın. tekrar hakem hastanesi ne göndermeden emekliliğini 2 dereceden devam ederbilir, normalde olmasıda gereken bu zaten.Ama SSG sana şunuda diye bilir senin rapor oranın 1 ci, dereceden 2'ci dereceye düşmüş ben seni tekrar hastaneye sevk edeceğim diye bilir.Bu yetkisi var.En fazla bir kez daha heyete girersin ama emekliliğini iptal olması hgbi bir şey asla olmaz.Rapor oranın %40 üzerinde oldugu sürece.

• Beğen
Merhaba %84 bir yıllık süreli raporumu yenilemek için SGK ikinci karara basvurmustum sevk ve tekrar girdiğim kuruldan %74 oranında tekrar rapor çıkmıştı bugün tekrar SGK ya başvurdum %84 den %74 de düştüğü için benim ilçe sağlık kuruluna başvurarak itiraz etmem söylendi bende bana zaten 60 yetiyor benim 74 niye dedim öyle oluyormus ben 15.05.2006 SGK girisliyim 1 Nisan 2024 de süreli emekli olmuştum emekli olduğum tarih de 17 yıl 10 ay sigortalilk sürem olduğu için şimdiki gireceğim kurulda 80 altı olursa ilk emekli olduğum tarihde 2 ay eksik olduğu için emekliligim iptal olacakmış tekrar SGK ya başvurarak tahsis numarası alıp tekrar emekli olacakmisim ve maaşım tekrar düşük bağlanacakmis bu nasıl iş anlamadım

Geçmiş olsun.Yani sgk pirim gününüz yeterli de olsa,ilk sigorta giris tarihi üzerinden sizi kurtaracak süre geçmişte olsa,sgk emekli olduğunuz tarihimi baz alıyor.uygulama yanlış olabilir.yqni emwkli olduğunuz tarihte yılınızı doldurmuş oluyor.Yeni yasaya gorede emekli olamazsınız tekrar vergi indirimi ile emeklilik iptal oluyor.

Sağolun 60 üzeri alınca tekrar ikinci dereceden emekli olacağım şuan 18 yıl 7 ay 7 gün sigortalık sürem 5760 gün sigortam var ama ilki 80 uzeriydi raporum kurtarıyordu birde bu gireceğim kurulla karar kesinleşiyormus boşa uğraştırıyorlar ne deyisecek hastalık belli oran belli

Birde sadece onkoloji üroloji göğüs hastalıklarına girsem olmuyor mu bu 3 yerden engel oranım her seferinde tüm branşlari gezmemiz mi gerekiyor zaten hastayım birde bunla uğraşıyorum

Svnn , yanlış anlamadıysan yeniden vergi indirim belgesi yeniden tahsis numarasi alacak iseniz yeniden emeklilik basvurusu yapacaksınız demektir.Bu ayin sonuna kadar vergi indirimi ile emeklilik iptal olacak.vergi indiriminiz bir işe yaramayacak.sgk sizi tekrar hastaneye sevk edecek.

Onunda sordum vergi indirimine tekrar gerek yok dedi Şubat 15 e kadar vergi indirimi sürem devam ediyor

Daha kaç defa kurula sokacaklar .birde bu ayın sonunda iptal olması kesin mi .vergi indiriminde kanser sebeyle %84 beden ve iş gücü kaybı oluşmuştur yazıyor du yine beden ve iş gücü kaybı olmucak mi

@svnn Bu ay sonu kesin diye birşey yok yasa çıkıp resmi gazetede yayınlanır o zaman kesin diyebiliriz

Svn yeni kanun sizi etkilemiyor yani memura sordunuz demi.eminsiniz.elinizdeki hakki yakmasın. Genelgeyi okudum BENCE memur doğru işlem yapmış.Sizi 1 sene önce kontrol koydukları için.Sgk nin " tahsiz/talep tarihi" yani size kontrol koydugu tarih ayni zamanda emekli oldugunuz tarih olmuş oluyor.bu sebeple o tarihi esas alıyor.

Kardeş bana itiraz edecen ilçe sağlık kuruluna dedi .yeni oran kesinleşecek dedi tekrar vergi indiriminden yazıya gerek yok dedi 80 altı olursa iptal olacak tekrar emeklige yeni tahsis numarası ile başvuracan dedi ben zaten çalışmıyorum vergi indiriminden yararlanmak için çalışmak gerekiyor kanunun beni etkileyip etkilemeyeceğini bilmiyorum onu sormadım ama ağır bir kemoterapi aldım bitiklik var ve cigerde astım tarzı nefes darlığı bıraktı yeni raporda efor gerektiren işlerde çalışması sakıncalıdır yaziyordu

Benim anladığım Emekliliğim o tahsis numarası ile olduğu için ve o tahsis numarasında %84 olduğu için şimdi de %74 e düştüğü için tekrar ikinci dereceden 60_79 arası tahsis numarası ile emekli olacağım inşallah böyledir

Son düzenleme:
Kardeşim seni yanıltmayim,gerekirse git birdaha değerlendir durumu memur ile.

