Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli bir çocugu evlat edinir misiniz?

gülnihal

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Gecenlerde hiç çocukları olmayan bir çiftin evlat edinmek için basvurmuslar.

Onlara spastis engelli bir çocugu-"muzu" göstermisler. Önceleri sıcak bakmasalarda.. On çocugumuzu (çocugumuzu diyorum çünkü onların hepsi bizim evlatlarımız) Çift olarak aldıkları çok hos bir karar olmus..

Simdi bizde sahip çıkmaz isek... O yavrucagızı terkedenlerden ne farkımız olacak diye.. Evlat edinmisler ve simdi yanılmıyorsam 8yasında bir delikanlı..

Evlerini bu çocugumuza göre organize eden onun rahat yürümesi, konusması için maddi olarak gereken ne varsa ortaya dökmüsler...

Simdi düsünüyorumda çogu aile saglam bir çocugu evlat edinmek konusunda bile aylarca düsünürken (etrafımda var çünkü bu aileler)

siz olsanız evlat edinirmisiniz engelli bir çocugu?

“Allah, evlâtlıklarınızı oğullarınız gibi tutmanızı meşru kılmadı. Bunlar, sizin dillerinize doladığınız boş sözlerdir. Allah ise gerçeği söyler ve doğru yola O eriştirir. Onları (evlât edindiklerinizi) babalarına nisbet ederek çağırın. Allah yanında en doğrusu budur. Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. Yanılarak yaptıklarınızda size vebal yoktur.” 2. Ahzab Sûresi, 4-5.

İşte bu âyet-i kerime ile evlâtklık âdeti kaldırılmış oldu. Meşru olmayan bu âdet haram kılındı. Çünkü, evlâtlıkla ne hakiki bir evlat olunur, ne de evlâtlık edinen kişi gerçek bir baba olur.

Dolayısıyla engelli veya engelsiz evlat edinmezdim...

Evlat edinmek değil de, bakıma muhtaç bir çocuğun ihtiyaçlarını karşılamak koruyup gözetmek mümkündür..

selam

MASİVAM hanım bi nevi aynı kapıya çıkmıyormu tek farkı evine alıyorsun ve nufusuna geçiriyorsun hayatı boyunca karuyup gözlüyorsun bakıyorsun sevginiziğ veriyorsunuz,ellbetteki gerçek anne baba ewvlet gibi olmaz ama o zaman hiç kimse bunu yapmasın bırakalım kendi hallerine ne halleri varsa görsünler, ille bakmak için bi yer veripmi bakmak lazım,bi ev verin onlara orda bakın o zaman gidin verin ihtiyaçlarını çekip gidin, sevgide bi ihtiyaç değilmidir şevkatta bi ihtiyaç değilmidir,büyüyene kadar hiç kimse sevmesinmi onları yani, bi fark var onları evinizde sevgi ortamında baakıyorsunuz,ihtiyaçları olduğu anda yanlarında oluyorsunuz,bu haşa ALAH a karşı gelmek değildir,benimde ALLAH inancım tam ALLAH a şükür ama düşünceniz ters geldi bana

Gerçekten süper bir sahiplenme
o aileyi yurekten kutluyorum.
Bu toplumda % kaç aile böyle bir işe kalkışır???????????

“...Eğer babalarının kim olduğunu bilmiyorsanız, bu takdirde onları din kardeşleriniz ve görüp gözettiğiniz kimseler olarak kabul edin. ...” 2. Ahzab Sûresi, 4-5.

Evlat edinmede; anne ile oğul, baba ile kız evlat arasında bir haram/helal kargaşası dolayısıyla örtünme sınırı vb. sakıncalar oluşabilir..

İster ters gelsin ister düz hüküm ortadadır TARTIŞILMAZ!!!

yanıt

Evlat edinenin gerçek evladı gibi olmuyor ise...

bu çocugu sırf engelli oldugu için yuvaya atan bir anne ve baba

gerçek anne babamıdır...?

Gerçek anne - baba onun ilk adımlarını atmasına yardımcı olandır...

İlk kelimelerini söylemesine yardımcı olandır...

?Hadi yavrum basaracaksın diye hayata asılmasına yardımcı olandır? Yani evlat edinen anne - babadır...

Bu isler sadece dünyaya getirmekle ve onu sırf engelli diye yuvaya atmakla olmuyor malesef...

Onların zaten allah korkusu olsa o yavrumuzu bu durumda bırakmazlardı...

Ben evlat edinen ve anne babanın hakkını gerçek anne babanın bile ödemeyecegi kanaatindeyim ki.. zaten gerçekde budur..

