Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çalışanın sigorta prim teşviği..?

Konular
15
Reaksiyonlar
6
arkadaşlar merhaba
devlet çalışan engellinin sigortasının yarısını karşılıyor teşvik amaçlı bunu biliyorum fakat benim raporum e devlette yok işkurda var sigorta başlatırken herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım

Bir sorum daha olacak devlet sadece sigortalının sigortasının yarısını mı karşılıyor başka haklarımız var mı?

gökyüzü12 özel sektörde çalışacaksan engelli kadrosundan iskurda olması yeterli sisteme kayıtlı olması.işe baslayacagın işleri engelli raporu isteye bilir.Eski rsporlar e devlette görünmüyor.Elinde sağlık kurulundan aldığın rapor mevcut değilse. Daha önce hangi hastaneden aldıysan oranın sağlık kurulu sekreterligindrn aslı gibidir kaseletip ala bilirsin bashekimlige

elimde aslı ve örneği mevcut işkurda raporum mevcut fakat e -devlet ve e-nabızda gözükmemesi kafamı karıştırdı 2012 de almıştım raporu işkura o raporu kaydettirdim .eski bir rapor olduğu için kafam çok karıştı
yani engelli teşviğine eski raporla başvuru yapabilirim bir sıkıntı olmaz demi?

gökyüzü12

Raporu aldığınız hastaneden sisteme işletebilirsiniz. Aslı gibidirler genelde elden teslim edilen evrak olur. e-devlette ve e-nabızda eski raporlar gözükmez.
İşkur ile işe girecekseniz raporun işkur sisteminde gözükmesi gerekir. siz hangi raporun son halini verirseniz işkur sisteminde o gözükür ve onunla işe başlarsınız.

Tamamdır çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için :)

hastaneyı arayıp e devlete işletebşlirisn n öle yaptım

Vergi muafiyeti nasıl oluyor maaşımıza nasıl yansır ve nasıl başvuru yapmamız lazım

gökyüzü12
Vergi indirimini alabilmen için işe girmen gerekir. Çalışmaya başladıktan 1 ya da 2 ay sonra vergi dairesine gidip, dilekçe doldurup arkasına raporunu ekleyip ver. 1 ay ya da 2 ay içinde vergi indirimin sonuçlanır ve gerekli şartları tamamlarsan yaşlılık maaşına bağlanırsın. Ayrıca vergi indirimi aldığın zaman maaşına 100tl gibi bir artısı olur. Önünü görmek için vergi indirimini almanı tavsiye ederim.

Hiçbir hakkın yok! Devlet işkurdan işe alınan engelli ya da engelsiz personel çalıştıran firmalara teşvik olarak 6 ay olmak üzere sigortasını ve asgâri ücret desteğini ödüyor. Firmalar kurnaz 6 ay sonra işçi çıkarıp, tekrar işkur üzerinden yeni personel alıyor.

Ben čalismaya başladım engelli tesvigi ile sigortam yapıldı vergi muafiyeti söz konusuymus nasıl oluyor diye bir sormak istedim

Çalıştığınız iş yerinden orda çalıştığınıza dair imzalı yazı alıyorsunuz. Raporunuzla ve yazıyla birlikte vergi dairesine gidiyorsunuz vergi dairesinde size bir dilekçe doldurtuyorlar kimlik fotokopinizle birlikte başvurunuzu yapıyorlar. İzleyeceğiniz yol budur hocam.

Teşvik devam ediyor mu? %65 engelli olarak çalışan bir bireyin işverene aylık prim maliyeti nedir?

Üst Alt