Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Kartını kısıtlayan İzmir Belediyesi'ni protesto edelim!

Jem

Aktif Üye
Konular
91
Reaksiyonlar
4
İzmir'de oturan engelli arkadaşlarımızın bildiği gibi sınırsız biniş hakkı olan engelli kartlarına kısıtlama getirildi. Söz konusu karar belediye meclisinde CHP oyları ile kabul edilmiş olup, AKP üyelerinin tüm itirazlarına rağmen bizim aleyhimize neticelenmiştir. Eylül ayı civarında, kartlarımız günde 2 binişle sınırlandırılacaktır.
2 biniş, tek vesaitle bir yere gidip dönme ile sınırlandırılmıştır.
Gün içersinde başka bir yere yada 2 seferde aktarmalı gidilcek yerlere biniş hakkımız elimizden alınmıştır.
Bedava biniş hakkını abartı kullanan 65 yaş yaşlı kart sahipleri yüzünden, 30 bin engelli kartı olan ihtiyaç sahipleri cezalandırılmıştır.

Ciddi boyutta pretosto eylemi için birlikte hareket edelim.
Ben kişisel olarak İnciaraltı engelli merkezinde, forum sitelerinde ve tanıdığım engelli kart kullanan arkadaşlarıma birlikte birşeyler yapmak için destek talep ediyorum.
İZMİR FUARININ AÇILDIĞI GÜN, AÇILIŞ ALANINDA HAKKIMIZI GERİ ALMAK İÇİN BİRLİKTE HAREKET EDELİM.

Fuar açılışında yabancı bakanlar ve devlet adamları önünde, bize yapılanları tüm ulusal ve yerel basın önünde pretosto edelim.

Sosyal belediyecilik ve insana hizmet, İzmir'liye hizmet, işimiz İZMİR, gücümüz İZMİR sloganları ile seçimi kazanıp, birkaç ay geçincede haklarımızı alan yönetimin geri adım atması için kenetlenelim.

Not: Siyasi partilerin isminin geçmesi, kartları kısıtlayanların ve kısıtlanmasını engellemeye çalışanalrın kim olduğunu paylaşması adına yazmam gerekliydi, iki parti ilede işimiz gücümüz yok, biz kartlarımızın engellenmemesini istiyoruz.

FUARIN AÇIŞILINDA BULUŞALIM, HAKKIMIZI ARAYALIM.

Saat kaçta ve nerede toparlanacağımızı, açılışın tam yeri ve saati belediyece ilan edildikten sonra, hepberaber fikir alışverişinde bulunarak gerçekleştirelim.

kitlesel ve düzenli bir grup hareketı olursa katılmaya hazırım.

Cem protesto için yasal bir yol izlemek gerek diye düşünüyorum.kafamıza göre eylem olmaz ne yazıkki..bunun için başvuru da bulunmak gerekiyor eylem öncesi..

Yasal izin alınarak tüm basın o bölgeye toplanarak ve en önemlisi bir basın açıklaması yapılarak tepki verilmeli..Bu da Engelli derneklerinin başkanlığında yapılırsa ses getirir..Bir iki kişiyle sivri sinek vızıltısını geçemeyeceğimiz gibi bizi dikkate de almazlar..Tepkimiz ses getirmez..

engellilerden kâr etmeyi düşünür hale gelen sosyal demokrat belediye başkanı olduğu iddiasındaki aziz kocaoğluna mail yazabiliriz ilk tepki olarak. linki şöyle...

İzmir Büyükşehir Belediyesi

seçimlerden önce özellikle engellilerle bir aradayken verdiği güleç pozları , destek sözlerini, vaatlerini unutmadık aziz kocaoğlunun. umarız vereceğimiz tepkilerle, protestolarla yaptığı yanlıştan geri dönmesini sağlayabiliriz.

Şimdi mailimi attım; aşağıdaki satırlar bir nebze büyük sessizlikten küçük bir ses olacaktır...