Evlat edinmede; anne ile oğul, baba ile kız evlat arasında bir haram/helal kargaşası dolayısıyla örtünme sınırı vb. sakıncalar oluşabilir..
Masivam şimdi sen demişinki haram helal yüzünden sakıncalı olur düşünkü boyundan aşağı felç bir çocuk kendi zaruri ihtiyaçlarının hiçbirini karşılıyamıyor yani ha yuvada ha evinde bakımı farketmiyor bu çocuğu sence ne yapalım

böle bir ayeti bende duydum....ama ne bakımdan haram kılınmış düşündürücü? :roll: çünkü dinimizde öküz yetim haklarıda vardır ve bunların sırtını sıvazlamak bir şekilde mutlu etmek sevaptır....neyse konumuz din değil.....!
bu ince konuya din işi karıştırılmamalıdır....!!!!
ama sonuçta her çocuğun bir anne ve baba şevkatine ihtiyaçı vardır...ve evlat edinme gibi bir şey söz konusudur....bazı çocuklar annelerinin karnında büyür, bazıları yüreğinde...bence biyolojik anne ve baba olmak annelik ve babalık değildir....büyütün,bakan,ilk kelimesinde ilk adımlarında yanında olan eğitimiyle ilgilenip başarısınla yanında olan insan,çocuğun gelişimi için maddi ve manevi rahatlık sağlayan anne ve babadır!!!bugün 2 günlük bebekler çöp kutusunda bulunuyor...bumudur annelik babalık......!ÖLE ANNEYEDE BABAYADA YAZIKLAR OLSUN.....NE OLURSA OLSUN BU DÜNYAYA GETİRİYOSAN O ÇOCUĞUN SORUMLULUĞUNU ALMAK DURUMUNDASIN....!
BEN ÇOCUKLARI ÇOK SEVİYORUM....ENGELLİ ENGELSİZZ DİYE AYRIM YAPAMAM....YARIN BİR GÜN BENİMDE BEBEĞİM OLACAK...
EDİNİRDİM SORUMLULUĞUNU KALDIRABİLECEĞİNE İNANDIĞIM,BAKABİLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜĞÜM VE EŞİMİNDE İSTEĞİ DOĞRULTUSUNDA TABİKİ.....OLABİLİR....

Cocukları cok seviyorum..engelli olup olmaması hiç önemli değil keşke imkanım olsada bir engelli cocuğu evlat edine bilsem.asıl evlat edinelecek öncelikli olarak engelli cocuklardır sanırım.onlara hepimiz sahip cıkmalıyız.onlar bizim cocuklarımız.

Evlat edinme

Bakamayabileceğimi düşündüğüm ve maddi manevi üzmek istemeceğim için sadece ben evlat edinmezdim.
Bunu gaddarlık gaddar bir düşünce olarak algılamayın, çok hassas ve kırılgan bir yapım var bu yüzden ona yardımcı olamayabilirim belki diye vicdanen rahatsızlık olmamak için sadece.
Ama bakabilecek aileler bulup aile edinmesinde katkım olsun isterim.
Buda başka bir bakış açısı

Genel olarak bu kadar kısır düşündüğünüzü ve ön yargılı hatta tepkili olduğunuzu bilmiyordum, öğrenmiş oldum.. Savunma mekanizmalarınızın ve tırnaklarınızın devreye girmesine gerek yok, zira ortada bir tehlike yok, rahat olun...

Adrenâlin seviyeleriniz de normale döndüyse eğer, önyargı ve tepkilerinize yol gösterecek, idrâk kapılarınızı aralayacek birkaç kelâm edeyim..

Din ve inanç düzleminde ben kimseyi eleştirmedim eleştirmem de.. bu bakımdan bana ders vermeye kalkışmayın. Ne kımseden ders almaya ne de kımseye ders vermeye nıyetım yok... yalnızca fikrimi ve sebebini yazdım. Sizlerden de aynı sınırı korumanızı bekliyorum. Hükümler vardır kabul edip, etmemek, uymak ya da uymamak kişilerin kendi arzusuna kalmış ve eleştiri de kaldırmaz bilginize...

Hepinize tek tek cevap vermektense şöyle genel bir açıklama yapmayı uygun görüyorum, umudediyorum ki anlatmak istediğim anlaşılsın..

"İslam'da evlat edinmek YASAKTIR!, hüküm ortadadır TARTIŞILMAZ!" dedim, buna mukabil kimsesiz çocuk büyütmek SEVAPTIR! Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s), "Yetimi himaye eden kimse ile ben cennette şahadet parmağı ile orta parmak gibi yakın olacağız" da demiş.

Evlat ve himaye arasındaki farkı idrâk edebilmek ve gereklerini yerine getirebilmek önemlidir bilmem anlatabildim mi?

son nokta...

Dünden bu yana bu konuyu araştırıyorum sevgili arkadaslar...

Evet evlat edinme konusunda böyle bir ayetin oldugu dogru

Hatta sevgili peygamberimiz Zeyd'i evlat edinmis.. Zeyd'de daha sonra kendi de bir evlat edinerek hayatına devam etmistir...

Ama bu evlat edinme islemi bu ayetten önce gerçeklesmis...

Ayet daha sonra inmistir. (Ahzab 5)

Fakat su ince çizgiyi ayırmak gerekiyor..

EVLAT EDİNEMEZSİNİZ DEMİYOR....

Mahremiyet ve miras konularına dikkat etmek kaydıyla EVLAT EDİNEBİLİRSİNİZ...diyor ... Bu konulara dikkat edemeyecek kadar kendine güvenemeyen birinin zaten karekterinden,aklından,yüreginden süphe ederim..

