Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aracını başkası kullanamaz mı?

Konular
12
Reaksiyonlar
0
Eşim için ''Sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir'' raporu aldık ÖTV indirimi için.

Ehliyette alıcaz ama şöyle birşey duyduk
ARAÇ BAYİSİNE sorduğumuzda yalnız alacağınız aracın ruhsatında bu ibare yazarsa sadece eşiniz kullanabilir dediler.

Ama dedik tanıdığımız bir akrabamız var eşi kendisi bazende akrabaları kullanabiliyor dedik

Sonra biraz daha araştırdık 2019 dan önce alınan raporlarda '' Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir'' yetiyor olduğu için o aracı herkes kullanabilirmiş. Falan filan...

Peki Hem özel tertibat hem sadece otomatik vitesli yazsa yine eş akraba kullanamaz mı Tecrübe eden var mı??
Aynı sağlıksal durumdan raporu sadece otomatik vitesle araç kullanabilir ibaresiyle araç alan var.
Ama artık mevcut ibare değişmiş.

muharremmer Özel tertibatlı araçları ruhsatta kimin kullanacağı belirtilirse o kullanabiliyor. Genel uygulama araç sahibi ve aynı engele sahip, engelli ehliyeti olan kişilerin aynı tertibata ihtiyaç duyması halinde kullanması şeklinde. Ama istisna durumlar olabiliyor. Herkes kullanabilir yazılırsa yine eşiniz, akrabanız vs. kullanabilir. İllere göre bayilerin anlaşmaları vs. olabiliyor. Yalnızca otomatik vites yazarsa herkes kısıtlama olmadan kullanabiliyor.

Merhaba araca tertibat takacak firma aracın projesini 3. derece yakınları da kullana bilir şeklinde yapıyor ve aracı o şekilde tse muayene istasyonuna götürüp onay alıyor o evrak ile beraber ruhsata 3. dereceye kadar yakınları kullana bilir yazsı yazılıyor onun için kullana biliyorsunuz sorun yok sadece tertibatı yapacak firmaya bu konuyu genede hatırlatın derim. muharremmer

arkadaş yapacağın basit tse den belge çıkarıyorsun ruhsatta kendisinden başkası kullanabilir yazıyor tek sorun mesela komşu kullandı araba pert oldu o zaman kasko diyorki usulsüz kullanım karşılamıyor hasarı o zaman ne yapacaksın 3 derece harici kullandırmayacaksın bu kadar basit

Hocam bu tertibatin ne olduguna bagli mesela benim elden fren ve gaz tertibati var. Tertibati yapan firmaya soyledim araci babamda kullanacak diye nasil bisey istedigimi tarif ettim adamda bana ben ayarlayacam dedi tertibatci tse de ona gore ayarladi ve ruhsatta suan 3.hisim kan bagina kadar olanlar kullanabiliyor yaziyor. Bi halt bilmeden konusuyor bayiler fazla takilma senin onlarla işin yok sen tertibatciyla konuş. Birde ehliyet kodlari onemli yani engelli olan kişinin engel durumuna gore degisiklik gosterebilir

Bende eşimin üzerine 2016 da özel tertibatlı araç kullanır raporu ile 0 araç aldım, alırken bayiye genelde ben kullanacağım dedim ona göre tertibat yapalım dedik ayarladılar eşimin engeli sağ koldan olmasına rağmen gaz pedalına bir aparat ile sol ayakla da basılabilen katlanır bir aparat yapmışlar. Tabi ki TSE den engelli olmayan kişilerin kullanımına uygunluk raporu aldık, ruhsatta da aynen şu şekilde yazıyordu 'Engelli olmayan kişilerinin kullanımına uygundur' ibaresi yer vardı. Ben aparatı katlayıp paspasın altına koydum 5 sene bu şekilde kullandım. 1 veya 2 sefer çevirmeye takıldım onda da zaten muayene sigortaya bakıyorlar, ben çevirmede ne olur olmaz tertibatı hemen paspasın altından düzeltip eski konumuna getiriyordum ama tertibatlıymış, engelli aracıymış hiç bakmadılar bile zaten 5 sene boyunca 2 sefer çevirdiler. 1 inde TC sordular 2.de muayene ye baktılar 15 gün kalmış dedi memur bey, halbuki 1 sene 15 gün vardı :) devam et... Şimdi tertibatlı araç alanlardan duyuyorum 3.dereceye kadar yakını kullanır ibaresi yazıyorlarmış ruhsata..

Ee benim araçta özel tertibatlı ama ruhsatta araç sahibinden başkası kullanamaz yazıyor ayrıca kasko yaptırırken de öyle dediler. Nasıl olacak yani ben şimdi ruhsata yazdırabilir miyim böyle bir ibare emniyet bile kullanamaz diyor nasıl iş anlamadım

Muhtemelen bu soru sorulmuş olabilir ama ben uzun zamanındır siteye girmiyorum.
Sol diz altı ampute %43 sürekli raporum var
Otomotik araç kullanır ibaresi yazıyor
B sınıfı ehliyetim var kısıt kodlar mevcut
Alacağım ötv muafiyetli aracı benden başka kim kullanabilir
Kanun / yönetmelik maddesi varmı

Üst Alt