Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli eşe ait engelli otomobil boşanırken ortak mal sayılır mı? [Hukuk]

çavuş

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Engelli eşe ait engelli otomobili boşanırken ortak mal sayılır mı?

Otomobil olmadan işe bile gidemeyen eşten boşanırken eş yarısını talep edebilir mi?
Lütfen acil cevaplayacak arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Evlendikten sonra alınan her mal ORTAK,ha ben engelliyim aracım 5 sene satamam dersen diğer ortak olunan malın fazlasını alıyor diye biliyorum..Tabi ki daha iyi bilen arkadaşlar var ise cevap verirler..

Merhabalar..

Öncelikle kolaylıklar diliyorum.
Boşanırken evlendikten sonra edindiğiniz mallar ortak bölünür.
Ama ;

[FONT=verdana]Bir eşin kişisel malı boşanmadan sonra da o eşin kişisel malı olarak kalır. Türk Medeni Kanunun’da “kişisel mallara nelerin girdiği dört bent halinde sayılmıştır. Kanuna göre;[/FONT]
  • Eşlerden birinin yalnız kişisel kullanımına yarayan eşya,
  • Mal rejiminin başlangıcında eşlerden birine ait bulunan veya bir eşin sonradan miras yoluyla ya da herhangi bir şekilde karşılıksız kazanma yoluyla elde ettiği malvarlığı değerleri,
  • Manevî tazminat alacakları,
  • Kişisel mallar yerine geçen değerler

Ayrıca kanuna göre; belirli bir malın eşlerden birine ait olduğunu iddia eden kimse, iddiasını kanıtlamakla yükümlüdür. Eşlerden hangisine ait olduğu ispat edilemeyen mallar onların paylı mülkiyetinde sayılır. Kısaca ve net olarak bir eşin bütün malları, aksi ispat edilinceye kadar edinilmiş mal kabul edilir.

Eğer aracı evlendikten sonra birlikte aldıysanız aracınız ortak mal olarak bölünür.
    Eğer aracı siz aldıysanız ve bunun ispatını yapabilirseniz kişisel mal olarak sizin olabilir.

gül hanım evet evliyken aldık ama ben kredi çekip ben ödedim . fatura benim üzerime .fatura yeterlimi kredi ödedim kendi adıma araç kredisi .cvp larsanınız sevinirim.

Eğer krediyi kendi adınıza çekip ödediğinizi ispatlarsanız 'kişisel mal' a girer,

Bu durumda ortak olarak bölünmez, karşı taraf itiraz edip aksini ispatlarsa durum değişir.
Avukatla görüşürseniz ve ödemelerinizi, çektiğiniz krediyi vs belgeleyebilirseniz yardımcı olurlar.
Eğer maddiyat olarak sıkıntıdaysanız,
Devlete bunu ibraz ederseniz size Avukat atarlar.

Umarım boşanmazsınız.
Mutluluklar.

teşekkürler gül hanım .

Son düzenleme:
Üst Alt