• Beğen
Merhaba bugün il sağlıgi aradım dün ilçe sağlığa itiraz etmiştim il sağlık da siz tekrar girmek istemezseniz girmezsiniz dedi bende tekrar SGK ya gittim beni siz mi tekrar yolluyorsunuz dedim tekrar da girsem bişey değişmez dedim oradaki şef ozaman girme ilk raporun Şubat da bittiği için o zamana kadar tekrar bır işe gir vergi dairesinden yazı getirirsin bağlanan emeklilik iptal olur tekrar vergi indiriminden şimdiki aldığın %74 le emekli olursun dedi bende yeni yasa teklifinde vergi indirimi kalkacak dedim henüz kesin bişey yok dedi birde hastalık toplamına değilde en fazla kaç oran olduğuna bakılacak dedi yanlış anlamadimsa bana sadece 5 yıl sadece %60 onkoloji veriyor bu vergi indirimi kalksa da bana yeter mi birde sigorta girişim 2006 bu yasa çıkarsa biz yararlanamıyormuyuz bilen varsa yardımcı olur mu

@svnn, kardeşim senin izleyecegin en iyi yol ssk nın tekrar kontrol muayenesine göndermesi ile alacağın yeni raporla emekliliğini devam ettirmek. Zaten oranın 2 dereceden aşağıya düşmesi imkansız aynı oranı alırsın. 2025 şubatta kontrol süren bitiyorsa emekliliğini sonlandırır ssk.Almış oldugun rapora vergi indirimi alayım desen 4a,statüsünde bir işe gireceksin yada bir iş yerinde sigortalı çalışıyor göstereceksin kendini vergi indirimi icin müracaat et 2 ay en az zaman kaybın olur.Tekrar kontrol muayenesine sevk alıp tekrar heyete girersen maaşın kesilmez zaten 2025 yılı subat ayından öncede yeni raporunu alırsın vergi indirimi ilerde ugraşmazsın .

@fenerliyizz,

Her türlü 80 altı alırsam Emekliliğim kesilmicek mi ikinci derecenin altına düşmezse 80 üzerinde zor çıkar ilk tahsis numarali emekli olduğum tarihde 18 yıla 2 ay varmış sırf o yüzden mağdur oldum şimdi 18 yıl 7 ay sigortalilk sürem var o kadar sitresteyim ki iş bulamadim o ayrı bir dert yasa çıkacak o ayrı bir dert...

Yani yine 74 aldığım oranla emekliliğim devam etse girecem ama o 2 aya niye bakıyorlar güncel rapora ve güncel süreye niye bakılmıyor onunda anlamış değilim

@OturanBoğa

Hocam iyi akşamlar 2008 öncesi sigortaliyim ve 5578 gün sigortam var vergi indirimi ile emekliliği hükümet kaldırır ise ben testis kanseri atlattım evre 2 b ve karın lenf bezlerine sicramisti 3 kür kemoterapi ile atlattım bana ilk 5 yılın içinde onkoloji %60 veriyor üroloji büyük ihtimalle ömür boyu %20 veriyor göğüs hastalıkları da kemoterapi ilaçları cigerde astım nefes darlığı yaptı raporlu ilaç alıyorum %20 verdi bu durumda benim bir yıl süreli %84 ile olduğum emeklilik Şubat da , emekli olurken 18 yıla 2 ay kaldığı için o tahsis numarali emekliliğim iptal olacak tekrar emeklilk icin b

Merhaba şuan mevcut vergi indirimi ile ,bir yil sureli emekliyim. kontrol sürem Şubat 15 idi yasa resmi gazete de yayınlandı yeni raporum %74 olarak çıkmıştı bir ay önce.sorum ,yasa resmi gazete de yayınlanmadan önce ki bütün vergi indirimi ile süreli yada süresiz emekli olanların hakları devam edecek mi sonuçta yasadan önce bu hakka sahip olduk
diğer sorum şuan bir çoğumuz vergi dairesine vergi indirimi için basvurduk yasa resmi gazete de yayınlanmadan önce cevap bekliyoruz örneğin ben geçen hafta vergi dairesine başvurdum benim vergi indirimi yazım eski sisteme göre mi gelecek yeni yasaya göre mi .resmi gazete de yayınlanmadan önce başvurular kabul edilirse vergi dairesinden şu kişinin %74 oranında beden ve iş gücü kaybı oluşmuştur diye gelirse bu yazı ile tekrar emekli olmak ve yeni tahsis numarası alırken geçerli olacak mı yani engelli raporu çıkıp vergi indirimi için başvurup vergi dairesinden cevap bekleyenlerin durumu ne olacak bu kişiler diyelim yazı bir ay sonra geldi emeklilik için başvuru yaparken eskiye mi yeniye mi tabi
Teşekkürler

Üst Alt