Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kartı ile THY gibi indirim hakları için neden online işlem yapılamıyor?

Esilaa

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ben Engelli Kimlik Kartı'mı yeni aldım. 5 senelik bir üniversite sürecinden önce şu raporu neden çıkarmadım diye kendime çok kızdım. Çünkü en çok da öğrenciyken insan ulaşım sıkıntısı yaşıyor. Ben hala resmi bir kağıtta hakkımda geçen 'engelli' ibaresine bile alışabilmiş değilken bir engelli kimliğe sahip oldum. Neyseki bu mecrada yalnız olmadığımı hissediyorum.

Kimlik Kartı'na dair resmi hakların çoğuna baktım yönetmelikten. Ama özellikle THY için 'online işlem yapılamaz' ibaresi sinirlerimi bozdu gerçekten. Oysaki en çok bir engelli için zor olan şey 'erişilebilirlik'tir. Yani engelliyi gişelere kadar getirtmek pozitif bir ayrımcılık mı yoksa negatif bir duyarlılık mı çözemedim. Bu böyle şey der gibi; 'hani böyle bir indirim filan var ama siz ayağımıza gelmelisiniz' der gibi. Belki de bu durumu ben yanlış biliyorum.Mesela Turkcelliyim, oraya da baktım.Elle tutulur bir tarife bulamadım. Engelli değil de normal kimliğimle paket aldığımda daha ucuz oluyor filan. :) Ya bildiğiniz kolaylıklar varsa şu kartla ilgili bi bilgilendirirseniz sevinirim.ARO.

Engelli indirimi ile aldığınız bir bilet hiçbir anlam ifade etmiyor, sebebi de en yüksek fiyat üzerinden indirim olduğundan dolayı normalde alacağınız fiyattan daha yüksek bir meblağ çıkıyor.

Yani formalite icabı çıkarılan bir yönetmelikte sanırım renk katsın diye işte 'şu kadar indirim sağlıyoruz' diye madde madde tekerleme yazmışlar. Önemli olan yönetmeliğin varlığı değilmiş; 'gerçek hayatta uygulanıyor mu, ciddi anlamda bir kolaylık sağlanıyor mu ?' diye dönüp bakan yok nasılsa. Kimlik için verdiğim iki fotoğrafa yazık oldu. Hiç gerek yokmuş. :)

Online işlem de olması iyi olurdu. olmalı fakat yukarıda arkadaşın belirtmiş olduğu gibi, bilet fiyatları normal olarak çok pahalı indirim diye etki etmeyen bir terim.

Koskoca THY'den daha tutarlı bir pozitif yaklaşım beklerdim.Her şey gösterişten ibaret.

malesefki öyle indirim oldugunu söylüyorlar thy nin ama bende yararlanamadım...

Şehirlerarası otobüste indirim var mı acaba?

An itibarı ile başlık açacaktım ki baktım arkadaşımız açmış. Öğleden önce bilet almak istedim baktım online işlemde engele dair birşey yok, aradım "telefonla yapılabiyor" denilDi, aklına kötü birşey gelir mi insanın koskoca Avrupanın en iyi havayolu!!!! Şirketinden.

Yapın işlemi dedim 179.90 lık bilet 194 TL oldu, neden dedim "beyfendi çağrı merkezinden yapılan işlemin belli bir ücreti var" gibi bir bahane sunuldu, online işlem vardı da biz mi yapmadık dedim cevap yok, tamam dedik yap işlemi 194 TL engelli indirimi ile 171.60 TL yapıyor dedi "pardon engelli indiriminiz kaç "dedim "%20" dedi "indirim kabaca 38 lira olmalı" dedim "bakın beyfendi bir kere daha söylüyorum fiyatları" diyerek bana aynı işlemi yaptı. Allah sizi bildiği gibi yapsın dedim kapattım.

Dur şikayet edeyim diye aradım şikayet edeceğim bayandan az daha azar işitiyordum ki tamam dedim kapattım. Kimi kime şikayet ediyorsun aynen arkadaşların dediği gibi Sadece Laf Olsun Diye yapılmış bir indirim gerçekliği yok geçerliliği yok. Yazık çok yazık...

Otobüslerdeki indirim de aynı şekilde indirim liste fiyatından yapılıyor yani diyelim a noktasından b noktasına normalde yolcudan 80 tl alınıyor liste fiyatı 90 tl, 90 tl den %20 indirim yapılıyor indirim olsa da normale 80 e alacağınız bilet 90 üzerinden indirimle 72 ye geliyor 80 üzerinden indirimi uygulasa 64 tl olması gerekiyor.

Üst Alt