Sayın başkanım;

Son bir aydır gündemde var olan engelli ulaşım kartlarına sınırlandırma getirilmesi hususunda muzdaripiz..hele hele bir gün içinde 2 kez kart kullanımı konusu bir çok engelli arkadaşımızı rahatsız etmekte..
Biz engelli bireylerin rahatça dolaşımını sağlayan bu uygulamanın önünü keserek hedeflenen amaçı tam anlamıyla çözemedim.Yapılan bu sınırlamanın sosyal,kültürel,ve engelli bireylere her türlü desteği verme sözü olan İzmir büyük şehir belediyesine yakıştıramadım.
Kültür zenginliklerin yaşandığı ve herşeyin para olmadığı İzmirimizde;engelli bireylerin sokağa çıkma hakkı engellenmekte..
yürüme güçlüğü olan engelli bireylerin ulaşımına destek sağlayan belediyemiz bu desteğini engelli bireylerden çekerek onların evlerine tıkılıp sosyal olarak kendilerini sınırlandırmasını, toplumla arasına set koymasını siz ne şekilde onaylıyorsunuz?
Açıkçası Büyükşehir belediyesinin bu desteğini çekerek engelli bireylerin özgürlüklerine bir anlamda müdahele etmesini büyük bir hayal kırıklığıyla karşılıyorum..
Bu mailim belkide göz ardı edilecek;dikkatinizi dahi çekmeyecek..Lakin kalbimden geçenleri bir nevi dillendirmek istedim..
Demekki;Engelli bireylerimizin kütüphanelerden;izleyebilecekleri devlet tiyatrolarından ve en önemlisi güzelim egeyi izleyebileceği bir deniz kenarına ulaşımı belediyemize külfet verecekse ve belediyemiz bize sunduğu bu imkanı bizden alarak maddi olarak rahatlıyacaksa kararınıza saygı duyup;susuyorum..Çünkü biliyorum ki;susarakta çok şeyler anlatabilir insanlar..
Saygılar..

hergün kullanmasam da özürlü kartımı,gün geliyor hastaneye giderken 4 araç değiştirip gidiyorum,her hafta 3 gün hastanedeyim kemoterapi almak için ve nöroloji kontrolüm için.ya hastanede yatıp gözlem altında kalmam gerek yada haftanın üç günü doktorlarımın beni kontrolden geçirmesi lazım. benim gibi olan çok arkadaşlar vardır sanırım,ben sağlığım el verdiği müddetçe hakkımızı aramaya varım ve izmirliyim,sadece haberim olsun bu etkinlikten yeter.şimdi mail de attım verdiğiniz link'e umarım ses getirebilir bu çığlığımız......yaşamak bizimde hakkımız ve kimsenin hakkımızı almağa hakkı yok.

Resmi bir başvuru yapılmadan eylem yapılmaz..Ses getirmez..Basın bildirisi hazırlanmalı;gerekli izinler alınmalı ve tüm basın davet edilmeli..Bu işte engelli derneklerinin başkanlığında yapılsa ses getirir..Aksi halde çok az katılım olur ve yeterli kamuoyu oluşmaz..Sessiz sedasız toplanıp dağılırız..Yeterli ses çıkmaz..

1. Neden 2 binişten fazlası isteniyor

İki biniş demek, sadece gün içersinde tek bir noktaya otobüs ile ulaşm demek. Dönüşüde hesap ettiğimiz zaman, tek yere gidebiliyoruz. Normal paralı kentkart kullananlar bile, bir sefer kartı okuttumu 90 dakika boyunca defalarca otobüse binebiliyor. Kaç engelli tek otobüs ile hastaneye ulaşabiliyor? Engelli merkezi İnciraltı gibi uzak bir noktada, belediyenin kendi engelli merkezine bile gidemeyeceğiz, kaç engelli 811 numaralı otobüs ile merkeze gidebilir?
Bazı arkadaşlar kartı ya hiç kullanmıyor, yada 2 sefer kullanıyor diye diğer engellileri umursamıyor, nasıl olsa ben 2 sefer biniyorum banane diyor. Oysa en basitinden engelli merkezine gitmek bile 4 biniş oluyor.

2. Hangi engelli gurubunu neden etkiler?

Sürekli hastaneye gitmek zorunda olan engelliler.
Çalışan engelliler
İş bulamayan, eve hapis olmamak için engelli merkezine giden engelliler.
Öğrenci engelliler.
Sıradan insanlar gibi, günlük işleri için otobüsü kullanan tüm engelliler.

