Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli Raporu süreli ise süre bitiminde evde bakım maaşı keslir mi?

izzetdaskin

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
9 yaşında bir kızım var. %92 raporlu (Rapor geçerlilik süresi 2 yıl).
Konulan teşhis patterson sendromu. Doktorlar zeka yaşının 2 olduğunu söylüyorlar. konuşamıyor. Tuvaletini geçen sene söylemeye başladı tabii kendi dilinde. Ayrıca her iki ayağında da ortadaki 3 parmağı eksik ve el başparmakları çalışmıyor. Eğer biz zorla yedirmezsek 3 gün yemek yemese açlığı aklına gelmez. Kendim memurum.
6.Ayda evde bakım ücretine başvurdum. 10. ayda eve heyet geldi ve ilk maaşı (496 tl) bugün aldım.

1. Sorum şu: Bakım ücreti bizim sosyla hizmetlere başvurduğumuz tarihten mi bağlanıyor. Yoksa heyet onay tarihinden mi.
2. sorum ise yukarıda belirttiğim gibi rapor süresi 2 yıl. 2 Yıl sonra rapor yenilendiğinde engel oranı düşerse maaş kesilir mi.

ilginize teşekkürler.

1- Heyet onay tarihinde bile değil, heyetten sonra shçek ne zaman bankaya yatırırsa ilk aylığı, o zaman başlıyor! Bu konuda tam bir sürümceme söz konusu...
2- 2 yıl dolmadan önce yeni rapor alıp müdürlüğüe vermeniz gerek. Aksi halde hizmet iptal eidlir.

Üst Alt