Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekli aylığına borcundan dolayı banka tedbir koyabilir mi?

Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaslar. Bütün global ve coğrafi sorunlara rağmen hepimizin her işinin hayırla istedigi gibi olmasını dilerim. Mesele şu ki kısa bir sūre önce emekli oldum. bazı ticari girisimlerde bulunmak istedim ama hezimete ugrayip icraalik duruma dustum. Tabii ki dogal olarak emekli maasimi aldigim banka emekli maasima avukati araciligi ile tedbir koydu. Avukata bu meseleye dair sonuclanmış yargıtay kararlarındanda bahsettim ama isi yokusa surmek icin bayagı zorluk cikariyorlar. Bankanin subelerin de hic bir islemimi tedbir oldugu icin yapmayip hukuka aykiri bicimde maasima bloke koyuyorlar. Benzer durum da olupta bir cikar yol bulan varmi yoksa tek magdur benmiyim diye sizlere danismak istedim. Ayrica hem is hayatimda hemde emeklilik surecimde cok faydasini gordugum forumdaşlarıma minnet ve şūkranlarımı samimiyetle sunarım. iyi ki varsınız guzel insanlar.

Emekli aylığı (yaşlılık aylığı) sgk ve nafaka borcu dışında kimse bloke koyamaz yasaktır.
Kullanmış olduğunuz kredi ile Emekli maaşınız yattığı banka sanırım aynı. Bu tür durumlarda kredi kullandığınız banka bloke aynı ise tüketici haklarına suç duyurusunda bulunabilirsiniz..

...........TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI'NA

BAŞVURUCU : ... T.C.: ...
ADRES : ....
TLF : ....
ŞİKAYET EDİLEN : ...... BANKASI
VERGİ KİMLİK NO: ....
ADRES : ...
TLF : ...
Uyuşmazlık Konusu: Bankanın emekli maaşım üzerine koymuş bulunduğu blokenin
kaldırılması, hukuka aykırı şekilde kesilen miktarların tarafıma iadesi talebidir.
Uyuşmazlık Bedeli : .... TL
AÇIKLAMALAR
Şikayet edilen ... Bankasının ... Şubesi müşterisiyim. Bankaya yatan emekli maaşımın tümü
üzerine davalı bankaca … yılı … ayından itibaren bloke konulmuş ve kesinti
gerçekleştirilmiştir.
Banka tarafından yapılan bloke usûl ve yasaya uygun değildir. Borçlunun emekli maaşının
haczedilemeyeceği yönünde emredici kanun hükümleri bulunmaktadır. Her ne kadar kredi
sözleşmesinin içinde veya ekinde emekli maaşımın kesilmesine muvafakat ettiğim yönünde
imza atmışsam da, İcra ve İflas Kanunu 83/a md. uyarınca İİK 82 ve 83 üncü maddelerde
yazılı mal ve hakların haczolunabileceğine dair önceden yapılan anlaşmalar muteber değildir.
Buna yönelik T.C. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 24.06.2021 tarihli 2017/13-1980 esas
ve 2021/829 karar numaralı emsal kararıyla banka tarafından yapılan bloke ve kesintilerin
Anayasa'ya aykırı olduğuna ve borçluya iadesi gerektiğine karar verilmiştir.
Yukarıda kısaca arz ve izah edilen nedenlerle başvurumun kabulüne, emekli maaşım
üzerindeki blokenin kaldırılmasına, .... yılı ... ayından itibaren yapılan haksız kesintiler için
.... TL'nin şikayet olunandan alınarak tarafıma verilmesine karar verilmesini talep ederim.
BAŞVURUCU
...

Çok teşekkür ederim ben BDDK e-devlet üzerinden şikayet ettim ve sorunum çözüldü.

Üst Alt