Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelimi işimle aşıyorum projesine aylık 3500 TL maaşa rağmen kimse katılmadı

Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar konu ile ilgili bilgisi olan veya projeye katılmayı düşünen arkaşlarımıza yardımcı olmak isteyen varmı ?
Ayda 3500 TL Maaşla Çalışacak Engelli Bulunamıyor! "Engelimi İşimle Aşıyorum" Projesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'Engelimi İşimle Aşıyorum' projesiyle engelli vatandaşların istihdamına yönelik örnek bir çalışma başlattı. Projeye göre, engellilik oranı % 40'ın üzerinde olan vatandaşlara hastane gibi kamu kuruluşlarında bir stant açılıyor ve burada kuru üzüm, incir ve su gibi ürünleri satarak kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan gelir elde etmeleri sağlanıyor.
Ayda 3500 TL Maaşla Çalışacak Engelli Bulunamıyor! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 'Engelimi İşimle Aşıyorum' projesiyle engelli vatandaşların istihdamına yönelik örnek bir çalışma başlattı. Projeye göre, engellilik oranı % 40'ın üzerinde olan vatandaşlara hastane gibi kamu kuruluşlarında bir stant açılıyor ve burada kuru üzüm, incir ve su gibi ürünleri satarak kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan gelir elde etmeleri sağlanıyor.

Yaklaşık 3 ay önce başlayan projede ilk etapta 100 engelli vatandaşa ulaşılması hedeflendi. Fakat aylık 3 bin 500 lira geliri olan projeye bugüne kadar sadece 3 engelli vatandaşın başvuru yapması hem şaşkınlık hem de üzüntüyle karşılandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB'in işbirliğinde yürütülmekte olan projenin koçluğunu Çizgi Proje Koordinasyon şirketi yapıyor.

Bu ahmak haberi her açıdan en ağır hakeret olarak kabul ediyorum! Neresinden tutup eleştirsem bilemdim. 3500 lira maaş vereceksin de kimse başvurmayacak! Ve muhteşem istihdam projen de modern dilencilik...

bu haberde bir tuhaflık var.hem 3500 tl maaş deniyor hemde "kamu kuruluşlarında bir stant açılıyor ve burada kuru üzüm, incir ve su gibi ürünleri satarak kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan gelir elde etmeleri sağlanıyor." denilerek esasında bir çeşit esnaflık yapacağı sattığından kar edeceği belirtiliyor!! söylememe gerek yok zannedersem maaş ile esnaflık aynı şeyler değil!! bence bu haber daha doğru bir şekilde verilmeli..tabi buradaki olay esnaflık bile değil resmen dilencilik "oturanboğa"nın dediği gibi..onun yerine fiskobirlik,çaykur ve benzeri kurumlarla anlaşılsa engelliler onlar için onların ürünlerini maaş+sigorta karşılığı devlet kurumlarında stant açarak satsa belki olay daha insani olabilirdi!!

Bu konuyu bende biliyorum araştırdım dediğiniz gibi ortada maaş yok , 13000 tl stand masrafı var. KOSGEB e başvuruyorsunuz çıkarsa alıp stand maliyetini sonrada ürünleri satıyosunuz sonrada satış olursa para kazanıyosunuz 3500 tl farazi bir rakam insanları kandırmayalım.

ahmak insanlar bari 13000 tl stand masrafını istemeyin..

Başvuran olmamış.Birde sanki ıhsan edilmiş de sitem ediyorlar...Engelliler aptal mı?

örnek çalışma başlatmış yazıya bak anca ördek olur bunlar.hangi zihniyetten çıkmış bu acaba

hastanelerde bunları satan kantinler zaten var duygu sömürüsü yapıp müşteriyi kendimizemi çakeceksekte bunun için 13,000 ödemeye gerek yokki cami kapısında masrafsız dilencilik yapılıyor hem kantincilerde hastaneye dünyanın parasını veriyor o adamların haklı olarak tepkileride olacak engelli için iş imkanı oluşturmak istiyorsanız masa başı işlerde istihdam edin hoş engelliye verdiğiniz muhteşem ulaşım imkanlarıyla hastaneye muayeneye gitmeye zorlanan engelli günlük işe nasıl gidecek onuda merak ediyorum

