Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyeti için raporda verilen kodlara göre hangi şekilde ehliyet alacağım?

legend06

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
5
hayırlı ramazanlar herkese ehliyetle ilgili sorum olucak bulunduğum ıldeki il sağlık komisyonu hiç bir şekilde muayane etmeden konuşmayla karşıma geçip surucu olamaz raporu verdı ve mağdur etti bende ıtıraz hakkımı kullandım ve ankaraya sevk edildim orda muayane sonucu şu kodlarla sınırlı kullanım kodları (102,47,64,78) tıbbı nedenlerle verilecek kodlar (10.02,40.11,35.04) raporumu verdiler sonra iki farklı rapor oldugu için istanbulda hakem heyetıne sevk edildim ordanda muayane sonucu şu kodlarla (102,78,47,35,04,40,11) b engelli olarak uzun ugras sonucu engelli ehliyeti için raporu aldım rapordaki kodlara göre ne şekilde kullanabilir ehliyet alıcam bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim en son hakem heyetının verdiği kodlar bunlar sanırım bu kodlar geçerli olucak (102,78,47,35,04,40,11) ve bu kodlarla ötv indirimli araç alabilirmiyim..

Sizin kodlarınız:

*102. Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
*78. Sadece otomatik vitesli araç kullanabilir
*47. İki tekerlekli araç kullanamaz
*35.04 Direksiyondan sağ*eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
*40.11. Direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)

Bu kısıtlarla alacağınız araca özel tertibat yaptırtacaksınız. Bu şekilde hem ÖTV'den hem de MTV'den muaf olabilirsiniz.

@StratoS
Merhaba omirilk felçli birisinin( eski ehliyet H sınıfı ve gaz fren elden tertibatlı) araç kullanmaktayım. Bugün ehliyet değişimi için başvuruda bulundum aile hekimi ortopedi sevk etti.
1. Sorum: yeni yönetmeliğe göre ehliyetime hangi kodlar yazılmalı (aynı zamanda ÖTV istisna hakkım var)
2. Sorum: aile hekiminin ortopedi sevki sonrası doktor görüşleri için parableji komusyona sevki uygundur yazdı Hastane başhekimine sorduk bu bilgilerimle, sağlık müdürlüğüne gönderdi ve ay’ın son cuması kurulu geleceksin dedi
Bir yanlışlık veya eksik varmı acaba

MUR37

Yeni yönetmelik sadece otomatik vites ile ilgili engelli sağlık raporunda kesin hüküm olmasını ve engelli raporları ile ehliyetin uygun olmasını belirtiyor. Yani özel tertibat kodları ile ilgili değişen bir durum yok.

Size hangi kod verilmeli konusunda birşey diyemem. Buna ehliyet sağlık kurulu karar verecek.

"Parapleji" omurilik felçlisi olduğunuzun tanısı, sevk etmesi de sağlık kuruluna sevktir.

Bu konuda deneyimlerimizi anlattığım çok başlık var. Süreç aynen böyle ilerliyor, ehliyet sğalık kuruluna çıkıp kod alacaksınız, yanlış ve eksik birşey yok.

@StratoS,

hocam kodları biliyorum o şeklde terbitat yaptırıp 2019 da zaten araç aldım yeni araç almak için bayiye başvuru yaptım geçen bayi rapor ve ehliyeti vergi dairesine kontrl ettirmek için göndermiş ve vergi dairesinden ehliyetimdeki kodların eksik olduğunu söylemiş 2019 da aynı ehliyetle ötv indirimli araç aldım aynı vergi dairesi onay verdi şimdi değişen nedir barkodlu sağlık raporumun açıklama kısmı boş bırakılmış hareket ettirici aksamda tertibatlı araç kullanması uygundur yazısı yok diye mi oldu yüzde 90 üzeri raporlarda gerek yok diye biliyorum tüm tanı yazıyor zaten raporda

Üst Alt