Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğu olan annelerin sigortalı olması ve emeklilik hakları..?

rambo279

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
bi sitede gördüm engelli çocugu olan annelere devlet emekli olabilmesi için pirimlerini devlet ödeyecek diye yazıyordu. benim çocugum yatalak ve benim gibi binlerce özürlü olan insan var. bu bilgi dogru mudur?
şu anda özürlü maaşı alan benim çocugum gibi maaşını alan anne baba var ve digerleri.. şimdi devlet anneye emekli olabilmesi için pirim öderse bu aldıkları maasları yani yatalak çocuna baktıgı için aldıgı maaşı iptal olmaz mı? yani bu yasa dogru mu bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Emeklilik veya
yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına
muhtaç derecede malûl çocuğu bulunanların, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen
prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, prim ödeme gün sayıları toplamına eklenir ve eklenen bu
süreler emeklilik yaş hadlerinden de indirilir” hükmü getirilmiştir.
Yasa;SSK,Bağ-Kur ve Emekli Sandığına bağlı çalışan kadınları kapsar.Yasa;2008 yılı Ekim ayı
başından önce çalışmalarını devam ettiren 506, 1479, 2925, 2926 ve 5434 sayılı Kanunlara tabi çalışırken Kanunun geçici 1 inci maddesi gereğince 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentleri kapsamında sigortalı olarak çalışmalarını devam ettirenleri kapsar.5510 sayılı Kanuna göre isteğe bağlı sigortalılıkları devam eden,kadın sigortalılar yararlanacaklardır.

Üst Alt