Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

En kısa zamanda nasıl emekli olurum?

ögretmen-

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
0
ya arkadaşlar ben ssk pirimi yatırıp emekli olmayı düşünüyorum. kendimi bir tanıdık yanında işci olarak gösterip pirimlerimi yatıracağım
6 ay sonara istege baglı yatırmaya başlayacağım diye düşünelim.

şimdi benim özürlü raporlarım var %60 ve %80. şu an hastaneden yine %80 rapor veriyolar bana emg filmlerime bakıp.
şimdi özürlü olarak işe başlasam sanırım 15 yıl geçmesi gerek yanılıyor muyum? şimdi ben özürlü değil de normal sıtatüde işe başlasam 1800 gün dolunca malulen emekli olur muyum.
kısaca en kısa zamanda nasıl ne şekilde emekli olurum.

İşe başlamadan önce maluliyet derecesinde engelin olduğundan malulen emekli olamazsınız.5510 Sayılı yasaya göre 01.10.2008'den sonra işe başlayanlar kademeli olarak emekli olma şartları düzenlendi.Buna göre %60-%79 arası rapor alırsanız 16 Yıl sigortalılık süresi 3800 prim günü ile emekli olursunuz, %80 üstü rapor alırsanız 15 Yıl sigortalılık süresi 3800 prim gününe ihtiyacınız var. Erken emekli olmak için bir an önce sigorta girişinizin olması yeni çıkan kanundan daha az etkilenmenize sebep olacaktır.

Daha önce hiç sigortalı olarak çalıştın mı?

yok hiç sigorta girişim yok. ben 2022 maaşı ve evde bakım maaşı almaktayım. sigortalı olunca hepsi kesilecek zati ama 5 yılda emekli olabilme şansım olsa idi girecektim. ama 15 yıl pirim ödeyip bu maaşlardan mahrum kalmaktansa hiç bişey yappayım gayri menkul yatırımı yapsam bundan iyi. antepte 160 170 metre kare dairelerin kirası 600 7000 tl zati bir emekli maaşı kadar. ve 10 yıl taksitli veriyolar daha erken emekli olurum 5 yıl. amaaaaannn yarına çıkacagımız bile meçhul allah büyüktür.

emeklilik için evrak takibi

malulen emeklilik baş vurusunda evraklarımı nasıl takip edebilirim

Maluliyet ve Sağlık Kurulları Daire Başkanlığı evrak takibi: 0312 207 88 66-67

Vergi indirimi ile malulen emekli olmadak

dogum tarihi.1966, işe giriş:1994 pirim günü:3700
yaş 46 sigortalılık süresi 17 yıl
işe başladıgımda engelli degildim
vergi indirimine baş vurdum karar olumlu geldi
şimdi vergi indiriminden faydalanıyorum
malulen emekli olmam için şimdi nasıl bir yol izlemeliyim.
devlet engelli olarak tanımış vergi indirimine göre. bu koşullarda malulen emekli olmama engel varmıdır?
bu durumda olan birçok insan var gaziantepte.[/INDENT]

Aşaüıdaki tabloya göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabiliyorsa, en son çalıştığı işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gidip, defterdarlıktan elde ettiği sakatlık indirimine istinaden Yaşlılık aylığından yararlanmak için başvuru yapmalı:

2008_oncesi.PNG

Bu tabloya göre emeklilik şartları oluşmmamışsa, bu durumda aynı yere malulen emekli olmak için başvuru yapacak. Kurum sevki ile hastaneye gidip malul durumda olduğunu raporla belgelediğinde, malulen emekliliği onaylanacak

Üst Alt