Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekli olabilmek için engelli kadrosunda çalışıyor olma şartı var mı?

Ahmet Günay

Yeni Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
1
Merhaba,
%59 engelli belgesi aldım.Özel sektörde Normal kadromda çalışmaya devam ediyorum.2004 sgk girişim var.
Engelli emekli olabilirmiyim.Yani engelli emekli olabilmek için engelli kadrosunda çalışmak şartı var mı dır?

Birde emekli olduk diyelim.Süreli engelli belgesinin süresi dolduğunda yenilemez isek emekli maaaşı kesilir mi.

Teşekkürler...

Ahmet Günay

Engelli emekli olabilirsiniz. Önce vergi dairesine başvuru yapıp Engelli Vergi İndirimi Belgesi almanız gerekiyor. 2004 hangi ayda işe girişiniz varsa 2024 yılı aynı ayda 20 Yılı tamamlayınca ve 4400 gün veya fazlası prim gününüz varsa emekliliği hak etmiş olursunuz.

Emekli olacağınız zaman sizden Engelli Raporu istemeyecekler Vergi İndirim Belgesi isteyeceklerdir.

Emekli olduktan sonra maaşınızın kesilip kesilmemesi engelli raporunuzun süreli olup olmaması ile ilgisi yok. SGK sizi emekli ederken 1 yıl veya 2 yıl sonrası için kontrol muayenesi talep edebilir. Bu kontrolde %40 altına düşmezse engeliniz emekliliğiniz devam eder. İyi Günler.

Teşekkürler...

Vergi indirimi alabilir miyim?

Merhaba,

%59 rapor aldım.özel bir şirkette "normal kadroda" çalışıyorum.
e-devlet üzerinden vergi indirimine başvurdum.benden çalıştığım firmanın vergi no su ve rapor numaram istendi sadece.
başvuru yaptım.vergi indirimi çıkar mı...
teşekkürler...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ahmet Günay

firmana sonuç gidiyor resmi olarak bu durumda vergi indirimini-engelli durumunu öğrenebilirler.Eğer onların öğrenmesini istemiyorsan bilemedim.

Raporum 1 aralık 2023.yeni aldım...Teşekkürler oturanboğa...

Üst Alt