Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli B ehliyetim var. A2 ehliyet alabilir miyim?

Nursa79

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Sol ayak polio sekelinden dolayı engelli B sınıfı ehliyetim var. Sürücü raporunda motorsiklet ile ilgili bir kod yazmamışlar. Bu durumda A2 ehliyete başvurabilir miyim?
(Sürücü raporunda 102, 10.02 ve 78 kodları var sadece)

47 (iki teker kullanamaz) Kodu yok ise sıkıntı olmaz sanırım. Yine yetkili yerlerden bilgi alırsanız daha garanti olur.

Sürücü kursu milli eğitime sormuş ama daha bir cevap gelmedi. 47 kodu yok. Ticari araç, ambulans kullanamaz, sadece otomatik araç ibareleri var

Nursa79

Ben yardımcı olayım size? 47 2 tekerlekli araç kullanamaz kodudur o kod yoksa a2 otomatik ehliyete başvurabilirsiniz 10.02 78 kodları otomatik vites kodudur a2 otomatik alabilme şansınız var

MErhaba . Sol ayagımdan polio sekeliyım Otomatık vıtes araç kullanır ıbarelı ehlyetım var. Fakat bu ehlıyetlerı alırken farklı kodlar da koyuyorlar ambulans kullanamaz 2 tekerleklı arac kullanamaz gibi . Ben bısıklet olsun motor olsun cok rahat kullanıyorum . Aranızda fiziksel engeli olup da A2 ehlıyet alan oldu mu ? bu konuda bilgisi olan varmı acaba ? (Sürücü kursları sadexce otomatık vıtes motor ehlıyetı verıyorlar..)

Bende bu konuda takılıdım sürücü kurslarınında bilgisi yokaynu durumdayım iki teker kullanamaz dıye ıbare var

sürücü kursu ile konustum Aynı araclarda kı gibi otomatık vıtes A2 ehlyetı alırsan sadece otomatk vıtes kullanırsın dedi. Aslında benım gıbılet için normal sürücü sağlık raporu alıp orda sadece otomatık vıtes kullanır ıbaresı olsa olmuyor mu ? cunkü ben ÖTV muafıyetlı falan almayacagım . Zaten kendı ehlıyetımde otomatık B arac kullanır dıyor . Hatta sürücü kursu özel tanımlanmıs hastanelerde verıyor ucretını verıp alabılırsın dedı . bir arastıracagım

Ticari araç kullanamaz kodu olup iki tekerli kullanamaz ifadesi olmazsa kuryelik yapılabilir mi?

@Roro,

Yapamazsın. Ki kuryelik faaliyetleri ticari mualemeye tabiidir. Src psiko teknik motorun ruhsatta ticari yazması falan gerekiyor. Hem yapılacak iş değil kuryelik çok ciddi sabır psikoloji gerekiyor bir kazada kimseyi bulamazsın haberin olsun

• Beğen
Reaksiyonlar: Roro
Üst Alt