Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli emekliliği şartlar tutuyor ama malulen emekli olabilirsin deniliyor!?

Şirink

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Merhaba yardımınıza ihtiyacım var. 16 yıl , 6 aydır bir fiil memurum, 5434 saylı kanuna tabi uzman doktor olarak çalışıyorum. Daha önce bildiğiniz üzere tek akciğer ve pulmoner hipertansiyon nedenli emekliliğe başvurdum. Hafif düzeyde etkilenme var dediler. İtiraz ettim ağır derecede iş gücü kaybı var dediler. SGK daki personel bana diyor ki ağır derecede etkilenme varsa engelli değil malulen emekli olacaksınız. Ama ben gerekli yıl ve primi doldurdum. Niye engelli emekli olamıyorum ? Yoksa personel yanlış mı biliyor . Personel 5434 sayılı kanuna bağlı olduğunuz için maaş, tazminat hersey aynı diyor, hatta başka bir işte çalışırsanız maaşınız kesilmez diyor, sadece devlette yine doktor olarak çalışmanız alınacak sağlık raporunun iyi olmasına bağlı diyor. Lütfen bu konuda beni aydınlatır mısınız? Tüm prim günümü doldurmuşken niye engelli değil de malulen emekliliğe zorlanıyorum. Bana gelen resmi bir belge yok, tamamen sözel. Sizce bu işte bir yanlışlık olabilir mi? Değerli yorumlarınızı bekliyorum

hocam doktorlarda durum farklı mı bilmiyorum. elbette benden daha iyi bilenlerde vardır ama engelli emekliliği için 18 yıl şartı var diye biliyorum.

şimdi internetten baktım da şöyle birşey buldum
""
5434 e tabi memurlar, 2008 yılı Ekim ayından önce memurluğa başlamış kişilerdir ve emeklilik mevzuatının uygulanmasında 5434 hükümleri esas alınmaktadır.

5434 hükümlerinde engellilik mevzuatından yararlanarak göreve başlamış olan memurların en az 15 hizmet yılları olduğunda emeklilik hakkının kazanılacağı belirtilmiştir.""

sanırım sizin durum farklıymış. bu konuda bir şey diyemeyeceğim :(

Hafif etkilenme 18 yıl, orta be ağır etkilenme 16 yıl

Hocam merhabalar sgk daki kişinin dediği doğru, biz 2008 öncesi memurlar maluliyet ve çalışma gücü kaybi yönetmeliğine tabiyiz. Ordaki şartlara göre emekli oluyoruz. Sonrasında sgdp ile çalışabiliyoruz. Bende sizin durumdayım.
Burda @OturanBoğa üstad paylaşmış, tabloda 5434 e baktığınızda sskli , bagkurlu sgdp li calisir diyor maaşlari kesilmez diyor. Sadece tekrar memur oldugumuzda maaşları kesilir diyor.

@reciss,
eğer emekli maaşı miktarı değişmeyecekse ve kamu dışında çalıştığında da emekli maaşı kesilmeyecekse burda sorun yok değil mi?

@hanifeaydin,
Yok emekli maaşı düşmez, sgdp yatırılıp çalışmaya devam eder. Benim bilgim bu yönde

Üst Alt