Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Hikmet Yılmaz'ın Bağkur'dan emeklilik serüveni

miremur

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
24 Ağustos 2011 Güncel:

Evet dostlar nihayet Ankara'den onay bir ay sonra geldi. E devlette bugün gördüm Hikmet Yılmaz emekli yazıyor.

Arkadaşım 1986 girdi.1996 da dondurdu.3960 günün dolmasına 3 ay varken 2010 nun 10.ayında bağ-kuru açtırıp 90 gün prim yatırıp 2011 in ocak ayında maluliyetin tespiti yani 5510 yasanın 25 maddesini 1.fıkrası ile hastane sevkini elden aldık...

Şubat ayı itibari ile Balcalı hastanesinden ortopedik rapor % 100 ile Adana Sağlık kurulunda yetersiz görülüp tekrar mayıs ayına Nüroloji ve fizik tedavi raporları için Balcalıya sevk edildik.Haziran 21 itibari ile raporlar Bağ-kur sağlık kurulunda değerlendirilerek maluliyetten emekli olamayacağına dair yazıyı bizzat elden aldım.

İşi bilmeyen arkadaşlar bu aşamada duruyor red geldi diye!ama esa ikinci raund şimdi başlıyor.Hazır verilentahsis belgesini doldurup bu sefer 5510 sayılı yasanun 28 maddesini yaşlılık fıkrası gereği tekrar başvurulması gerekiyor.Tabi dilekçe verilmeden prim boçları ödemiş olmanız lazım...Şimdi biz ikinci aşamaya bir haftaaya kadar geçeceğiz.Gelişmeleri burada belgeleri ile açıklayacağım.

Takip edin....

Not:Sevgili OturanBoğa umarım okursun, ben siteye fotoğraf yükleyememe engelliyim biline.....

sevgili Emrullah bey kardeşim..başka bir engelli kardeşimizin emekliliği için vermiş oldugun mucadeleden dolayı seni canı gönülden kutlarım..
Hikmet beyin emeklilik işlemleride tıpkı benimki gibi..nasıl bir yol izleyip sonucun ne olacanı bende enaz sizler kadar merak ediyorum..ama sizin şanslı olmanız adana bağkurla işlem yapmanız ve orda SELİM KIRIK bey gibi gercekten yaptıgı işin hakkını veren bi insan evladının olması ..
gelişmeleri takip edecegim..sonsuz selamlarımı iletir mucadelenizde başarılar dilerim..

Abim benim bu işin şansla alakası yok.Kanun diyor,Adana Bağ-kurla Nevşehir Bağ-kur arasında fark yok.Sen google' 5510 sayılı yasanın 28 maddesi yaz bak kanun çıkacak karşına.......

Emrullah abi siz adana dakiler şanslısınız bilgili personel sayısı çok bak 5510/28 madde başvurusu sırasında talep tahsisi yapmışsınız bize söylenen rapor onaylanmadan tahsis işlemi yapılmaz bugün tahsise gittim ve çok acı ki bilgisiz memurlarla yeniden mücadele başladı hakettiğim emekliliği bu seferde malulen tahsis yapma peşindeler hayırlısı abi rapor gidince takip no ile ankara 312 4150010 dan 349 sorabilirsiniz

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
ADANA İL MÜDÜRLÜĞÜ

(DEVREDİLEN BAĞ-KUR)

Ben % 80 yürüme engelliyim, 26/12/1985 yılında ilk giriş le 0649708391 sicil noya, Bağ-kur’a isteğe bağlı olarak toplamda 3960 günlük hizmet süremi aşmış bulunmaktayım.

‘’ Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce 25 inci maddenin ikinci fıkrasına göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.’’Bu kanuna göre,

Dilekçe tarihi itibari ile kurumunuza borcum olmadığını beyan ederim.

5510 sayılı yasanın 28 maddesinin ‘’yaşlılık’’ fıkrası gereği emekliliğimi talep etmekteyim.

