Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli öğretmenin nöbet tutmama hakkı var mı?

öyküekin

Aktif Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
0
Engelli bir öğretmen nöbet tutmamak için ne yapabilir?

Nöbetten muaf olduğumuza dair resmi bir hakkımız olup olmadığını tam olarak bilmiyorum.
6 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Çalıştığım okulların hiçbirinde bana nöbet teklifi dahi yapılmadı. Bu sen okulumun 1. katında haftada bir gün gönüllü olarak nöbet tutuyorum. Eğer istersem tutmak zorunda olmadığımı söylediler ama ben nöbet tutmak istediğimi belirttim....

ben bir genelgenin varlığı konusunda bir şeyler duymuştum .ne derece doğru onu öğrenmek istiyordum

İş kanununa göre herhangi bir ayrım yok. Zaten olmaması da çok iyi. Yoksa engelli öğretmenler nöbet tutmayınca diğer meslektaşlarının yükü ağırlaşacak bu sefer kendisine karşı sessizden de olsa bir sitem bir gıcıklık oluşacaktır :D Bence sabır edip nöbet tutulsa daha iyi olur. saygılar

nöbetten kaçma gibi düşünmeyin..sadece öyle bir hak var mı?amacım bu sorunun cevabını bilmek

sanırım idareye bağlı bir durum...bir genelgenin olduğunu duymuştum tutmaması gerektiği ile ilgili 200 bin kusurlu bir genelge sayısı hatırlıyorum ama bulamadım ...tutabilen ya da tutamayacak durumda olan engelli memurların haklarını araması için bir dayanak gerekiyor ki her idare bunu ister(idareci kadrosu tuhafsa)bunun için merak etmiştim...

Üst Alt