Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli maaşımı kesmişler! Ne yapabilirim?

Firat36

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem abla engelli maasimi kesmisler diger aylik alma sartlarini saglamamakta yaziyor neyapmaliyim

Firat36
Kardeşim biran önce bağlı bulunduğun sosyal yardımlaşmaya git ve sebebini öğren,
Ve biran önce gerekçelerini öğrenip,durumu çözmeye çalış.

Diger aylik Alma sartlari diyolar biz hanede 5kisiyiz 2emekli maasi var annemin ve babamin ev kira elden oduyoruz kirayi Ben anlamadim niye kestiler yuzde45engelli raporum var nasil bir yol izlemem lazim

Eve kagit geldi mahkeme gidip itiraz edebilirsin diye kagidi kaybettim mahkeme yapilcak yer uzak gidemedim ve bugun tekrar basvurdum 2022ye baba kagit verdiler evdekilerin tcsi imzasi be dilekce yazdim bekliyorum

2017de kestiler maasimi ilk basvuru tarihim 2015edevlette oyle yaziyo

kirayı elden ödemeniz resmiyette o evde bedava kalıyorsunuz demek. bu da senin için dezavantaj çünkü kira giderin yokmuş gibi oluyor.kardeşlerden erkeklerden 18 yaşını geçen kadınlarsan 25 yaşını geçen veya işe giren varsa bunlardan da kaynaklı olarak maaşın kesilmiş olabilir.

fatih_123
kardeşlerin yaşlarının etkısı olmaz.burda haneye her ne ad adı altında gırerse gırsın gelırlere bakrlar.o kardeşelr sadece evden evlenıp giderse ya da işe girerlerse etkı ederler yoksa bişi olmaz

Firat36
2 emeklı varmıs.emeklı maaşları ne kadar onları topla ve onlar harıcı adı ne olursa olsun gelır varsa onlarıda ekle toplamdan emsal kıra(kıra değil) bedelını çıkar o çıkan sonucu 5 kişi oldugnuz için 5 e böl 609 dan az çıkıosa kesılmemesı gerekır mahkemede hesaplamayı yapıp anlatın geçmedıgnızı kesılmemesı gerektıgını söyleyın

not:emsal kıra bedelını heyet belırlıo
sizin hane gelırnınzı toplamı 5 x 609 : 3045 i geçmemeli ya da heyetın tespıt ettıgı emsal kıra bedelı ne kadarsa onu ekleyın onu geçmesın misal emsal kıra bedelıne 500 tl dedılerse sizin hane gelırnın toplamı 3545 tlyı geçmemelı aksı takdırde maaş kesılır

Evet doğru kız kardeşim evlendi haneden çıktı ve maaşım o gittikten 1ay sonra kesildi ama şimdi kardeşim ayrıldı ve eve geldi hanede şuanda ve ben tekrar başvurdum maaşa inşallah verirler bekliyorum ve bide çocuğu var oda hanede daha 1 yaşında bile degil çocukla birlikte 5kişiyiz evde

Üst Alt