Gerekli sevk ve işlemlerin yapılmasını saygılarımla arz ederim.

TC no: 31192671280
Adres:Güneşli mh:517 sk:no 4 27/6/2010
Yüreğir/ ADANA Hikmet YILMAZ
Tlf cep: 0541 838 77 93
e mail: eke_maks@hotmail.com
Bugün bu dilekçe ile hazır tahsis belgesini,maluliyet red karar evrağını ve prim borcunu yatırdığımız banka dekontunun fotokopisini ekleyip Bağ-kur kayıt masasına telim edip teslim fişimizi aldık.Ankara'dan gelecek olumlu haberi beklemeye başladık.Haydi hayırlısı diyelim.Dualarınızı bekliyorum.Bağ-kur Gazileri.........

Dualarım ve kalbim sizlerle sevgili dostum..mevlam yardımcınız olsun..bir engelli kardeşimin emekli olup bi nebzede olsa üç beş kuruş maaş almasından daha güzel ne olabilr...hayırlısı bakalım..

Geçen hafta Bağ-kuru aradım.10 güne kadar 28 maddeden Ankaraya gönderileceğini söyledi memur.Yarin yine arayacağım.Takip etmezseniz sonuç alamıyorsunuız malesef....

Sevgili OturanBoğa bu memurlara sövsek ayıp günah derler,ama onların yüzünden uğradığımız maduriyetin maddi manevi zararın hiç farkında değil veya hiç umursamıyorlar.Bugün yine aradım neymiş efendim yaz ayı herkes tatilde memur eksik rapor hala masada belki haftaya yollarız siz yine arayın...Onları Allaha havale ediyorum.

Abi bunların mayası zaten onu götürüyo .sövmek ayıpta ,günahda deyil bence bilakis sevap..ama bizlerin ahı başkasının ahına benzemez ..mevlam bildiği gibi yapsın bunları..az kaldı abi sabır sabır sabır..herşey gönlünüzce olsun sevgili kader dostlarım..

Dün bizzat 5.kata çıktım.Önce Selim Beyle hoş beş yaptım.Hikmet Yılmaz'ın 28.maddeden Ankara sevki memurların izni nedeni ile 24 gündür masada durduğunu söyledi,Rica minnet maddi sıkıntıyı anlattım öne aldılar,bize yine beklemek kaldı...

Bu sabah yine tlf açtım,nihayet 3 gün önce Ankara'ya raporun gönderildiğini söyledi,takip noyu da verdi...Haydi hayırlısı bir aya kadar olumlu sonuç alırız inşallah...

Evet dostlar nihayet Ankara'den onay bir ay sonra geldi.E devlette bugün gördüm Hikmet Yılmaz emekli yazıyor.Borç:33 tl alacak görülüyor,ama henüz maaş bilgileri girilmemiş.Banka belli Halk Yüreğir şb:En sonunda başardık Bağ-kur dan 5510 sayılı yasanın 28 maddesinin yaşlılık fıkrasının serüveni yaklaşık bir yılı buldu,bu konu emsal olarak sizlere sunuldu bilginize...

abi gözünüz aydın ..darısı sitede emekllilik mücadelesi veren bütün özürlü dostlarımıza...

miremur bey tebrikler bu konu benimkine ben ziyor diye takip ediyordum benim konumu tekrar incelermisiniz lütfen ne olur benim halim acep saygılar

Amin,inşallah sizlerde yılmadan mücadele edin başaracaksınız....

Valla epey zorlu ve uzun bir sürece benziyor ama sonucu güzel olmuş. Arkadaşınızın da sizin de gözünüz aydın. :)

emrullah abi emeğine sağlık çok uğraştın ama sonu güzel oldu arkadaşa da hayırlı olsun başarı hepimizin

Doğa,malesef Bağ-kurda biz sakatların emeklilik süreci oldukça sancılı geçiyor...
Cemil kardeş,senin son durum ne alemde....
İkinizede teşekkürler...

Üst Alt