Engelliler neden otobüse 2 kereden fazla biniyor sorusunun cevabımı olur?

2 kere binme sınırı, otur evinde ne işin var demeye gelir.

AYRICA, SADECE İZMİR'DE ENGELLİLERE OTOBÜS HAKKI YOK, AMA KISITLAMA BURADA İLK DEFA UYGULANACAK...

Valilikten eylem için izin alınması gerekiyorsa, alırız...

Efendice gideriz başkanlığa, dileklerimizi aktarırız. Engelliler için yaptıkları ile bu kadar başarılı olan bir yönetim, bu konuda bizlerin lehine karar değiştirmek için elimizden geleni yaparız.

Pek çoğumuz, devletin izlediği yanlış politikalar yüzünden de engelli olduk. Devlet bizden özür dilemeliyken, bizim adımız özürlü oldu...
Bizler için pozitif neler yapacakalrını düşüneceklerine, elimizdeki haklarıda bıçak gibi ortadan kesiyorlar, bizlerin derdini anlamaları için tüm meclis üyelerinin ve başkanın engelli yakınlarımı olması gerekiyor? O taraftan göremiyorlarmı ihtiyaçlarımızı?

NOT: Karar alındı, eylül yada ekim ayı gibi kartlarımıza kaç kontör yükleneceğine karar verecekler. Kısıtlama kararı tamam, sıra kontör sayısını belirlemede yani...
Haziran ayında alınan kararda, 4-5 ay içinde kontör sayısı belirlenecek deniyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, " İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyecilik anlayışı gereği, doğru kararlar, doğru yatırımlar ve öz kaynaklarımızla, söz verdiğimiz gibi halkın yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Eshot [ BÜYÜKŞEHİR "90'DAN" VURDU ]

Alttaki haberde tüm yerel basın kuruluşlarında çıktı:

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı 2. olağan toplantısı, Başkan Vekili Sırrı Aydoğan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, ESHOT Genel Müdürlüğünce yeniden düzenlenen Toplu Ulaşım Kartı Yönetmeliği'nde yapılan ek ve değişiklikler tartışmalara neden oldu.

Komisyonlardan oy çokluğu ile gelen önergenin görüşülmesi sırasında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Kerem Ali Sürekli, kamu hizmeti veren belediyelerin kar amacı gütmemesi gerektiğini söyledi. Sosyal belediyecilik anlayışına sahip bir belediyenin, ilgili yönetmelikle özellikle 60 yaş ve üzeri vatandaşlara toplu taşıma araçlarına binişlerde sınırlama getirmesinin doğru olmadığını kaydeden Sürekli, ''Haklar belki tamamen alınmıyor ama büyük sınırlama getiriliyor'' dedi.

Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise hak kaybının söz konusu olmadığını, bu uygulamanın vatandaş lehine olacağını savundu.

Konuşmaların ardından, 60, 65 yaş kart sahipleri, şehit aileleri, engelliler ve kurum kartı olanların serbest binişlerini sınırlandıran yönetmelik değişikliği, oy çokluğu ile kabul edildi.

Yeni yönetmelik uyarınca, daha önce serbest kartla yıl içinde sınırsız toplu ulaşım araçlarından yararlanan bu kişiler, bundan böyle kartlara yüklenecek kontör kadar ücretsiz biniş yapabilecek. Kartlara kaç kontör yükleneceğinin daha sonra açıklanacağı kaydedildi. Yönetmelik değişikliğinin, Sayıştay görüşünün ardından uygulamaya konulacağı, bu sürenin 4-5 ayı bulacağı ifade edildi.

sıstem gunluk olarak mı çalışacak yoksa yıllık olarakmı yanı kart o gun 2 yı geçtığını anlamazsa sorun yok gıbı yanı yıllık 365x2:730 kontor yuklenırse sorun olmaz gıbı, tabı hergun bınenler ıçın sorun olur o ayrı .benım gıbı fazla kullanmayanlar ıçın fazla sorun olmaz. yanı bunu hergun otobus, vapur, metroyla, sehır turu yapanları(65yaş) engeller bence boyle daha ıyı onlar yuzunden bu uygulama değişti zaten:mad:

