Merhaba ; 5 ay önce devlet hastanesinden açıklama kısmında " SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR " yazılı süresiz %51 oranında engelli raporu aldım. Bu raporu alırken niyetim araba almaktı ama sonradan başka sebeplerden dolayı vazgeçtim araba almaktan. 2019 yılında Normal B sınıfı ehliyetimi yeniletmiştim ve ehliyetin süresi 2029 yılında sona erecek.
1) Engelli raporunu aldıktan sonra Normal B sınıfı ehliyetini Engelli ehliyetine çevirme süresi var mı ? 2024 Nisan ayında almış olduğum süresiz engelli raporuyla sallıyorum 5 sene sonra 2029 yılında Normal B sınıfı ehliyetimi Engelli ehliyetine çevirebilir miyim ? Yoksa sizin engelli raporunuz eski ehliyeti yenilemek için engelli raporunuzu yeniletmeniz lazım derler mi ?
1) Engelli raporunu aldıktan sonra Normal B sınıfı ehliyetini Engelli ehliyetine çevirme süresi var mı ? 2024 Nisan ayında almış olduğum süresiz engelli raporuyla sallıyorum 5 sene sonra 2029 yılında Normal B sınıfı ehliyetimi Engelli ehliyetine çevirebilir miyim ? Yoksa sizin engelli raporunuz eski ehliyeti yenilemek için engelli raporunuzu yeniletmeniz lazım derler mi ?