Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyetim ile başkasına ait araçları kullanamayacak mıyım?

tahirekiz

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhabalar efendim;

13.11.2008 tarihinden itibaren H sınıfı ehliyetim var bildiğiniz gibi ehliyet yenilme için belli bir süre verildi bu süre aralık 2024 tarihinde doluyor ben bu işlemler için başvuru yaptım yeni ehliyet için sağlık raporu için başvuru yapıldı bu başvuruda doktor muayene için yeni ehliyet için çeşitli kodlar verildi.

kodlar;
47.iki tekerleli araç kullanamaz
102. ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
10.02 otomatik vites
35.04 Direksiyondan sağ eli çekmeden kullanılabilen kontrol cihazları
40.11 direksiyon simidinde yardımcı cihaz (topuz, direksiyon çatalı vb.)

bunları ön gördüler rapora işlendi

şimdi benim esas sorum;

1-Araç benim üzerime değil (rusat sahibi ben değilim) araç ortak kullanım her kullandığım araç için bu kodları gerçekleştirmem ki ben bunlar öyle kolay kolay söküp takılan bir apart değiller

bu konuda yardımlarını ve yorumlarınızı bekliyorum

@tahirekiz,

Bu tertibatların olmadığı normal bir aracı kullanmanız mümkün değil. Eğer kullanırken yakalanırsanız ehliyetsiz araç kullanma işlemi uygulanır. Kullanacağınız araçta mutlaka bu tertibatlar olmalı.

@tahirekiz,
tertibatsiz arac kullanırsanız size ait olsun yada olmasın ehliyet kodlarına uygun değil ise geçen trafik şubeye sordum Allah korusun kaza olur ise kasko trafik ne sizin nede karşı tarafın hasarını karşılamaz dedi ve tüm sorumluluk sizde oluyor bilginiz olsun

merhabalar efendim;

13.11.2008 tarihinden itibaren H sınıfı ehliyetim var bildiğiniz gibi ehliyet yenilme için belli bir süre verildi bu süre aralık 2024 tarihinde doluyor ben bu işlemler için başvuru yaptım yeni ehliyet için sağlık raporu için başvuru yapıldı bu başvuruda doktor muayene için yeni ehliyet için çeşitli kodlar verildi.

kodlar;
47.iki tekerleli araç kullanamaz
102. ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz
10.02 otomatik vites

bunları ön gördüler rapora işlendi

şimdi benim esas sorum;

1-Araç benim üzerime değil (ruhsat sahibi ben değilim) araç ortak kullanım her kullandığım araç için bu kodları gerçekleştirmem mümkün değil ki ben bunlar öyle kolay kolay söküp takılan bir apart değiller

2-Trafik çevirmesinde veya kontrolde kısaca 35.04 ve 40.11 kodları görmeyen trafik polisi benim üzerime olmayan (ruhsat sahibi olmadığım araçta ) nasıl bir yol izler yani ceza yazar mı araçı bu aparatlar olmadığı için bağlar mı

3- Allah korusun trafik kazası geçirdim trafik sigortası suçluluk oranına göre ben suçluyum 35.04 ve 40.11 kodların olmadığı veya birinin eksik olduğu bir araçta karşı tarafın zararını ARAÇ sigortası karşılar mı çünkü bildiğim kadarıyla kişilere değil araç plaka ve marka model , plaka olarak sistem trafik sigortası kesiyor veya ödememizi sağlıyor

bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

cevabı ;

Cevaplar:
Cevap: EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ > TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ (10.12.2024 08:49)
Sayın başvuru sahibi 27.11.2024 tarih ve 2404163264 sayılı CİMER başvurunuzun incelenmesi neticesinde;
Sürücü belgesi iş ve işlemleri yenileme işlemleri için alınan doktor raporuna istinaden Nüfus Müdürlükleri tarafından yürütülmektedir. Sürücü belgeniz kayıtlarına eklenen engel şerhleri ile belirtilen kod karşılığı olan araçların kullanılması gerekmektedir. Sürücü belgesinde bulunan kısıt kodu dışında araç kullanımınız durumunda tarafınıza Karayolları Trafik Kanunu gereği cezai işlem uygulanmaktadır.
Bilgilerinize sunarız.

yorumlarınız yada ceza ne kadar yazılır bilgisi

Bu konudaki en net bilgiyi size trafik polisleri söyleyebilir. Ben bir kaç kişiye sordum aslında ama işitme cihazı kullanmam nedeniyle söylenilenleri tam anlayamadım. Birisi bağlanabileceğini söyledi, tam olarak ehliyetsiz gibi olmaz ama yetersiz ehliyet gibi yani E sınıfını b sınıfı ile sürmek gibi bir şeyden bahsetti sanki ama işte yarım yamalak duyduğum için, tekrar sorduğumda da aynı şey olunca artık teşekkür ettim. Bence cezadan çok daha önemlisi kaza durumu ve benim sorma sebebim de aslında daha çok buydu. Hata bende yada karşı tarafda olsa bile malum ufacık bir darbede airbaglar açtığında çok büyük masraflar çıkabiliyor artık. Kaskonun ödememe ihtimali olur gibi geliyor bana. Kazalar için senelerdir başıma gelmedi diyebiliyoruz, hiç kazam yok diyebiliyoruz ama adı üstünde kaza bu. Olmaz olmaz dediğimiz şeylerde başımıza gelebiliyor. Bir arkadaşımın arabasına arkadan vurdular yaptırdı daha boyası kurumadan bir başkası aynı yerden tekrar vurdu. Artık siniri bozulunca yaptırmadan mı gezsen diye gülüştük resmen.

Merhabalar

Hiç ehliyetim yok. Kalp damar hastasıyım. Yüksek tansiyon var. Ehliyet alacağım zaman illa H sınıfı mı almam gerekiyor? Sağlık raporunda herhangi bir ibare eklenmezse normal B sınıfı ve D sınıfı vs alabilir miyim?

Üst Alt