Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli birinin borcu vasisine kalır mı?

kitap2

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhaba Parkinson hastası bir tanıdığımız var bakım maaşı alıyoruz kendisinden ben vasisiyim kişi destek kredisi çekmiş sorum şu 36 ay vade uzun bir zaman ölüm var kalım var ben akrabası değilim sadece vasisi komşu suyuz başka kimsesi yok borcu kime kalır başka bir yere borcu varmı bilmiyorum ayrıca

banka sigorta yapması lazım sigorta öder, banka kardeşinden bile talep edemez, birde reddi miras var, annene babana kardeşine ölümden sonra 3 ay içinde açabiliyorsun, borçlarını red edebilirsin,

retti miras kalan malınıda ret etmiş sayılmıyormusun retti miras yaparsan hem malını hem borcundan vazgeçmiş oluyorsun
seyfil

Normal şartlarda vasiye borç kalmaz, ancak bildiğim kadarıyla vasinin engelli adına yaptığı harcamaları kalem kalem neyi nereye harcadığını vs vs mahkemede belirli periyodlarda açıklaması gerek, daha doğrusu gerekti en son bıraktığımda.:))

tabi mirasın artı ve eksisini hesaplayıp ona göre açarsınız

Soy isimlerinin tutmuyor zaten arkadaslar sadece vasisiyim akrabalık da yok

Dediğim kredi de destek kredisi zaten devletin verdiği

kitap2 kısıtlı biri nasıl oluyorda kredi çekebiliyor anlamış değilim bi defa imza yetkisi yok burda sadece macera arıyorsun böyle saçma sapan konularla insanları meşgul ediyorsun birde cevap vermeye çalışanlar var siz ilk önce kanunlara inceleyin

Reddi miras sadece yasal mirasçılar bakımından geçerlidir. Vasi yasal mirasçısı olmadığından reddi miras yapması gerekmez.

merak etme miras akrabalarına kalır sana bir halt kalmaz merak etme gerekirse sanada bunu kanun önünde bu parayı ne yaptın diyede sorabilirler hiç meraklanma

Üst Alt