Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5434 sayılı kanuna göre, engelli kadrosundan işe girip, aynı kanun hükümlerine göre emekli olmuşsa, kontrol muayenesine tabi tutulmaz. Çünkü 5434 say. kanunda kontrol muayenesi ile ilgili bir hüküm bulunmamaktadır.
Benim ömrüm boyunca tamamen hiç iyileşmeyecek Şizofren adlı ruhsal bir hastalığım var. Ben Milli Eğitim de şu an 14 yıllık bir memurum. 16 sene çalıştıktan sonra engelli memur emekliliğinden yararlanacağım. Günümüzde Bilim Adamları Şizofren hastalığının kesin tedavisini bulamadılar. Şizofren hastası biri hastalığının belirtilerinin yatışması için ömür boyu ilaç kullanmak zorundadır. Bunu bütün hekimler iyi bilir. Varsayalım ki ben emekli olduktan 5 sene sonra Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hastaneye kontrol muayenesine çağırıldım. Benim şu an çalıştığım halde Şizofren hastalığım tam olarak düzelmiş değil. Çok büyük ihtimal ben emekli olduktan 5 sene sonra hatta ömrüm boyunca benim Şizofreni hastalığım tam olarak düzelmeyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu ben emekli olduktan 5 sene sonra beni hastaneye kontrol muayenesine çağırdığında benim bütün hayatımı etkileyen ruhsal hastalığım tam olarak iyileşmemişken benim emekliliğimi iptal edip bana tekrar 15 sene daha veya 20 sene daha memurluk mu yaptıracak ? Böyle akıl ve mantık dışı bir uygulamayı Sosyal Güvenlik Kurumu yapmaz.
Şizofreni Hastalığı dışında engeli olan memurlar engelli memur emekliliğinden faydalandıklarında kontrol muayenesine çağrılabiliyorlar. Tıp dünyasında Şizofren hastalığına kesin çare bulunamadı ve Şizofren hastası birinin ömür boyu ilaç kullanması gerekiyor. Bu sebeple Şizofren, Bipolar hastalığı gibi ruhsal hastalığa sahip olan engelli memurlar engelli memur emekliliğinden faydalandıklarında kontrol muayenesine çağrılmıyor. OturanBoğa bunu bana bu internet sitesinde sen yazmıştın. Ayrıca ben başkalarından da duydum.