Hani bunun devamını arastırmadan konusmak bence asıl önyargı.. EDİNEMEZSİNİZ derken nedeni, nasılını arastırmak gerekiyor...

Hepimiz önyargısız dogru olan hakkında bilgi sahibi olduk sanırım... Hemde en dogru kaynaklardan...

evlat edinme

sayın gülnihal hanım bu konuda çok düşündüm ve bir karara vardım siz allahın bu dediklerine karşı bir karar vermeye zorluyorsunuz çok yanlış çok yanlış lütfen bu konulara bir daha girmeyin rica ediyorum sizden sanal dünyada reyting almaya çalışmayın lütfen .....

SANAL DÜNYADA REYTİNG KAZANMAYA ÇALIŞMAYIN ......
LÜTFEN LÜTFEN LÜTFEN

cevap

Sevgili gülcük

dogruyu bulmak ve paylasmanın adı ne zaman reyting oldu bilemiyorum...

Ortada yanlıs bilinen bir gerçek vardı ve bende arastırarak düzelttim

Birsey ortaya atılıyorsa nedenleriyle atılıp insanların kafasındaki soru isaretleri giderilmeli bence...

bende onu yaptım sizi neden rahatsız etti bu kadar anlamıyorum...

Benim son noktayı koydugum hemde arastırarak koyduklarımın üzerinde söyleyecek birseyiniz var ise bu sekilde katılımızı beklerdim...

TANIŞMA

SN GÜLNİHAL HN.BEN İSTANBUL DOĞUMLUYUM ENGELLİ DEĞİLİM AMA SİZİNLE TANIŞMAK İSTİYORUM DOST OLMAK İSTİYORUM EĞER İSTERSENİZ BENİM HİÇ ARKADAŞIM YOK SİZ OLUR BENLE PAYLAŞIRMISINIZ.

Tebrik ederim bu aileyi benim için biraz erken ama tabiki koşullar ona uygun olursa bir an bile düşünmem :p

bende evlat edinmek isterdim ama eşimin rahatsızlıkları nedeniyle bu isteğimde olmadı o aileyide kutluyor saygı duyuyorum onlara..Gülcük efendi gülnihal hanıma yazdıklarından dolayı kızıyorsun ardındanda arkadaş olalım diyorsun niyetin efendi senin arkadaş bulmaksa eğer niyetin başka kapıya.burada kim olursa olsun herkes yakıştığı gibi kalmalı ve sorunlara aile içi bireyleri olarak çözüm bulmalıyız konunun dışına çıkarsan burada kalamazsın.

yürek okşayan bir haber.
bende hep düşünüyorum o çocuklarımızın yetimhanedeki hallerini işte o zaman almak için heveslenirim ....
belki birgün neden olmasın!

herkes olumlu düşünürse bu konuda yetimhanede yetim çocuk kalmaz inanın..

Ben daha 13 yaşındayken ya dul biriyle evlenmek yada evlat edinmek için çok dua etmiştim 17 yaşıma geldiğimde babaanneme bu düşüncemi söylediğimde bana bütün ailem tepki gösterdi.ama allah inşaallah birgün hem kendi evladımı nasip eder haemde evlatlık almayı ve engelli olmasının hiç önemi yok hatta eğer evlat edineceksem engelli olursa daha iyi olur.

Bakabilecek durumdaysam tabiki evlat edinirdim. Hemde hiç düşünmeden

ben edinmem o şimdi herşeyi kafasına takar insanların onu küçük gördüğünü falan zannedip sürekli psiko takılır çekemem
nerden mi biliyorum
KENDİMDEN

Bazen insanlardan çok garip hikayeler duyuyorum.geçenlerde biri kanımı dondurdu adeta.bir tanıdığımızın akrabasının meningomylosel ve buna bağlı olarak hidrosefalili bir çocuğu olmuş.doktorların önerisiyle çocuğu kendi haline bırakmışlar.hirosefalililerde kafanın büyümemesi için ve acı çekmeyi engellemek için takılan şantı takdırmamışlar.(benim oğlumda aynı hastalığa sahip)sonuç çocukları 25 gün acı çekmiş ve aşırı su birikmesine bağlı olarak bağıra bağıra acı çekerek vefat etmiş.düşünün ki bunu bir aile kendi öz evlatları için yapıyo bu nasıl bir vicdan nasıl bir anlayış.benim çocuğumda aynı hastalıktan olduğu için hastalığın tedavi edilmezse oluşacak durumları biliyorum ve inanın düşündükçe kahroluyorum.ben o evlatlık alan aileleri tebrik ediyorum ve vicdansız ailelere örnek olmasını diliyorum.
Ben hep şu kanaatteyim engelli olmak veya engelli çocuğa sahip olmak çok zor ama allah bu işte hep hayırlı kapılar açıyo maddi manevi hep kolaylık yaşıyorsunuz.iyiyki bende böyle bir çocuğa sahibim ve zamanında çocuğumun yaşamasını engellemeye çalışanları dinlememişim.sabır hep kazandırıyo şükürü bırakmayın asla kolay gelsin hayatta hepimize

Üst Alt