14 temmuz 2024 tarihinde Tekirdağ’ına gittik. Büyükçekmece’den Tekirdağ’a kadar olan güzergâhta aklımda kaldığı kadarı ile Kumburgaz, Selimpaşa, Gümüşyaka, Sultanköy, Botaş, Marmara Ereğlisi, Yenice, Yeni Çiftlik bölgelerinde trafik lambaları var. Ancak o gün sanki İstanbul sakinlerine İstanbul’u boşaltıp Trakya’ya gitmeleri emredilmişcesine müthiş bir trafik vardı ve tabii ki her ışıkta abartmıyorum yüzlerce metre kuyruk oluşuyordu. Kendini akıllı sanan ahlaksızlar emniyet şeridinden giderek beklemekte olan sürücülere adeta nanik yaptılar durdular. Yol boyunca hiçbir ekip olmadığı için bu nanikçilere kimse müdahale edip ceza yazmadı. Bu bir.
İkinci husus ise şudur. Tekirdağ’ın uzun ve son derece de güzel bir sahili var. İşimiz bitince bir yere arabayı park edip sahilde çay/kahve içelim dedik. Sahil boyunda çok sayıda biz sakatlar için ayrılmış araç park yerleri mevcut. Koca sahilde dört tur attım ancak park edecek yer bulamadığım gibi sakatlara ait olan yerler de işgal altında idi. İnip baktım işgalcilerin araçlarına ama bu adilerin sakat olduklarına dair araçlarında park kartı, bakanlık kartı, H sınıfı veya engelli B sınıfı ehliyet fotokopisi vs gibi hiçbir alamet yok idi.
İçişleri Bakanlığı bakan yardımcılarından üç tanesine, Tekirdağ Valisine, Süleymanpaşa Kaymakamına, Emniyet Genel Müdürlüğüne ve Emniyet Gn.Md.Trafik Daire başkanlığına güzel bir e-posta yolladım. Büyükçekmece’den Tekirdağ’a kadar olan güzergâhta bir tane bile trafik ekibinin bulunmadığını, emniyet şeridi işgallerine hiç müdahale edilmediğini, Tekirdağ’daki sakatlara ait park yerlerini işgal eden aşağılık sağlam öküzlerin bu işgaline göz yumulduğunu bütün detayları ile tek tek ve açık yüreklilikle yazdım.
Emniyet Gn.Md.lüğü trafik şube başkanlığı birkaç gün sonra Tekirdağ Trafiğine yolladığı e-postayı bana da bilgi olarak yolladı. Benim kendilerine yolladığım e-postayı almışlar Tekirdağ trafiğe yollamışlar o kadar. Aradan yirmi küsur gün geçtikten sonra Tekirdağ Emniyetinden bir polis memurumuz bana şu mesajı yollamış: “Sayın Ali Fatih …… 16.07.2024 tarihlerinde yapmış olduğunuz başvurularınız incelenmiştir. 7 gün 24 saat esasına göre çalışmakta olan görevlilerimizce trafik ihlallerinin takibi yapılmakta karşılaşılan trafik ihlalleri ile ilgili 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince cezai işlem uygulanmaktadır. Bilginize sunulur.”
O e-postayı hazırlamak için ayırdığım zamana mı dertleneyim, ne yapayım, ne diyeyim, bilemiyorum.
Ama en azından inşallah dedikleri gibi Tekirdağ’daki sakatlara ait araç park yerlerine araçlarını park eden aşağılık sağlam öküzlere bundan böyle ceza yazıyorlardır.
Selametle.