Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli kimlik kartımızla hangi haklardan yararlanabiliriz?

Konular
97
Reaksiyonlar
0
%64 oranlı engelli kimlik kartım var.ama engelli ehliyet/plakam YOK:

Haklarımızı tam olarak nasıl öğrenicez ve nasıl savunucaz bilemiyorum.

Bildiğim kadar milli parklara kimliğimizi gösterdiğimizde aracımızla geçiş yapma hakkına sahibiz.

Balıkesir'de ki milli parklara(hasanboğuldu-pınarbaşı-mıhlı şelalaesi)kapısına geliyorum arabamla kimliğimi gösteriyorum bazen geç diyor bazen tartışıyoruz geç diyor bazen olmaz 20 tl vereceksin ben burayı kiraladım kardeşim diyor.
Net olarak hakkımız/kanun nedir?git şikayet et diyor...yardımcı olurmusuuz?

Akçay^dan çanakkaleye aracımızla gezmeye gitmeye karar verdik neyse bozcaadaya'da geçelim diyoruz otomobil gidiş-dönüş 70 tl diyor.aklıma geldi 444 0 752 yi aradım kimliğimi gösterirsen ÜCRETSİZ dedi.ama dedimki plakam/ehliyetim engelli değil.biraz bekletti ücretsiz dedi...inanın korkar oldum ta o noktaya varıp para istenir mi?istenirse hakkımı nasıl savunucam.

O zaman tüm feribotlar ücretsiz mi çanakkaleden-istanbula feribotla geçersek,yada bandırmadan-istanbula feribotla geçersek yine ücretsiz mi?

nelerden yararlanabiliyoruz.

Mesela aklıma geldi belediyelerin otopark ücretliyse kimliğimizi gösterirsek ücretsiz mi?

mesela engelli kimliğimi göstererek ailemle uygun pansiyon vs..yatacak yerler var mı?varsa listesi-sitesi-tarifesini nasıl öğrenebilirim.mesela bozcaada kalmak istesek bize göre uygun yer var mı?istanbul-ankara-karadeniz turur yapıcaz kimliğimi göstrerk nerelerde uygun rakama kalabiliriz.
Umarım bilen ve cevap yazan olur.
şimdiden tşk ederim.

[FONT=Calibri]2012/08 nolu Yönetim Kurulu kararı ile gazilerle, gaziler ve şehit eşleri, yetimleri, şehitlerin anne ve babaları 1005 sayılı kanunun 2. Maddesine göre yaya geçişlerinde ücretsiz, terörle mücadele kapsamında maluller, ölenlerin eşleri, yetimleri, anne ve babaları 3713 sayılı 21/d maddesine göre yaya geçişlerinde ücretsiz, engelli, ağır engelli ve 1 refakatçisi 2010/404 sayılı kararname gereği ücretsiz geçiş yapabilirler.

BU ŞEKİLDE AÇIKLMA YAPMIŞ.

[/FONT]

[FONT=soletoregular]Yolculuk sırasında engelli yolcularımız için tanınan haklardan yalnızca engelli yolcularımızın kendileri yararlanmaktadır. Engelli kartını tarafımıza gösteren her engelli yolcu yaya olarak ücretsiz geçiş yapabilmektedir. Araç ile indirimli geçmek isteyen engelli yolcularımızın ruhsatında engelli ibaresi ve engelli yolcunun aracın içinde kartıyla birlikte bulunması gerekmektedir.
Maalesef aracımla geçerken paralı olduğunu okudum.[/FONT]

Üst Alt