Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli çocuğu olup da çalışan annelere erken emeklilik?

necati.h

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ben tekelde eşimle birlikte işçi olarak çalışıyorum. Yüzde 80 özürlü kızımdan vergi indirimi alıyorum. Benim öğrenmek istediğim şey, özürlü çocuğu olan çalışan annelere erken emeklilik hakkı olduğunu duydum. ancak ayrıntılarını bilmiyorum. bu koınuda bilgi verir misiniz lütfen?

Teşekkürler

Madde şu:
[FONT=&quot]Emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanması talebinde bulunan kadın sigortalılardan başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl çocuğu bulunanların, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra geçen prim ödeme gün sayılarının dörtte biri, prim ödeme gün sayıları toplamına eklenir ve eklenen bu süreler emeklilik yaş hadlerinden de indirilir.[/FONT]

1 Ekim 2008'den sonra normalde 2000 gün prim ve 5 yıl da süre olsun emekliliğinize.
İşte bu yeni yapılan düzenlemeyle, 1600 gün prim yatırdığınızda, bu prim (1/4 oranında arttırılacak ve) 2000 olarak sayılacak. Ve emeklilik sürenizden de 5 yıl - 400 gün olarak düşülecek. Yani normalde 400 gün erken emekli olacaksınız.

Bunun için tek şart, maluliyet derecesinde sakatlığı olan çocuk sahibi olmaktır.

Not: 1 Ekim 2008'den önceki primler için bu 1/4 kazanım söz konusu değil. Sadece 1 Ekim 2008'den sonra yatırılan/yatırılacak primlerde geçerli.

Üst Alt