arkadaşlar forumdan daha önce 2008 ve 2010 yıllarında yaşanılan sigorta şirketleri ve hukuki olaylarla ilgili geçmiş bilgileri görmüş bulunmaktayım.dün gece aracım park halinde iken başka bir aracın aracıma çarpması sonucu ağır hasar aldı.aracım çarpmanın şiddeti ile kaldırımdaki aydınlatma direğine vurduğu için trafik polisi tarafından kaza tutanağı tutuldu.karşı tarafın 0 hatalı olduğuna dair tutanağı polis karakolundan alarak ilçe emniyet trafik şubeden kayıt işlemleri sonucu aracım çekici ile konulduğu otoparktan teslim alındı.olayla ilgili sigorta şirketime gerekli bilgileri verdim.aracım 2013 yılı eylül ayında 5. yılını dolduracaktı.yetkili servis aracım büyük ihtimalle pert olduğu gerekli incelemelerin eksper görüşünden sonra açıklanacağı belirtildi.
benim sorunum;
1-)aracım pert olduğu taktirde sigorta şirketimin ne kadar ödeme yapacağı,
2-)sigorta şirketi ile ilgili ne tür sıkıntılar yaşayabileceğim konusunda,
3-)sigorta şirketim aracı ilk aldığımda ödemediğim ötv yi ödememi isterse ödemeliyim,
4-)araç pert ama daha sonra trafikten men edilmeyip tekrar trafiğe çıkarılırsa ben ötv siz araç alabilir miyim?
5-)daha önce forumdan aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlardan birisi önce pert olup trafikten men edilmeyen aracı için ötv yi ödeyip daha sonra ilgili vergi dairesine dilekçe vermişti.vergi dairesi engelli arkadaşımızı haklı bulduğundan ötv tutarı arkadaşımıza iade edlmişti.bu seferde sigorta şirketi aracı trafikten men etmeyip başkasına sattığı için ilgili arkadaşımıza ödenen ötv tutarını ödemesini aksi halde mahkemeye vereceğini belirtmişti.
bu ve türlü nedenlerden dolayı aynı sorunları yaşamış bilgi sahibi arkadaşlarımızın görüşlerini bekliyorum.
herkese yürekten teşekkürler...
karşı taraf kaza tespit tutanağında %100 hatalı.eksik çıkmış o yazı
benim sorunum;
1-)aracım pert olduğu taktirde sigorta şirketimin ne kadar ödeme yapacağı,
2-)sigorta şirketi ile ilgili ne tür sıkıntılar yaşayabileceğim konusunda,
3-)sigorta şirketim aracı ilk aldığımda ödemediğim ötv yi ödememi isterse ödemeliyim,
4-)araç pert ama daha sonra trafikten men edilmeyip tekrar trafiğe çıkarılırsa ben ötv siz araç alabilir miyim?
5-)daha önce forumdan aynı sıkıntıları yaşayan arkadaşlardan birisi önce pert olup trafikten men edilmeyen aracı için ötv yi ödeyip daha sonra ilgili vergi dairesine dilekçe vermişti.vergi dairesi engelli arkadaşımızı haklı bulduğundan ötv tutarı arkadaşımıza iade edlmişti.bu seferde sigorta şirketi aracı trafikten men etmeyip başkasına sattığı için ilgili arkadaşımıza ödenen ötv tutarını ödemesini aksi halde mahkemeye vereceğini belirtmişti.
bu ve türlü nedenlerden dolayı aynı sorunları yaşamış bilgi sahibi arkadaşlarımızın görüşlerini bekliyorum.
herkese yürekten teşekkürler...
karşı taraf kaza tespit tutanağında %100 hatalı.eksik çıkmış o yazı