Yeni Asır Gazetesinde de yer alan, kesin doğruluğu olan bir haber bu. Eshotun web sayfasında da engelli kartlarını da kapsayan "elektronik ücret toplama ihalesi "yapıldığına dair bir bilgi yer almakta ana sayfada. Aynı Aziz Kocaoğlu seçimlerden önce bastırdığı binlerce ulaşım kataloğunda engellilerin ulaşımdan hiç bir sınırlama olmadan ücretsiz yararlandırıldığını belirterek engellileri de yaptığı seçim propagandasına alet etmiş, seçimden sonraysa engelli haklarına sınırlama getirebilme, engelli üzerinden maddi çıkar sağlama peşine düşmüştür. Ki bunu yapan engelli dostu belediye olduğunu söyleyen, sosyal demokrat olduğunu iddia eden bir parti ve yöneticileri... Nereden baksanız rezillik!

Yeni Asır Gazetesine de mailler yazarak bu konuda duyarlılık göstermelerini sağlayabiliriz ki, İzmir için oldukça etkili bir gazete. Sorunların çözümlerinde etkili olabiliyorlar, kamuoyu oluşmasına vesile olabiliyorlar.

Gazetenin mail adresi şu...

[FONT=Arial]e-mail: [/FONT][FONT=Arial]yasir@yeniasir.com.tr[/FONT]

Aziz Kocaoğluna ulaşmak için de şu linki kullanabilirsiniz internet üzerinden...

Protestolarımızla bir duyarlılık oluşmasını sağlayabiliriz pekala. Geri alınamayacak bir karar değil bu. yeter ki ilgili ve duyarlı olalım.

Murat, hangi engellilerin karta sahip olduğunu bilmiyormusun?
%40 raporu olan tüm engelliler, senelerdir ulaşımdan ücretsiz faydalanıyordu.

Özgürce bindiğimiz otobüslere artık istediğimiz zaman binemeyeceğiz.

Eğer bu karar, seçimlerden önce alınsa bu kadar zoruma gitmeyecekti, gidiyor oyumuzu veriyoruz, başkan bizim yanımızda diye...
Sonra 3 ay geçiyor ne görelim, gooollll...

arkadaşlar ben izmir büyükşehir belediyesine tepki mail imi gönderdim büyük bir organizasyon yapılana kadar tepki mail lerimizi gönderelim derim. haklı davanızda yanınızdayım arkadaşlar..

Bence yapılması gereken şey, her izmirlinin yazılı ve imzalı dilekççe ile belediyeye başvurmasıdır. Özellikle belediyelerde çok sayoıda dilekçe işe yarayan bir yöntemdir...

Şımdı belkı bazı arkadaslar kızacak ama benım her zaman garıpsedıgım şey 60 yaş kart uygulamasıdır. dunyanın hıcbır yerınde boyle bır uyugulama yokken beledıye sadece oy kaygısı ıle bunu getırdı. sımdıde baktı hakıkaten kulfetı buyuk oluyor. bunuda kaldıramıyor ne yapsın kurunun yanında yaşı da yakmaya karar verdı. ben bostanlıda oturuyorum ızmırde ne kadar halı vaktı yerınde olan aıle varsa onların hepsı orda oturuyor emeklı hakımı emeklı sanayıcısı emeklı doktoru ve hepsınde 60 yaş kartı var bunların bu karta ıhtıyacı bıle yok. ama bız engellıler ınanın bırcok yerde bu kart sayesınde işe alınırken bıle oncelık sahıbı oluyoruz. hımm dıyor bunun bedava kartı var yol parası derdı yok alalım barı dıye. bu protestoları bızler bireysel olarak yapamayız mensubu oldugumuz engellı derneklerıyle bırlıkte hareket edıp nasıl bır protesto yapacagımıza karar verıp uygulamalıyız. ımza kampanyası olur valılıkten ızın alınır beledıye onunde basın davet edılerek protesto gosterısı olur. beledıye meıl yagmuruna tutulur. yoksa bıreysel olarak cabamız sadece bızım harcadıgımız vaktın kaybıyla kalır.

