Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emsal kararlar kendi davamız için olumlu etki eder mi?

tural55

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Sayın forum üyelerimiz,hakkımda açılmış bir dava için bilgi arayışı içindeyim,benim davamla birebir örtüşen emsal karar var,merek ettiğim konu bu emsal karar benim lehimde bir karar çıkmasına yardımcı olurmu.bilgilendirirseniz sevinirim.

Elbette olur, bir karinedir en nihayetinde. Hele ki yerleşik bir içtihad ise daha da isabetli olur. Elbette aynı kararın çıkacağını söylemek olanaksızdır ama özellikle (yargıtay, danıştay, aym ya da aihm gibi) yüksek yargı tarafından verilen kararlar önemli yer tutar

hakan bey teşekkür ederim,size bir soru sormak istiyorum,trafik kazasında polisin tutanağı mahkeme kararıyla değişti,ama karşı sürücü beş yıl sonra mahkeme kararını hiçe sayıp benim sigortamdan tazminat almış,sigorta bu parayı şimdi benden istiyor,bu suçmudur,eğer suçsa hangi tür bir suça girer.

tural55

Mahkeme kararına rağmen nasıl oldu da tahsilata gitti, pes doğrusu. İtiraz etmelisiniz mutlaka. Peki evrakta sahtecilik var mı?

hozgul

Hakan bey,evraklarda sahtecilik yok,ancak,sigorta şirketinden mahkeme kararını gizleme var,İşin daha vahim boyutu,sigorta şirketi yeterli inceleme yapmadan tazminat ödüyor,halbuki sigortayı ben daha önce bilgilendirdim,bu bilgilendirmeden sonra,karşı sürücüye aracında oluşan masrafları faiziyle geri almıştı,ama beş yıl sonra bu hatayı yaptılar,şuan ben itirazlarımı yaptım,haftaya mahkeme var.

tural55

Sürece ilişkin gelişme oldukça bilgilendirir misiniz? Doğrusu nasıl sonuçlanacağını tahmin etmekle beraber izlemek ve öğrenmek isterim.

hozgul

Adaletimize sonuna kadar güveniyorum,Benim anlamkta zorlandığım,sigorta şirketleri,nasıl böyle bir hataya düşer,bir dosyada işlem yapacakları zaman neden araştırmadan sorgulamadan dava yoluna gider anlamak mümkün değil.süreç hakkında bilgilendirme yaparım,konu üzerinde zamanınızı aldım hakkınızı helal edin.

tural55

Olur mu hiç öyle şey... Bu platform bunun için... Çok selamlar

hozgul

Hakan bey nihayet bu dava sonuçlandı,süreçle ilgili gelişme olursa paylaşın demiştiniz.

Kısaca özetleyeceğim,fikirlerinize ihtiycım var
Trafik kazası nedeniyle karşı sürücüye 23000 tl tazminat ödediğini söyleyen sigorta şirketi
bu miktarı benden rucu etmek istemişti.

23 000 tl üzerinden beni yetkisiz icra müdürlüğünden icraya verdiler,ben icraya itiraz ettim durdurdum
kazada tali kusurlu olmama rağmen tam kusurluymuşum gibi borcun tamamı üzerinden takip başlatmışlardı
daha sonra kendileri tali kusurlu olduğumu kabul ettiler.
borcumun 5700 tl olduğunu söylediler.
aktüerya hesabı yapılmadan bu parayı ödemek istemediğimi kendilerine söyledim.
bunun üzerine bulunduğum ilçedeki icra müdürlüğüne tekrar 23000 tl den icra takibi başlattılar ben yine itiraz ettim durdurdum.
daha sonra 5700 tl üzerinden itirazın iptali davası açtılar
ikinci duruşmada hakim kusur tespiti için dosyayı adli tıbba gönderdi,
adli tıp tali kusurlu olduğumu %20 kusurlu olduğumu karşı sürücünün %80 kusurlu olduğunu raporladı.
sigorta dosyanın aktüerya hesabı yapılmasını talep etti,aktüerya hesaplamalarına göre rakam 7700 tl olarak geldi.
son duruşma yapıldı ve sonuçlandı.
gereği düşünüldü kısmında.itirazın iptali davasında 5700 tl üzerinden davanın kabulüne,icra inkar tazminatının reddine karar verdi.

şimdi bu sonuca göre benim yapmam gereken bişey varmı?

gerekçeli karar henüz çıkmadı.yardım aldığım bir avukar mahkeme kararındaki borcunu hemen öde dedi.

bende 5700 tl yi icra müdürlüğü kanalıyla ödedim,karşı taraf bu parayı aldı.

tecrübelerinizden faydalanmak isterim.teşekkür ederim.

tural55

Bilgilendirme için çok teşekkürler...

Kararda itiraz yolu belirtilmiş mi? Karşı taraf temyiz etmez ise gerekçeli karardan sonra, karar kesinleşir ve dava biter.

hozgul

Rica ederim. hakan bey.

evet iki hafta içinde istinaf yolu açık olmak üzere itiraz süresi var.

ancak internette şöyle bir bilgi var.bu benim davaya ne kadar etki eder.

internetteki bilgi şöyle.

...Alacağın tamamının dava edilmiş olması durumunda kararda asıl talebinin kabul edilmeyen bölümü 4.400 Türk Lirasını geçmeyen taraf da istinaf yoluna başvuramaz. Örneğin dava konusu tutar 10 bin TL ise mahkeme talebin 6 bin TL’lik kısmını kabul etmiş 4 bin TL’lik kısmını reddetmişse, bu durumda mahkeme kararı kesinleşmiş sayılır, istinaf yoluna başvurulamaz, yani bu mahkeme kararına karşı herhangi bir yere itiraz edilemez...

eğer bu ifadede doğru ise bizim davada karşı taraf istinafa başvurabilirmi?

çünkü mahkeme 5700 tl yi kabul etti.karşı tarafın istediği rakam aktüerya hesabına göre 7700 tl.olabilir çünkü aktüeryada gelen rakam 7700.ancak bu rakam duruşmada dikkate alınmadı duruşma evrakına yazılmadı .karşı avukat mazerete binaen duruşmaya gelmedi

bu konuda ben yanılıyormuyum?doğrusu nasıldır.bilgilendirirseniz sevinirim .teşekkür ederim.

tural55

Bu konuda bilgim yok maalesef. Dediğiniz gibi ise mahkeme bitmiştir ama neden itiraz yolu var o halde?

istinaf mahkemeleri parasal limitler koymuş bu limitlerin altındaki davaları kabul etmiyor.

Konu hakkında bilgi sahibi hukukçu arkadaşlardan bilgilerini paylaşmalarını rica ederim.

teşekkür ederim.

Üst Alt