Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Otoparkına parkettiğin için 1.400 TL trafik cezası yedim!?

oxzd

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
169
Merhaba arkadaşlar Bugün annemi hastaneye götürdüm.Aracımı Engelli otoparkına parkettim.ve sivil polis Hastanedeki Araçları tek tek dolasıp kontrol edip ceza kesiyormuş. Benim aracıma Engelli parkına parketme cezası 1.380TL YAZMIŞLAR POLİSE ENGELLİ KİMLİĞİMİ GÖSTERDİM.AMA NAFİLE CEZAYİ YAZMIŞ ARAÇ ENGELLİ GÖZÜKMÜYORMUŞ YOK ENGELLİ ARAÇ KARTI YOKMUŞ V.S NE YAPABİLİRİM İTİRAZ EDEBİLİRMİYİM?

@oxzd siz engeliyseniz engelli otoparkın kullanmanız normal. İtiraz edin sonuçta engelli siniz ve engelli olan kişilerin kullandıkları araçların hepsinin kendi üzerlerine olup aracı kendileri kullanabilmeleri imkansız. Emniyet ten engelli aracı diye kart veriyorlarmış. Alıp aracı siz kullandığınız zaman gözükebilecek yere yerleştirebilirsiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: oxzd
@CORTU, ruhsat sahibi benim aynı zamanda engelli kimlik kartım var. Ama aracı ötv indirimi ile almadım. Normal aldım ruhsatida normal

ruhsatta engelli yazılı değilse artık olmuyor.çünkü engelli kartı herkes birbirine veriyor o yüzden araç sahibinin ötv indirimli araç ve ruhsatı olmalı

@oxzd ötv indirimsiz araç la hastaneye giden engelli otoparkı kullanamaz diye kural olması saçma olur. Ötv indirimsiz aracı olup engelli bireyi hastaneye götüremeyecek mi.

• Beğen
Konu ile ne kadar ilgili bimiyorum, Fakat 15 yıl önce ortapedik engelli aracımı aldım, plakam eski pşakaşardan üzerinde engelli işareti var, Normalde engelliler trafiği engellemedikşeri sürece yol kenarlarına 15 dk. park yapma hakkı var, bende öyle yaptım, içinde oturduğum halde 2 ayda, 2 defa park cezası yedimi, artık bu broksiyle uğraşmaktan gına geldiği için. İnanın 2 cezayıda kuzu gibi ödedim, artık yoruldum, herseyi bitirdiler sanki Devleti engeller batırıyomuş gibi hep bizim üzerimize geliyorlar...

@alifatih1958,
Sonuç çılıyormu bari, o kadar çabadan sonra, sizini yzıların geçmişini bulmak zor da

• Beğen
Arkadaşlar engelli kimlik kartınızın olması, Sıfır veya ikinci el alınmış aracınızın vergiden muaf edilmesi durumu değiştirmiyor eğer gidip trafik şubeden engelli park kartı almamışsanız cezayı yersiniz.. yeni kartlarda telefon numarası ve plaka yazıyor, ben de ikinci el araç alıp MTV‘den muaf ettim ve gidip trafik şubeden engelli park kartımı çıkarttım ve sorunsuz kullanıyorum..

• Beğen
@alifatih1958, hocam çok tşk ederim ama benim konumla senin yazdığın destanlarla farklı ben sana tekrar izah edeyim anlaman için %51 engelli raporum ve engelli kimlik kartım var.aracımı ötv siz peşin almıştım engelli olmadan önce ruhsatımda engelli falan birşey yazmıyor. Ve arabamın camında engelli kartı yok ben polise bizzat engelli kimlik kartını gosterdigim halde cezayı kesmiş

Evet şimdi anladım. Sağol.
Mademki yazdıklarım işe yaramıyor ben de sileyim.
Selametle.

• Beğen
@jonjon aracınız mtv den nasıl muaf ettiniz . Araç engelli adına degilse . Vergiden muaf degilse . Engelli var. Engelli park kartı alınabilir degil mi?

Evet arkadaşlar malesef ki malesef gerçek engelliler engelliler park yerini kullanamıyor, komedi gibi her yerde yazıyorum burada da yazıyım, yüzde 90 engelli raporu ile alınan çoğu araçları gerçek engelliler kullanmıyor,eşi dostu v.s kişiler kullanıyor. Kullananların çoğu dedigim gibi engelli değil , engelli olmayan insanlar engelli park yerine park ediyor. (KOMEDi HARBİ KOMEDİ) arkadaş gerçek engelli ceza yiyor varmı daha ötesi

Araç ruhsatta engelli olmalı. Sizin engelli olmanız bir şey ifade etmez. Bakıldığında biraz da saçma. Diyelim ki annesi üzerine araba alan birisi hastaneye gitti. Kendi engelli değil araç engelli o park ediyor , gerçek engelli şöför araç engelli aracı olmayınca park edemiyor. Değişik çelişkili bir durum.