Encümenin kararı haziran ayında aldı, kendi beyanlarına göre 4/5 ay içinde sistem değişecek. Buna göre; uygulama en erken ekim ayında başlayacak.
Fuar ağustos sonu yada 1 eylül gibi açılır, geç kalmış olmayacağız. Benim o tarihe odaklanmamın sebebi, hem başkanın hemde tüm üst düzey belediye kadrosunun açılış alanında olmasıdır. Üstelik onlarca gazate ve tv kanalı orada olacak, üstelik fuarın uluslararası olması nedeni ile, aynı alanda onlarca yabancı konukta olacak.
Öncesinde mail, dilekçe ve valilikten izin alarak pretosto eylemlerini gerçekleştiririz. Eğer ki, tüm çırpınışlarımız tepkisiz kalırsa, son çare olarak fuarın açılışında sesimizi duyuralım.

Bülent'in dediği dilekçe seçeneği ile harekete başlayalım.
Başta engelliler merkezi (İnciraltı) müdavimlerine, sonra derneklere ulaşarak çok sayıda dilekçeyi toparlayalım.
Ben dilekçe örneği yazarak çoğaltacağım.
Bunları derneklere ve engellilerin temas ettiği her noktaya dağıtmak lazım. Sonrada isimler ve imzalar eklenmiş dilekçeleri gerekli birime iletiriz.
Mail ve canlı dilekçe ilk hareketimiz olsun.

JEM arkadasım valılıkten ızın alınmadan boyle bır gosterı yapamayız.aksı taktırde ilgili yasa maddesi acıktır. TOPLANTI VE GOSTERI YURUYUSLERI KANUNU madde 31 alıntı"altı aydan bir yıla kadar
hapis ve beşbin liradan otuzbin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırı-
lır."

Aşağıda bir dilekçe örneği hazırladım. Üzerinde ekleme yada çıkarma yaparak dilekçeyi hep beraber biçimlendirelim. Son halini ben çoğaltıp ulaşabildiğim kadar çok engelli arkadaşa ayrı ayrı imzalatacağım. Derneklerle bu hafta iletişime geçip onlardanda yardım/destek isteyeceğim. Kesinlikle sessiz kalıp beklemeyeceğim, sonuna kadar direnmek için elimden geleni yapacağım. Bir kaç kendini bilmez suistimal etti diye, senelerdir kullandığımız engelli kartların engellenmemesi için uğraşacağım. Hep beraber birşeyler yaaprsak, (Afedersiniz) kaybettiğimiz eşeği tekrar bulup sevinebiliriz.

[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK MAKAMINA[/FONT]
[FONT=Times New Roman]İZMİR[/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi haziran ayı 2. olağan toplantısında alınan kararla, ESHOT Genel Müdürlüğünce yeniden düzenlenen Toplu Ulaşım Kartı Yönetmeliği'nde yapılan ek ve değişiklikler biz engelli ve engelli yakını hemşehrileriniz için üzüntü yaratmıştır.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Yıllarca özgürce kullandığımız kartlarımız, haklarını suistimal eden kişiler yüzünden kısıtlanılacaktır. Kartlarımızın engellenmesi yerine, üzerlerine TC kimlik numarası yazılarak, kimlikle birlikte gösterilmesi gibi önlemler alınmasını, suistimal edenlerinde ise en ağır şekilde kartı cezası alınmasını istiyoruz.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Meclisimizin almış olduğu kararın tekrar gözden geçirilmesi, engelliler lehine değiştirilmesini saygılarımızla arz ederiz.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ad/Soyad :[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Adres :[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]İmza :[/SIZE][/FONT]
[/FONT]

çabaların için sağol kardeşim,mesela ben bu dilekçeye nerden ve nasıl ulaşma imkanım olur,(yeni üyeyim)bilgi msj ı olursa sevinirim,sağlığım el verdikçe sitede olmağa çalışıyorum,ben olmasam kızım takip ediyor, birlikten kuvvet doğar,atalar boşa söylememiş....emeğine tşk

