Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Bireylerin Ulaşım Tercihleri..? [Araştırma]

mehmetch

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Yüksek Lisans Tezi kapsamında Engelli Bireylerin Toplu Ulaşım Araçları tercihlerini araştırıyoruz. Amacımız, engel türü ve yüzdesinin engelli bireylerin toplu ulaşım tercihinlerine etkilerini saptayıp, çözüm önerilerinde bulunmak.
Anket, genel olarak İzmir özeli için hazırlanmıştır, fakat, ilçelerden diğer seçeneğini seçerek ve şehrinizde bulunmayan (Vapur, Metro, İzban (şehiriçi banliyö treni)) ulaşım araçlarıyla ilgili kısımlarda Fikrim Yok seçeneğini işaretleyerek hangi şehirde olursanız olun cevaplayabilirsiniz.
Şimdiden Teşekkürler.

anket: https://docs.google.com/forms/d/1HGuDLm7-e1aWqozpQP1dcceE660roZ3B5haG2UuWuzk/viewform?usp=send_form
not: kırmızı yıldızla (*) belirtilen sorular, cevaplanması zorunlu sorulardır.

Az önce doldurdum...
Enteresan birşey var, defalarca ulaşım maliyetleri sorulmuş!
Af buyrun, benim mi anlayamadığım bir nokta var, yoksa bu sorular salakça ve düşünmeden mi yazılmış?
Dolmuş ile, ulaşım maliyeti, İzban ile ulaşım maliyeti ne saçma bir soru?
Engellilerin ulaşım maliyeti yok ki?
Sadece dolmuşlar-taksi dolmuşlar paralı, kıyaslamaya ne mana?
İzban da ücretsiz, metro da, nasıl kıyaslanacak ve hangi şık seçilecek?
Ha, bir de eğer ulaşabilecekseniz:
Eshot tüm şoförleri sadece ve sadece şu konuda ısrarla eğitsin:
DURAKLARA TAM YANAŞSINLAR!
Müsait oldukları halde, durağa 1 - 1,5 metre açıkta yanaşmanın saçmalığına anlam katamıyorum.
Ayrıca aktarma sistemi berbat oldu, bazı istasyonlar duraklara uzak, engellileri 3 defa otobüsten indir trene bindir, trenden indir yürüt yağmurda güneşte tekrar otobüse bindirt iş mi?

Geri dönüşünüz için çok teşekkürler Jem Bey,
Bu maliyet konusunu genel olarak elden yaptığım anketlerde "zaman ve parasal maliyet" olarak açtım. Anketi yazarken genel olarak "kullanım maliyeti" yazmıştım, bunda maddiyatın dışında yolda geçirilen süre ve zahmet de vardı ama ifade açık olmadığı için sizin de ifade ettiğiniz gibi tepkiler aldım (salak diyen olmamıştı gerçi :) )
Şimdi yanına ekledim, parasal ve süresel maliyet olarak. Teşekkür ederim. Ayrıca benim de konuştuğum, farklı engelleri de olsa, bütün engellilerin ortak sorunu otobüslerin duraklara yanaşmaması gerçekten.

bunu dırek azız beye gonderın napıyım bedava ulaşımı gıdemedıkten sonra aktarma ın bın oda teksandalyelı otobus bulursan ...

musty35;

açıkçası, aktarma sorusunu son anda ekledim, çünkü genel olarak herkes eleştirse de, olumlu geri dönüş alıyoruz diye açıklamları var belediyenin. Şüpheyle yaklaştık açıklamalara ve son anda böyle bir soruyu da ekledik. İyi olmuş diyen de şimdiye kadar çıkmadı.
Bitince yetkili mercilere göndermek gibi bir amacımız da var açıkçası.

Olumlu geri dönüş alıyoruz...
Bu koskaca bir yalan.
Yeni Asır haber yaptı, bir mahallede halk isyan etti cadde kapattı (131 hatlı otobüsün iptal olduğu Karşıyaka Cumhuriyet Mah.)
Belediye bürokratları haberi yapan gazeteciyi tehdit etti, gazeteci savcılığa verdi vs.
Bu işi onaylayanlar, siyasi olarak partililer. Onlar da içten küfür ediyor, ama mecburen yaşasın kral diyor.
Kral çıplak demek her babayiğidin harcı değil.
ESHOT, Tarihinin en kepaze dönemini yaşıyor.
400+ Alçak taban otobüs aldık diye heryerde hava atan Aziz başkana sorun:
Bu otobüslerin yarısından fazlası atölyede parça bekliyor arızalı çalışamıyor mu?
(2008-2009 Conecto körüklü Mersedes ve 20089-2009 BMC Procity kırmızılar.)
Sitede engelli ibareli otobüs diye tanıtım ikonu koyar, ama bakmışsınız Sanos yada BMC 280 Basamaklı gelir.
Şimdi yaz, klimalı değil diye Sanos tenekeleri çalışmıyor, ama eylülden sonra yine yollara düşer bu teneke parçaları.
(Sanoslar kamyondan yüksek iğrenç otobüstür, basamakları dev gibi insan değil hayvan taşınmaz bunlarla)
Neyse...
Ulaşım maliyetini açmanız doğru olmuşsa da, bana göre tamamen gereksiz veri, nerde neye yarar, neyi düzeltmek için yön verir bulamadım...
Size bir sır vereyim :)
Bu yönetim 15 senelik rutin görevden dolayı azmini ve hırsını, en önemlisi şevkini kaybetti...
Metro neden bitmedi diye soran bile yok artık, İzban genel olarak iyi görünse de pik saatlerde Hint trenlerinden hallice.
Hele şimdi mecburi aktarma geldi, okullar açılsın bak neler olacak görecek İzmir...
Sen şehrin ana hatlarına raylı sistemleri bitirirsin, tramvaydı metroydu, hah o zaman bu aktarmayı koy.

Çalışmanızı, bitince yetkili mercilere göndereceksiniz ya hani :)
Bu yetkililer çay ocağı bile işletemez ki!
Minicik bir örnek;
Bir hatta solo otobüsler sadece pik saatlerde yolcuyu duraklardan kaldıramadığı için bir öneri sundum hazretlere...
Başka hatların körüklüleri, sırasıyla 20dk da bir 3 otobüs sefere çıkarsa yolcu mağdur olmaz.
(Bu öneri çok tekniktir ve hareket memuru bile zor düşünür nacizane :) )
Verilen cevap: Bu hatta körüklü çalışması teknik olarak mümkün değildir!
Lan!
Bu mailden 3 sene sonra ne bir yıkım ne bir yol genişlemesi olmadığı halde tüm otobüsler körüklü oldu iyi mi?
(Söz konusu hat 36)
Bunu neden yazdım;
Bu yöneticilerden cacık olmaz :)
Kolay gelsin...

5,5 kmlık yolu 9senede bıtıremeyen adamdan ne beklenırkı.başkanı shangaya gondermek lazım gorsun bakalım nasıl metro yapılıyo.
izmir memnun demekkı onumuzdekı secımlerde bıdaha versınler .

Üst Alt