Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emniyet mensubuyum. Myastenia gravis hastalığı ve vazife malüllüğü..?

gokhansemiz

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Ben 2009 girisli polisim. 2 ay once banaMyastenia gravis hastaligi teshisi konuldu. Son gorev yerim tuncelide 3 yilda cok kez tehlike atlattim ve 1 kez de yaralandim.

Yogun stresli bir hayat sonucunda bu hastaliga yakalandim. Simdi ihtiyaclarimi gideremiyorum 2 aydir raporluyum. Doktorum polislik yapamayacagima dair rapor duzenleyecegini soyledi. Bu meslek hastaligi midir ve vazife malullugu sayilabilir mi?

[FONT=sans-serif]@gokhansemiz[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Myastenia'nın çok nedeni vardır. Stres bunlardan biri iyi bilmiyorum ancak stres hastalığınız menfi etkiler. Keza aşırı efor da öyle. Çok dikkatli bir yaşam sürdürmelisiniz...
[/FONT]

Tesekkur ederim. Hep sokakta aktif calistim. Sapa saglamdim. Simdi merdiven cikamiyorum. Malulen emekli olabilirsem hayirli olacak benim icin. Allah herkese sifa versin. Bu hastalik meslek hastaligina girer mi. Bunun kararini heyet mi verecek sgk mi?

gokhansemiz

Daha önce karşılaşmadığım bir durum. MG'nin meslek hastalığı sayılması konusunda bilgim yok maalesef.

Hastaligim hangi dilime girer

Merhaba. Edinsel myastenia gravis hastasiyim. Hastaligimin Egm saglik sartlari yonetmeliginin hangi dilimine girebileginin ornegini bulamadim

2006 ssk girisim. 2011 polis oldugum tarih. 3 ay once myastenia gravis teshisi konuldu. Egm samsun omu ye sevk etti. Noroloji profesoru d dilimi yazdi ve beden hareket fonksiyonlari ileri derecede bozulmus yazdi. Zaten 3 aydir raporluyum calisamiyorum. Simdi surec nasil isler? Malulen emekli mi olurum yoksa gih memuru mu?

Maluliyet cetvelinde hastalik listede var. Ben gih olmak isterim. Bu karari bana mi soracak sgk yoksa sgk mi karar verecek? Malulen emekli ederlerse maas ve kidem tazminati ne olur? Yardimci olursaniz sevinirim

@sokrates. @bipolar23. @hilal72. @OturanBoğa

@gokhansemiz
memur olan arkadaşlar cevaplarsa daha iyi olur emekli sandığında 3 ayrı emeklilik var malulen emekli olmak için bir fiil 10 yıl hizmetinizin olması gerekiyor sizde bu henüz yok vazife malülülü olurmusunuz bilmiyorum olursanız bunda 5 yıl hizmetinizin olması yeterlidir kıdem ve tazminat işlemini bilmem sizin emekli olmanıza yada masa başı geri görevde olmanıza sgk sağlık kurulu karar verecektir hastalığınız anladığım kadarı ile bir takım kas rahatsızlığı geri görevde masa başında rahatsızlığınızın izin verdiği sürece çalışabilirsiniz zaten dr size bir takım bilgiler vermiştir dr verdiği bilgiliri sağlık kuruluda biliyor ben size çok fazla bu konuda yardımcı olamam hatalı bir bilgi vermek istemiyorum

Oncelikke allah sifa versin. Egm d dilimi demek gih memurlugu demek. E dilimi emekliliktir. Buna sagk degil egm saglik daire baskanligi karar veriyor. Eger e dilimi derse Sgk emeklikkte devreye giriyor. 10 yil prim sarti var bildigim kadariyla. Ancak bakima muhtac derse raporda prim sarti aranmiyor.

Anladim cok tesekkur ederim. Elbette emeklilik istemiyorum. Gucum yettigince gih olup calismayi isterim. Hastaligim sinir sistemi sebebiyle kaslarin gorevini yerine getirememesi. Merdiven cikamiyorum, kosamiyorum. Kisa mesafe yuruyebiliyorum. Insallah 08:00-17:00 mesai sistemi ile calismaya gucum yeter. Allah razi olsun bilgi veren herkesten. Sizlere de sifa versin ve baska aci yasatmasin

Üst Alt