Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli olarak yurt dışında yaşamak..?

Momonosuke

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
3
Sağ bacağım diz üstü yok.
Türkiye'de yaşamıyorum artık.Ciddi anlamda parasızlık ve sorunlar yaşıyorum.
Üniversite mezunuyum.Şansımı avrupada denemek istiyorum.

Yurtdışına çıkmak mümkün mü?

Önceden Yunanistanda 32 gün kaldım proje gereği ama dönmek zorundaydım.
Yabancı dilim var.+

ab birliği kapsamında projeler var. yaşlı bakımı, cocuk bakımı, gibi. bir ailenin yanında kalabiliyorsun falan. veya başka tür gönüllü çalışmalara katılmak amacıyla avrupaya gidebiliyorsun. netten araştırmanızı öneririm.

Eşim Rus vatandaşı belki ileride eşimin ülkesinde yaşayabilirim.

Orada yaşamak istiyorum.Uzun bir süre.
Vatandaşlık falan.
Bölümüm Arkeoloji ve Sosyoloji.
İnsanlar, kültüler ve bilim üzerine imkanım yok.

''Yanlış anlaşılmasın ben Ülkemi çok seviyorum her şeyden çok ama dediğim gibi mutlu olamıyorum.''

Avrupa ülkelerini istiyorum.Amerika falan mümkün değil yeni başkandan sonra.Kendi ülkelerinden göçmenleri, meksikalıları kovuyorlar beni almazlar. :)

1 sene sonra okulum bitiyor.Yukarıda mezunum dedim evet mezun sayılırım ama mezun değilim karışık.
Durmak istemiyorum.Burada parasızım ve çalışmak istesem fırsatlar kısıtlı.
Kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum.

Bölümüm Arkeoloji ve Sosyoloji.
İnsanlar, kültüler ve bilim üzerine imkanım yok.

OzanKaanCevik

dostum bu düşünceler sende olduktan sonra dünyanın neresine gidersen git hatta uzaya git mutlu olamazsın.

Malta gibi yer bile vatandaşlık için 250bin euro yatırım istiyor arkadaşım. Ben de gitmeyi planlıyorum bir mahkeme sürecim var bitmesini bekliyorum. Sana tavsiyem Güney Kore `yi değerlendir. Türkleri seviyorlar evlen koreli bir kızla çok saygılı ve eşlerine sadıklar . Dandik ülkeler bile vatandaşlığı için 250bin Euro istiyor.
Avrupa ülkeleri Müslümanlardan nefret ediyor . Bize kara kafalar geldi tecavüzcüler hırsızlar uyuşturcu satıcıları diye dışlıyorlar. Dubai git mesela Müslüman diğer Müslümandan nefret ediyor nasıl bir ırk olduk kendimizden nefret eder hale geldik.

mezunum ama mezun degilim demenize takildim:eek:once diplomani al. sonra universitelere basvuru yap. burs bulursan mastir yaparsin.akademisyen olarak yasamak iyidir. her ulke kapi acabilir.is diplomayi ele almakta.
hollandaya git bence. orta turk akadesyenler cok. memleket hasreti cekmezsin.
size hak veriyorum. bu devirde akademisyenler hayat zor turkiyede.

shukufe
Mezunun ama mezun değilim olayı şöyle.
Diplomamı almadım.Ufak tefek sorun yaşadım.
Ama o sorunları bu sene halledeceğim.

İdeal
Kusura bakma ama Yunanistan'da yaşadım süre boyunca kendi vatanımdan daha çok sevildim, sayıldım.
Orada daha çok kendimi kanıtlama gösterme fırsatım vardı ve bunu değerlendirdim.Ama dönmek zorunda bırakıldım.

Avrupa'da gençler ve orta yaştakilerin bakış açısı modern ve anlayış üzerine.

Bu ülkede engelliler sadece çöp gibi görülüyor.
Acıtasyon üzerine özgüvenlerimiz parçalanıyor.
Evrim veya mitoloji konuşsam insanlar burada beni linç eder, sen neden bahsediyorsun be abi? :)
Ben bu konularda tezler, kitaplar eğitimler aldım.Bu zihniyeti değiştirecek gücüm yok.
Buradan gitmek istiyorum.
Sadece fikir istedim.

Fikirlerini belirten herkese teşekkür ederim.

Üst Alt