Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kartı ile metrobüsü ücretsiz kullanabilir miyim?

RianKillah

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Engelli kartım var otobus ve hızlı tren için kullanıyorum fakat metrolarda geçerli olurmu sizce %70 raporum var kimliğimdede yazıyor ?

Engelli kartınız varsa Aile sosyal politika bakanlığından alındıysa (ağır engelli EVET raporunuz varsa. Veya tekerlekli sandalye kulanıyorsan) engelli kartına işlersen (refakatlı) sizinle kim gelirse gelsin o da yurt içi engellilere sağlanan bütün seyhat haklardan faydalanır.

Evet kullanabilirsiniz .

Engelli giriş yeri var oradan geçebiliyorsun engelli kimlik kartını görevliye göstererek.

mazili

Yani bu benim refakatcım diyerek onuda geçirtebiliyorum kartı gösterek değil mi

Aynen doğru anlamışsınız ( kartınızda refakatlıdır yazılması şartıyla.

Anladığım kadarıyla refakatçi olabilmesi için bedensel engelli olma şartı yok.Sadece engelli kartında ağır engelli işaretlenmesi yeterli.Doğru mudur?

İstanbulda geçmiyor engelli kimliğinizle istanbul kart çıkarıyorsunuz bazen engeĺli kimliğinizi gösterdğinizde görevliler anlayışla karşılıyor

Peki ağır engelli yazıyorsa kullanılamıyor yada nerde geçerli

Benim 5

Benim 52 ancak ağır engelli degil

Benim her ildeki otobuslere hızlı trenlere erişimim var sadece metro merak ettim iyi insanlara denk gelmek lazım bazen

İsim yazılmaz kartınızda (REFAKATLIDIR) yazılır.
yanınızda size yardımcı olrak kimi alırsanız alın fark etmez.
Mehmet bey istanbulda engelli kimlik kartımla defalarca kulandım herhangi bir sorun yaşamadım istanbulda

Genelde sorun olmuyor ancak geçen metroya turnikiden gecerken bir engelli kardeşimizde sizin gibi engelli kimliğini gösterdi görevli istanbul kart çıkarmasını istedi ve gecmesine müsade etti aslında engelli kimliği ile tüm illerde gecerli olmalı çünkü coğu illerin kendine göre engelli ulaşım kartları var buda sorun oluyor engelli ile şöför arasında

Üst Alt