onu geçtım zahmet edıp ıtıbata bıle geçmıyor kı proje sahıbı arkadasım ıçın basvurduk adam bız sızı arıcaz dedı ne donen var ne bırsey bunu akabınde dedım bakalım herkese mı aynı sey soylenıyor . bır kac arkadasıma arattıtdrım aynı bız sıze doncez.. madem kımse basvurmuyor neden dönen olmyor.. sacmalık aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlıgını esefle kınıyorum. kendılerının engellılerı oyaladıgı yetnmezmış gıbı bu tıp kagıt ustu projelerle ozel sektöre de prım yaptırıp resmen bızı oyalama metoduyla göz boyuyorlar böyle bır projee yok arkadaslar olsa bıle 100 kışı deıl 3 kışı kapasıtelı .. cızgı organızasyonun proje sorumlusu mustafa bey bız sızı ararız deyıp herkesı oyalıyor.. engellıler sayesınde reklam yapıyor bedavadan öylekı normal tlf hatları devamlı meşgul . bakanlıktan mustafa beyın cebını alıp oyle zor zahmet ulaştım kendılerıne .. onlarda yalancının önde gıdenı... adaletmış hanı nerde getırdınız de bız mı görmedık bakanlıkkk.

Stadın kirasını niye söylemiyor kimse? 3500 tl aylık net alacak ise bu maaşmı yoksa kardan paymı? adam gibi açıklasalar bak gör o zaman başvuruyu.

3500 tl maaş engelliye ha türkiye şartlarında hemde öylemi uzaya felanmı çıktı türkiye bugün 200 tl bile değilken 2022 maaşı 3500 tl maaş çok komik bi yerimle gülüyorum sadece bu habere o yer bende saklı kalsın kantinci demeyecekmi arkadaş biz buraya kira veriyoruz hangi engelli 13bin lirayı bağlayacak oraya kaç kişi başvuracak benim memleketimde topu topu 3 hastane var mesela paramatik benzeri makinalarda koymuşlar atıp parayı kolasını cipsisini pisküvitini alıyor insanlar ah canım yazık diye acıyıpta mal alacaklar vah zavallı devletim vah engelliye desteğin yok kösteğin olmasın bari 13binlira stand parası bide abbboov habere bak her gazetede dergide yayınlanmalı bence bu haber 13binlira istendiği özellikle vurgulanmalı bana kızmayın devlet büyüklerim ben bu ülkenin bir evladıyım ama engelliler adına gerçekten bir şeyler yapmak istiyorsanız bunu gerçekten devlet kaynaklarından ayırarak onlara acıyarak yada onlara bi güzellik yaptığınızda reklam eder gibi değilde onlarında yaşama haklarına saygı duyarak yapınki allahta sevsin sizi

bunlar engellileri ne olarak görüyor.mahşer de konuşacammmmmmmmmmmm

En düşük ssk emekli maaşı 800 küsür lira
3000 -5000 lira maaşa kimse müracaat etmiyo
yıllık enflasyon % 00,005 olmadı en kötüsü % 2.08

Bunlar politikacının duymak istediği güzel cümleler , pastane düşünün imalathanede fareler cirit atıyor ama raftaki pastalar harika duruyor :)

Aylık 3 bin 500 TL'ye çalışacak engelli bulunamıyor!

Arkadaşlar böyle bir haber okudum Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın projesi kapsamındaymış. Başvuru sayısı da çok azmış sanırım. İlgilenen arkadaşlar kaçırmasın bu fırsatı Haberi kopyalıyorum (kaynak: Aylık 3 bin 500 TL’ye çalışacak engelli bulunamıyor! )

