Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli rapor oranım düştü! İETT kartım ne olacak?

diabetus

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar hastahanede yapılan bazı yanlışlıklar sonucu rapor oranım %43'ten %37 düştü ve süresizdi raporum bende geçen yaz engelli iett kartı aldım ücretsiz ulaşım için bu yaz rapor için yine başvuru yapıcam, şimdi rapor oranım düştüğü için engelli statüsünde değilim ve ücretsiz ulaşım kartınıda 1 yıl için bir kaç kez kullandım dünde acil bir yere yetişmem gerekti mecbur bindim görevliye sorduğumda bu kart ne kadar geçerli diye oda makinadan bakıp 10 yıl dedi yani 9 yıl daha kullanım hakkım var fakat engelli olmadğım için şu zaman diliminde içimde bir tedirginlik oldu yarın öbür gün iett benden bu kullanım için bir hak talep edebilirmi çünkü yasaları çiğnemek ve usulsüz kullanmak istemem ne yapmalıyım kartımı gidip teslimmi etmeliyim..teşekkürler

arkadaşım yanlışın olmasın bu kartlar heryıl vizesi yapılmıyormu bizimkiler böyle senede bir vize yapılıyor

Şu an engelli değilsiniz ve kartınızı gidip geri vermelisiniz , ileriye dönük fark edilirse parayı faiziyle geri alabilir diye düşünüyorum.

Yakalanmazsanda süreisi bitene kadar kullanırsın kimse anlamaz .

tabikide işin doğrusu gidip durumu bildirmektir

Bu kartlar her sene yenileniyor mu acaba.Ben bugün kartımı aldım.Raporum senelik.Şimdi yeni raporumu çıkardığımda tekrar gidip yeni kartmı çıkaracağım.Mevzuat nasıl işliyor.Lütfen bilgi paylaşabilirmisiniz.

Arkadaşlar İSTANBUL KART ( ENGELLİ ) 10 yılda bir yenilenir.. Örneğin; Bugün ( 18.05.2017 ) aldığınız istanbulkart 10 yıl sonra ( 18.05.2027 ) sonra yenilenir.

Ancak paylaşımı yapan arkadaş kartı zaten almışsın kartta rapor oranının düşüp düşmediğini anlayamazlar ama vicdani olarak bildirmen gerekiyor dürüstlük bunu gerektirir.

Schizophrenia peki 1 senelik raporu olana verdikleri Ücretsiz Taşıma Kartı damı 10 sene geçerli olacak bu durumda.Kartın üzernde kullanım süresi belirtilmemiş.

sa akbili basınca son kullanım tarihini görürsün muhtemelen 202tir yada 2018in 6ayı

size % 37 verilen rapor hastanede düzenlenirken yanlışlıkla % 43 verildi

Istanbul kartlar onceden 10 senelikti ama simde her sene yeniletmen gerekiyor

Sugaremro

süreli raporlara verilen seyahat kartı raporun son kullanım tarihine göredir. Yani rapor süresi 1 yıl ise seyahat kartıda 1 yıl olur.

2 yıl süreli rapora süresiz vergi indirimi yazısı ile rapor süresi kadar mı kart süresi veriliyor ?, sonuçta vergi yazısına istinaden Ankara raporu sürekli olarak onaylamış olmuyor mu ?

arkadaşlar kartlar bir yıllık artık süreli veya süresiz rapor olması önemli değilmiş ben geçen yıl kartımı kaybettim yenisini çıkarmak için gittiğimde böyle söylediler ve haziran sonunda bir yıl dolucak yeniden gidip uzattırcam...

Kardeşlerim öncelikle doğru bilgi verelim birbirimize,Raporu sürekli olan kardeşlerim,Tüm ülkede engelli kartların vizesi 1 yılıdır
Süre bitince gider tekrar yenilersin
Vergi indirimi ile engelli seyehat kartının da bi alakası yok yani şöyle açıklayayım:
Hastahaneden %45 oran aldın ve engelli seyahat kartı aldın sonra vergi indirimi için başvurdun ama oranın düşürüldü %30 a
Engelli seyehat kartının iptal olmaz ve kullanmaya devam edersin,vergi indirimi sadece aldığın maaşa ve emeklilik anlamında avantaj sağlar
Diğer tüm hakların hastahaneden aldığın orana göre belli olur

Benim rapor 2 yıllık adam raporun süresi bitene kadar geçeli İETT kartın dedi bana 2 defa sordum üstelik.

Evet tarih giriyor rapor bitiş tarihi yeni raporu götürmeden kullanamazsın kartı

istanbul kart yani iett ücretsiz kartlar 1 seneliktir

Vizeletip 2 yıl boyunca kullanabilir rapor bitiminde 10tl verip yeni kart alıyorsun.

İst iett engelli ücretsiz seyahat kartları rapor süresiz ise 1 yıl değil 10 yıllıktır. Son geçerlilik tarihi de her kart basıldığında ekranda görüntülenir zaten. Eğer kart 1 yıllık olsaydı ekranda neden öyle yazsın! Günlük bir limiti de yoktur ancak bazen birkaç günlüğüne güncellemeler sonucu olsa gerek günde 8 adete kadar ücretsiz basar sonrası ücretlidir. Rapor oranı sonradan düşürülse dahi ilk rapor süresiz olduğu için kartın geçerlilik tarihi bitince aynı %40 üstü olan raporla tekrar 10 yıllık kart çıkartılabilir. Ayrıca haksız yere rapor oranı düşürülmüş ve bu sebeple de binbir güçlükle yıllarca daha sgk primi ödeyip yaş beklemek zorunda kalan ki bu arkadaşlarımızın çoğu çalışma hayatında engelli, emekliliğe gelince de sağlam sayılmışlardır. Bu sebeple oran düştü diye siz kendinizi iyileşti sanmayın gönül rahatlığı içinde en ufak bir hakkaniyetsizlik hissetmeyip kartınızı güle güle kullanın..

İstnabulda ücretsiz kartı ekrana okuttuğunuzda geçerlilik süresi yazıyor. Benimkisi 31.12.2020 yazıyor. Ondan sonra yeniden çıkartmak gerekecek sanırım raporum süresiz çünkü.

Hiç yenileme yapmadım senelrdir kullanıyorum hiç bir sorunda yaşamadım. Hatta eskidiğinden üzerindeki yazılar fotoğraf silinme aşamasına geldi.

neden yeniden cikartcaksin selçuk abi süresiz olması gerekmiyor mu kartın site de yazan sene de bir dolum makinesinde yenileniyor anladığım bu yanlışım varsa yardımcı ola bilir mısın?

Üst Alt