Sevgili Servet, dilekçemiz son halini aldıktan sonra ben İnciraltı Engelliler Merkezi ve ulaşabildiğim tüm derneklere örneğini götüreceğim. İllaki dilekçesi ile kenetlenmemize katkısı olacak her bireye ulaşmak için elimden geleni yapacağım.

arkadaşlar merhaba ben az önce aziz kocaoğluna bi mesaj attımki akıllara zarar ben seçimlerde CHP için canla başla çalıştım haatta sandık görevlisiydim bir oy için tartışmaktan çekinmedim , aynen yazdım bu seçimde kazan diye uğraştım yeni seçimde kaybet diye uğraşırım ,dedim kulak asarmı bilmem inşallah bu kalkıştığı işten vazgeçerler belediye olarak tüm dileğim bu, yanlışın neresinden dönülürse kardır diye düşünüyorum

engelli ulaşım kartının suistimal edilmesi gibi bir şey söz konusu olamaz, çünkü kartların ön yüzünde engellinin fotoğrafı basılı... yani suistimal edilmesi iddiasıyla kısıtlama getirilmiş değil bu kartlara. bir kere bunu doğru analiz edelim. "suistimal" sözcüğünü kullanmak belediye kararına hak vermektir. hangi toplu ulaşım aracı kullanılıyorsa yetkili karta bakınca fotoğrafı da görüyor olmalı zaten.

60 yaş kartı da bahane değil buna. geçtiğimiz yıl her 60 yaş kullanıcısı 150 ytl yıllık aidat ödedi ve bu çok ciddi bir gelir belediye için.

ab ülkelerinde toplu ulaşım özendirilir halka. ve bütün ab ülkeleri toplu ulaşımdan zarar etmeyi göze almakta bunun için. çevreci ve insan hayatını kolaylaştırıcı bir uygulamadır toplu ulaşımın yaygınlaştırılması. ettikleri zararları başka kaynaklardan telafi etme yoluna giderler.

ülkemiz belediyeleri sosyal belediyecilik kavramından bihaber, beceriksiz, basiretsiz şahısların elinde. toplu ulaşıma gelince, maalesef ab ülkelerinin çok gerisinde ve tamamen ticari düşüncelerle yürütülmeye çalışılıyor.

engellilerin toplu ulaşımdan serbestçe yararlanması çok güzel bir uygulamaydı izmir büyükşehir belediyesinin uyguladığı. fakat aziz kocaoğlu seçimlerden önce engellilerin üzerinden de propaganda yapmasına rağmen seçimlerden sonra engelliler üzerinden rant sağlamaya girişmiştir. bu sadece engellileri değil diğer ulaşım kartlarını da kapsamakta. toplu ulaşımın izmir halkının yararına yaygınlaştırıp kolaylaştıracağına eski mesleği olan tacirlikte yaptığı gibi tamamen kâra odaklanması çok büyük bir aymazlık, çok büyük bir sinsiliktir.

"benim 3,5 milyon patronum var" diye buyurmuş bu adam geçtiğimiz günlerde. ona patronu olduğumuzu hissettirelim o halde. izmir sadece gericilere değil, kendini sosyal edmokrat olarak değerlendirmekle birlikte halkı sömüren, engellileri sınırlandıran, tüccarlık yapmaya kalkışan şahıslara ve kurumlara karşı da tepki göstermeli.

aziz kocaoğluna ve yeni asır gazetesine nasıl ulaşılacağını linkleri vererek gösterdim önceki mesajlarda. bireysel olarak mailler yazalım, dilekçeler verelim. toplu protestolar da yapılmalı tabi ki. bu karardan kuzu kuzu avzgeçecekler, yeter ki ilgili ve duyarlı olalım.

İzmir Büyükşehir Belediyesi`nin iletişim formunun da linkini veriyorum. Belge takip numarası veriliyor şikayetinizi belirtip yolladığınızda. İnternet üzerinden de takip edebiliyorsunuz şikayetinizin değerlendirilip değerlendirilmediğini.

4456655 bu da şikayetinizi iletebileceğiniz telefon numarası belediyenin. Sadece net üzerinden değil, telefon açarak da bizzat dilekçe vererek de haklı taleplerimizi iletelim.