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kamu kuruluşlarında açtığı stantlarda lokum, incir, fındık ezmesi ve su satarak geçimlerini sağlayacaklar. Ancak aylık 3 bin 500 lira geliri olan işe sadece üç engelli vatandaş başvurdu.[FONT=arial][FONT=Arial][FONT=arial][FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ‘Engelimi İşimle Aşıyorum’ projesiyle engelli vatandaşların istihdamına yönelik örnek bir çalışmaya imza attı.[/FONT]
[FONT=Arial]Projeye göre, engellilik oranı yüzde 40′ın üzerinde olan vatandaşlara hastane gibi kamu kuruluşlarında bir stant veriliyor. Burada kuru üzüm, fındık ezmesi, incir ve su gibi ürünleri satan engelliler, böylece kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan ailesinin geçimini sağlıyor Zaman’ın haberine göre; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, “Engelimi İşimle Aşıyorum” projesiyle engelli vatandaşların istihdamına yönelik örnek bir projeyi hayata geçirdi. Projeden yararlanan engelli Murat Tombul, Yılmaz Arslan ve Sadık Çetin, yeni bir hayata başladı. Projeye göre, engellilik oranı yüzde 40′ın üzerinde olan vatandaşlara kamu kurum ve kuruluşlarında bir stant veriliyor. Stantta bulunan kuru üzüm, fındık ezmesi, incir ve su gibi ürünleri satan engelli vatandaşlar, böylece kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan ailesine bakma fırsatı yakalıyor. Yaklaşık 3 ay önce başlayan projede ilk etapta 100 engelli vatandaşa ulaşılması hedeflendi. Fakat aylık 3 bin 500 lira geliri olan projeye bugüne kadar sadece 3 engelli vatandaş başvuru yaptı.[/FONT]
[FONT=Arial]Murat Tombul da bu üç engelli vatandaştan biri. Yaklaşık 15 gün önce Koşuyolu Yüksek İhtisas Kalp Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki stantta çalışmaya başladı. Artık eli ekmek tutuyor ve hasta annesiyle birlikte 7 kişilik ailesine bakıyor. 14 yıl önce iş kazasında elini makineye kaptıran ve protez el kullanmaya başlayan Tombul, yaşadığı sevinci şöyle dile getiriyor: “Böyle güzel projelerle bizim de yüzümüz gülüyor. Haftanın 5 günü çalışıyoruz. Hem kazanıyoruz hem de topluma ve kendimize faydamız oluyor. Bu stant bana, yaşlı babama, hasta anneme, eşime ve üç çocuğuma ekmek kapısı oldu.” Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki stantta çalışan kalp hastası Yılmaz Arslan, daha önce devamlı birilerinin yardımına ihtiyaç duyduğunu, projeyle birlikte artık kendi ayakları üzerinde durmaya başladığını belirtiyor. Sabah erkenden büyük bir şevkle işine geldiğini ifade eden Yılmaz, “Artık benim de bir ekmek teknem var. Her sabah saat 08.00′de hastaneye gelip standın başına geçiyorum, satışlarla ailemin geçimini sağlıyorum.” ifadelerini kullanıyor.[/FONT]
[FONT=Arial]Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB’in işbirliğinde yürütülmekte olan projenin koçluğunu Çizgi Proje Koordinasyon şirketi yapıyor. Şirketin Genel Müdürü Hasan Durak, şu ana kadar projeye sadece 3 başvuru olduğuna dikkat çekiyor: “Daha fazla talep gelmesi durumunda bu talebe cevap vereceğiz. Kendi işini yapabilecek, standının başında durabileceklere işi vereceğiz. Yoksa suiistimallere uğruyoruz. Engelliye biraz para verilip standını yakınları işletmeye çalışıyor.”

[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]

[/FONT]

O haber baya oldu çıkalı

İlignç bir durumdur bu basında yer alsın yeter tarzı hani engellilerin her ihtiyacını hükümet olarak karşılıyoruz ey vatandaş duyun 3.500 tl gibi bir rakama tenezül dahi etmiyor benim engellim gibi hükümetin milleti kandırma yöntemidir

Oysa gerçek şudur bir kaç noktda gizli ihale ile eş dost tarzı bir girişim ve azınlıkta bir stand hikayesi yani müracat edeck bir yere dahi yok bir kaç üniversite hastanesinde denk geldim ve sağlıklı insanların satış yaptığını gördüm ve sordum bir kaç dakikalığınına bakıyorum dediler ve bir kaç gün sonra gittiğimde aynı kişiler satışa devam ediyordu yani pek umut bağlanacak bir durum değil 3.500 tl ise tamamen hikaye

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve KOSGEB’in işbirliğinde yürütülmekte olan projenin koçluğunu Çizgi Proje Koordinasyon şirketi yapıyor. deniliyor ama izgi projenin internet sayfası kapalı. nasıl ulaşacaklar:))))

benim de önceden okuduğum ve aklımda kaldığı kadar bu uygulama henüz her ilde degil bazı pilot illerde uygulamaya başlanmış. yazılı liste dışında malzeme satılamıyor.

