Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli memurların 15 yılda erken emekli olabilmesi için vergi indirimi şartı var mı?

mglen

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
mrb arkadaşlar ben 1999 yılında engelli olarak memuriyete başladım, ancak vergi indiriminden yararlanmıyorum memurlarda da 15 yılda erken emekli olabilmek için vergi indirimi şartı varmı bazıları var bazıları yok diyor kesin bilgiyi nereden alabilirim, bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

Memuruyete engelli kadrosundan alınmanız yani memuriyete başlarken aldığınız sağlık raporu %40 ve üzeri ise 15 yılda emekli olmanız için yeterlidir. Vergi indiriminden faydalanmanız gibi bir şart söz konusu değildir.

Kaynak olarak bu EMEKLİ SANDIĞI KANUNU ' nun Emekli Aylığı Bağlanacak Haller 'in engelliler ile ilgili kısmını sizle paylaşabilirim.

Saygılar.

1999 yılında memur olarak atamanız yapıldığı için 15 yıl fiilen hizmet yapmanız durumunda isteğe bağlı emekli olursunuz.Vergi indirimi farklı bi olay.Maliye bu konuda cimri davranıyor.%50- 60 raporu olanın vergi indirimi başvurusunda bu oranı aşağı çekiyor.bu olayın emeklilikle alakası yok.

Emekli Sandığı kanunun 39.Maddesinin J)fıkrası; Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine,emekli edilirler.
Memur olduğunuz için vergi indirimizin olup veya olmaması emekliliğinizi etkilemez.

Üst Alt