Engelli vatandaşlarımızın AÖF harçlarında mahrum bırakılması ile ilgili olarak 31 Ağustos 2013 tarih ve 28751 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan
"2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında Yüksek öğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları Ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair" Bakanlar Kurulu Kararında
"Yüksek öğretim programlarına kayıt veya kayıt yenileme sırasında*1/7/2005*tarihli ve 5378 sayılı Engelliler Hakkında Kanun ve 14/1/2012 tarihli ve 28173 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik uyarınca engelli olduğuna dair raporu ilgili yüksek öğretim kurumuna sunan öğrencilerin ödemesi gereken öğrenim ücreti tutarlarından, engellilik oranı kadar indirim yapılır.
İfadesinin kullanılmış olması %40 ve üzeri özür durumu olan engelli vatandaşlarımız herhangi bir şekilde Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinden birine yeni kayıt yaptırmaları durumunda eğitim harçlarının alınmayacağı belirtilmiştir.
Ayrıca engelli vatandaşlarımızın Açıköğretim Fakültesinde okurken, kendilerinin ödemekle yükümlü olduğu kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve alacağı diğer hizmetlere karşılık olarak Açıköğretim Fakültesinin bağlı bulunduğu Anadolu Üniversitesi tarafından tahsil edilen Öğretim Giderleri ile ilgili olarak üniversite kararı gereğince engelli vatandaşlarımızdan bu ücretin alınmaması kararı verilmiştir. Bunun için üniversitenin aldığı karar gereğince engelli vatandaşlarımızın özür durumu %40 ve üzeri ise Öğretim Giderleri alınmamaktadır.
İkinci sorunuz ise herkese göre farklıdır.
Ben sözelciyim bana sözel kolay bunun için de sözel bölümler kolay.
Siz hangi derslerde daha rahatsanız hangi dersler konusunda daha çok bilginiz varsa o bölümlere yöneleceksiniz.
Bölümlerin yıllık dersleri neler bunları incelemelisiniz.
Size uygun olanı seçmelisiniz.