Kuru üzüm satarak 3500 ve 5000 tl kazanıyorsun öyle mi :) sanırsın tezgahta uyuşturucu satıyon. Asgari ücrete bile razı olan o kadar engelli var ki .......

Koşuyolu hastanesin de işletene sordum aglıyor aylık iki teklik kalıyormu dedim nerde vergi kıl tüy 1000 tl ye takla atıyorum dedi hesap bu

Bu haberi bende çok önceden duymuştum ama amaç başka sanki biz engelliye iş veriyoruz o kadar iyiyiz ama engelli istemiyor havası yaratılıyor sanki, nerde ayda 3500 ya abartmayın..

sahıbı arkadasım ıçın basvurduk adam bız sızı arıcaz dedı ne donen var ne bırsey bunu akabınde dedım bakalım herkese mı aynı sey soylenıyor . bır kac arkadasıma arattıtdrım aynı bız sıze doncez.. madem kımse basvurmuyor neden dönen olmyor..

sacmalık aıle ve sosyal polıtıkalar bakanlıgını esefle kınıyorum. kendılerının engellılerı oyaladıgı yetnmezmış gıbı bu tıp kagıt ustu projelerle ozel sektöre de prım yaptırıp resmen bızı oyalama metoduyla göz boyuyorlar böyle bır projee yok arkadaslar olsa bıle 100 kışı deıl 3 kışı kapasıtelı .. cızgı organızasyonun proje sorumlusu mustafa bey bız sızı ararız deyıp herkesı oyalıyor.. engellıler sayesınde reklam yapıyor bedavadan öylekı normal tlf hatları devamlı meşgul .

bakanlıktan mustafa beyın cebını alıp oyle zor zahmet ulaştım kendılerıne .. onlarda yalancının önde gıdenı... adaletmış hanı nerde getırdınız de bız mı görmedık bakanlıkkk.[/QUOTE]

zaten engelli üstünden para kazanıyorlar gidip kendiniz başvurun açın

Akp hükümetinin tipik yalanlarından ve kafa bulandırma metodların birisi daha.

Misal;

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 1800 TL. yaptık diyorlar ama bugünlerde emekli olanlar 750 Tl gibi para ile emekli olabiliyorlar.

Ya da ,

MALULEN EMEKLİLİĞİ KOLAYLAŞTIRDIK, KAPSAMINI GENİŞLETTİK diyorlar ama daha beter zor yaptıkları gibi.

Kanmayın bu yalan haberlere.

Yahu dünyaca ünlü inşaat şirketinde idari işlerde sorumluyum o kadar almıyorum. Kuru üzümle 3500 tl gelecekse... Sanki ihsan ediliyormuş gibi haber yapmışlar. Bu kadar engelli aptal da kendileri akıllı sanki...

Bayraklı adliyesinde bu işi yapan var ve en az 3.500 lira kazanıyor ben geç kaldım başvurmaya yoksa kurmuştum işi bende siz burda yorum yaparken millet işi götürdü

Bayraklı adliyesine girişte git bak adam nasi satış yapiyo organik ürünleri çok boş konuşuyosunuz ya

Demekki gidip yüzyüze başvurmak gerekiyormus teelefonla olcak iş değilmiş bakanlığa gitseydik işi kapardık geçti artik

devletin ördek projelerinden biri daha ana amacı engelli vatandaşları üzerinden reklam yapmak...

Ben gördüm bu stantlardan hastanelerde güzel bi iş yalnız hesap işi mat iyi olcak:D ben geçsem batırırım dükkanı:)

Üst Alt