Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli ehliyetimde kontrol süresi var mı yok mu anlamadım!?

turan1977

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
102
arkadaşlar engelli ehliyetim var. 10.02-78- 25.08-20.03 yani soldan gaz pedalı takılı otomatik vites ehliyetim var geçerlilik süresi 2034 yılı yazıyor.ehliyet raporunun altındaki kontrol süresi 2 yıldır dediği ibare nedir. normalde kodların altında polio sekeli yazıp kontrol süresi filan yazmıyor.

@turan1977, Aşağıdaki ibareyi mi soruyorsunuz 👇

Raporda kişinin daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse bu rapor düzenlendiği tarihten itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.

103.01 Üç ayda bir sağlık kontrolü
103.02 Altı ayda bir sağlık kontrolü
103.03 Yılda bir sağlık kontrolü
103.04 Üç yılda bir sağlık kontrolü
103.05 Beş yılda bir sağlık kontrolü

Bu kodlardan herhangi birini verdiler mi size ?

hayır hiç biri yazılı değil,kontol süresi yok. ehliyet 2034 yılına kadar geçerli..7 ayda aldım sağ ayak kısalığım vardı.polio sekeli düzelme şansı yok çocuk felci 5 cm kısalık var.

aynen her raporun altında bu 2 yıl yazıyormuş sanırım

@turan1977, 103 ile başlayan bir kod yok ise kontrolünüz yoktur.

2 yıl ibaresi raporların hepsinde yazıyor. Rapor tarihinden itibaren o raporun 2 yıl geçerli olduğunu gösterir. Bu süre zarfında raporla ehliyet değişimi yapılabilir anlamında.

Ehliyet yazan 2034 tarihine kadar rapor almanıza gerek yok.

@BnymnYldz,
çok teşekkür ederim o kadar bilgi kirliliği var ki,peki artık normal b ehliyetine dönme şansımız olmaz o zaman bu yeni çıkan 10 yıl ötv durumundan dolayı soruyorum

Üst Alt