Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli aylığına nasıl başvurulur?

gktg

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
6
İyi akşamlar
%93 tam bağımlı solunum cihazına bağımlı bir hastayım engelli aylığına başvuracağım. Nasıl nereye başvuracağım? Ve nasıl ilerliyor süreç yardımcı olur musunuz?

Ebm için aile sosyal, 2022 için sydv

@gktg, bulunduğunuz ildeki Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat edeceksiniz

@gktg, hanede yaşayan tüm kişilerin geliri esas alınıyor

@gktg, bakım aylığı için diyorsanız hanede yaşayan kaç kişi varsa kişi başına düşen 11.334 TL aşmaması gerekiyor bu rakamı aşarsa maaş bağlanmaz. Normal 2022 engelli aylığı için kişi başına düşen gelir miktarı 5.667 TL bu miktarı aşıyor ise normal engelli aylığı bağlanmaz.

Son düzenleme:
2 asgari ücretli çalışan var 4 kisiyiz

@gktg, ev sizin mi kira mı?

@Mahmut-21, @gktg, kirayı düşmeden hesaplama yapıldığı zaman iki asgari ücretli toplamı 34 bin TL 4 bölünse kişi başına 8500 TL düşüyor yasal kişi başına düşen gelir sınırını aşıyor kira 10000 TL olsa 34 bin TL eve giren gelir miktarı kirayı düşseler kalır 24 bin TL bunu dörde bölsek kişi başına düşen gelir sınırını yine aşıyor 6000 TL ile 5.667 TL'yi aşmaması lazım. Ev kira ise gelir aşımı olmaması için 15000 TL kira veriyorsanız o zaman aşım olmaz yani 10000 TL kira bedeli bile vermiş olsanız bu duruma göre aşıyor maaş bağlanmaz. Kira bedeli en az 15000 olması lazım

Son düzenleme:
Ev kira evt ama yok kira 7000tl oduyoruz

Sen bu konuyu 2 hafta önce açtın ve tüm cevaplarla sana yardımcı olundu..
Neden hala aynı konuyu açıyorsun?

@deasn12, evde bakımdan faydLanamiyorum engelli ayligina başvuracağım o yuzden bilgi toplMk istedim

@Mahmut-21 engeli maaşını hesaplarken bakım maaşını da eklemek gerekiyormu kişi başına düşen miktarı hesaplamak için merak ediyordum nasıl hesaplandıgını

hem ebm hem 2022 maaşı alınmaz diye biliyorum

@CORTU, o konuda bilgim yok

@gktg, 7000 TL ise gelir aşımı olur hanede yaşayan nüfus sayısı 4ten fazla olsaydı gelir aşımı olmazdı ama 4 kişi olduğu için 2 asgari ücret eve giriyor 7000 TL kirayı düşseler yine de aşıyor.

@Ahmet T neden hem ebm ve 2022 maaşı alınmıyor sebebi nedir? Elektrik yardımı alanlar hem ebm hem 2022 maaşı almıyor mu yanlışmı biliyorum?

@Mahmut-21 anladım

@CORTU, gelire bakıyorlar gelir aşımı varsa ikisi birden olmuyor diyor ki ya bakım aylığı ya da normal engelli aylığı bu mantığa göre de insan bakınca demek ki bakım aylığını da gelir diye hesaplıyor tabi ilk başvuru yapanlarda daha kişi bakım aylığını almadan nasıl bunu gelir diye hesaplama yapıyorlar onu da anlamış değilim.

Üst Alt