Tek tip dilekçe vermeye gerek yok, her birimiz şikayetimizi kendimiz belirtebilecek, hakkımızı arayacak durumdayız diye düşünüyorum. Bir de biz izmirliler tek tipleştirilemeyiz değil mi?:) Ben kendi adıma sizlere önerdiğim her şeyi önce kendim yaptım. İnanıyorum ki her birimiz önce kendi üzerimize düşen bireysel protestoyu yapabilirsek, haklı talebimizi belirtebilirsek mutlaka etkili olacaktır bu durum. Toplu eylem için de yüksek bir katılım olacağını ve kamuoyu oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Ama öncelikle bireysel protestolarda bulunalım. Telefon açarak, dilekçe vererek, mail yazarak... Bu bile önemli bir aşama ve sorunumuzun halledilmesinde gerekli ve etkili olabilecek bir şey.

murat arkadasım tabıykı elımız kolumuz baglı durmuyoruz. Bu konuda yapılabılecek fazla bırsey yok. yukarıdada yazdıgım gıbı bıreysel olarak bu konuda başarı elde etmeye ımkan yok. Mensup oldugumuz engellı dernek ve federasyonuyla ortak hareket edıyoruz ben dahıl. Sızın baglı oldugunuz bır engellı dernegı varmı. Onlar tabıykı resmı yazısma ve şıkayetlerı yapıyorlar. Yapmaya da devam edecekler. Bızlerde destek vermeye devam edecegız.

Murat, hemen saman alevi gibi yanıp 2 günde de unutulmamak için çabalıyorum.

Bu çarşamba minimum düzeyde İnciraltı engelliler merkezinde bir fikir alışverişi olacak.

Şimdilik mail + internet üzerinden tepkimizi vermeye devam edelim...
Çarşamba günü bir dernek başkanı abimiz merkezde olacak, diğer derneklerede ulaşıp hep beraber hareket etmek için oturup konuşacağız. Vakti olan arkadaşlarda gelsin. Şimdilik sessiz sessiz taşlar yerine oturuyor. Önümüzdeki günlerde çok katılımlı bir toplantı yapıp, İnciraltı merkezde birlikte olacağız. ne zaman toplanıp, neler yapacağımızı bu çarşamba şekillendirmek istiyoruz. Merak etme kimse susmayacak, geri adım atmayacak.

Bende İzmir Büyükşehir belediyesine tepki dilekçemi gönderdim.
Bu dilekçenin aynısından CHP genel merezine ve Deniz Baykal' a da göndermek lazım.

----------

CHP genel Başkanlığının ve BAŞKANININ dikkatine;

İzmir Büyük Şehir Belediyesi chp li belediye başkanının ve chp li meclis üyelerinin oyları
ile engellilerin sınırısın seyahat haklarını kısıtlamıştır.
Aşağıdaki dilekçelerle tepkimizi gönderdik. Siz genel Başkan ve Genel merkezinde bu durumdan
haberdar olmanınzı ve sosyal dmeokrat parti olduğunuzu
hatırlatma gereği duydum.
Engellilerin yanında olması gereken bir partinin ve belediye başkanının hak gasp etmesi çok manidardır.

.

Demek İzmir Belediyesi sadece işe gidip - gelmemi istiyecek.

Fizik tedaviye, iş çıkışı çarşıya çıkıp ihtiyacınımı gidermeye, arkadaşlarımla buluşmamı, spor yapmamı istemiyecek.

Bakalım beni eve mahkum etmem için daha neler yapacak.

%40 engelle arkadaşlarımıza bu hizmeti başarıyla veren belediyeleriz var. İnsanlar neden iyiyi örnek almazlar da kötüyü tercih ederle.

Bende mail attım şimdi büyükşehir belediyesine...Ne kadar talihsiz bir karar almışlar olcak iş değil arkadaşlar...Bende her türlü protesto ve eylemde sizinleyim susmamız gerekiyor..

sevgilerimle

Nedir son gelişmeler arkadaşlar..ben çiğli chp il merkezinede gitmeyi düşünüyorum.

Üst Alt