• Beğen
Aynen kardeşim çelişkinin kralı böyle bir şey olabilir mi

Düşünebiliyormusun 700 tl lik müzeye refakatçi ile giriyorsun 100 tl lik isparka arabanı park edemiyorsun aynı belediye sana ücretsiz akıbil veriyor ama park yaptırmıyor daha bir sürü örnek verebilirim bu komedi bitmez

Son düzenleme:
  • Beğen
Arkadaşlar engelliler hastaneye gittiklerinde engelliler için ayrılan park yerinin sadece kendileri üzerine engelli araçları olanların kullanması çok saçma... üzerine engelli araç olmayan uzak yere park etsin kendisi engelli nasıl gelirse gelsin.. diye düşünmek mantıksız diye düşünüyorum

• Beğen
bu kart olayı aşırı saçma benim ötv muafiyetli raporum var ancak aracı muafiyetsiz kendi imkanlarımla aldım. ötv muafiyetli almak zorunda değilim sonuç olarak engelli kartım mevcut ama engelli parkına park edince ceza yiyorum aşırı komik bi olay :)

• Beğen
@Ktnktn, aynen öyle usta bide polise engelli kimlik kartimi gösterdigim halde

Yazılanları okudum da, herkez kendince haklı, herkez kendince zerzenişi var, Hastane vs yerler ve trafiği engellemeden 15dk park edilmez yerşere park yapma imkanın, ortapedik, solunum kısacası yürürmede zorluğu olan engelli bizzat sürücülere tahsis edilmeli.
Taşımalı engelli araç alanları zaten saglıklı sürürcüler getirdikleri için, engelliyi kapıda indirip, uzak yerlere park yapabilirler.
Ücretli otot parklardan ücretsiz tüm engelli araçları yararlansın bu başka.
Trafik cezasınıda, sürürcü engelli olana kesilmemeli, yürürme güçlügü olanların % 90 nı ortapedik engelli insanlar. Eski sistem çok güzeldi, Engelli araç plakalarında engel dururmunu gözteren işaret bulunuyordu ayırt etmek daha kolaydı, bence eski sisteme yani direk engelli pşakaşarına dönülmeli, o zaman trafikten izin vs gerek kalmaz. Plakaların eşitlenmesi çok saçma oldu.

@hayat76,
Tabii saçma oldu.
Yok biz damgalı eşek miyiz dediler, yok şu muyuz dediler, yok bu muyuz dediler. Bütün samimiyetimle söylüyorum bizim camia ne yazık ki ilerisini düşünemiyor,
Bir şeye itiraz edersek veya bir şey talep edersek bunun sonucu iyi mi olur, kötü mü olur muhakemesi yapma kabiliyeti yok.

NOT.Bundan böyle sağa sola (özellikle de devlet kurumlarına) yaptığım ve yapacağım hiç bir müracaatın neticesini burada ortak platformda kesinlikle paylaşmayacağım
Paylaşırsam da sadece ve sadece özel mesaj yollayacağım.
Herkes kendi başının çaresine baksın. Bizim camia hakkındaki düşüncelerimde ne kadar haklı olduğumu bugün bir kez daha gördüm.

@Artı_Noksan,

YANLIŞ BİLGİ VERMEYELİM ARAÇ ÖTV Lİ OLMASI DEĞİL RUHSATTA ENGELLİ ARACI İBARESİ OLMALI VEYA TRAFİK SÜBE MÜDÜRLÜĞÜNE GİDİP PARK KARTI KAYDI YAPILMALI

@barak,

SEBEBİ RUHSAT RUHSATTA ENGELLİ ARACI İBARESİ EKLENMELİ BUNUN İÇİN TRAFİK ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE GİDECEKSİN RUHSATA O İBARE YER ALACAK ENGELLİ SÜRÜCÜ İSEN EĞLİYETİNLE GİT ARAÇ SAHİBİ SEN OLMALISIN.

Benim aracım ötv li değildi gittim tertibatlı araç ruhsata işlettim bukadar normal tertibatsiz araçlar için trafik şuba müdürlüğü hallediyor.

Daha ne olsun araç senin adına rapor senin adına ( yüzde 40 50 60 ne farkeder) engellisin kardeşim engelsiz adam arabayı hem engelli yerine hemde ücretsiz park ediyori. Durum çok komik isparka arabanı kaydedemiyorsun engelli olarak bu izahı yok

• Beğen
@Artı_Noksan,
Yanıltmayalım....ÖTV indirimli araç değil.... Araç Ruhsat'ında ''Engelli Aracı-Hususi'' İbaresinin bulunması gerekir..
Engelli birey 2.El araç alabilir.. Ama o aracın Engelli aracı olduğunu göstermez. Ruhsatına işletecek ve "Engelli Park Kartını" ya da isteğe bağlı "Engelli Plakasını" aracına taktıracak.
Engelli Park yerine, Engelli Kimlik Kartı olan kişi değil... Engelli Araç Park Kartlı, Engelli Plakalı, Engelli Araç Kimlikli (Ruhsat'a İşli) ... Araç park edebilsin.. ki, suistimal'lerin önüne geçilebilsin. Saygılar

@alifatih1958,
Benim bildiğim, Kapkaç olaylarından dolayı Engelli plakası kaldırıldı,
isteğe bağlı olarak ta taktırabiliyor.. olarak biliyorum.

Ruhsatta engelli olarak işlenmediyse kuzu kuzu ödenecek bende yemiştim araç babamın adına idi engelli kartı koymuştum ama nafile

@Ktnktn,

Aracınız Engelli Aracı'mı? ... Aracınızın kimliği'(Ruhsat)nde ''Engelli Aracı'' yazıyor mu?

• Beğen
@alifatih1958,
Size çok çok katılıyorum, pşakalardan engelli işareti kaşdırılma işlemi başladıgından ititbaren çok saçma bulmuşumdur. Plakalarımız eskisi gibi olsa, ne ruhsata nede ekstra trafikten otot park kart almaya gerek kalacaktı. Şimdi, cezaları yemeye başlayınca söylenmenin yeri yok, hakkettiğimizi düşünüyorum.

Sizler oto park mevzununda oyalanın adamlar ellerimizden ehliyetleri ve araçları da alıyorlar, kimsenin sesi çıkmıyor...

Üst Alt