Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli raporuma rağmen işe uygunluk raporu istendi?

Fasces

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
İşe gireceğim yer özel bir şirket. Getirilmesi gereken evraklar arasında Psikiyatri birimi işe uygunluk raporu diye bir madde var ancak işe zaten genel engelli ilanı yoluyla başvurmuştum. Ve durumum biliniyor. Bu rapor sanırım kısa bir şekilde xxxx kişi xxxx koşullarda çalışmaya uygundur şeklinde bir şey ancak devlet hastanesine gittiğimde zaten bir heyet tarafından engelli raporum bulunduğu söyleniyor ve orada yoğun dikkat gerektirmeyen hafif işlerde çalışabilir ibaresi yer aldığı için tekrardan yeni bir rapor düzenlemeyeceklerini iş yeri hekimine bunu teslim etmemim yeterli olduğu söyleniyor. O belge genel işe alımlarda gerekli sana gerekmez deniyor. Açıkçası çok stres yaptım bu konuda fikri olan yardımcı olabilir mi ? Tüm evrakları eksiksiz toparladım ancak bir tek bu eksik kaldığı için korkuyorum.

engelli statüsü ile girmişseniz ''ben engelliyim ve bu işe de her halim ile uygunum''diye bir mantık yokki zaten,psikatrik bir hastalığınız yoksa bu işi de kaçırmamayı düşünüyorsanız sanırım psikatriden rapor almanız gerekebilir...kolay gelsin..

deathless

Neden böyle düşündünüzki ? ben zaten her işe girerim bu benim hakkım diye bir mantık yürütmedim. Hastanedeki tüm doktorlarla görüştüğümü ve rapor veremeyeceklerini belirttiklerini aktarıyorum. bu normal bir durum mu , standart prosedür mü diye de burdaki kişilere danışıyorum. Ben zaten uygunluk raporu verilmesi için başvurdum oraya. Ve yukarıda belirtmeyi unutmuşum sanırım engelim de psikiyatriden. Uygunluk raporu almak istediğimde ilk sorduğu direkt bir rahatsızlığım olup olmadığı sonrasında da raporu görmek istiyor hekim ve zaten burada hangi işlerde çalışabileceğin belirtilmiş. bu tanıma uyuyorsa çalışırsın diyerek ek rapor vermiyor. benim sorduğum tam olarak budur.

Engelli Raporunuz olmasına rağmen sizi tekrar Hastaneye yönlendirmeleri anlamsız. İşe gireceğiniz Şirket merdiven altı mevzuattan bi haber bir işyeri değilse İşyeri Hekiminin olması lazım.
Mevzuatta, İşyeri Hekimlerinin görevleri arasında İşe başlatılacak engelli personelin yapacağı işe uygunluğunu raporlayarak onaylamak var.
Şirketin İşyeri Hekimi varsa direkt İşyeri Hekimiyle muhattap olun ve yanınızda engelli raporunu bulundurun sonuç olarak kararı o verecek.

Netbey
Teşekkür ederim ben de mevzuatta buna benzer bir şeyler okudum. Aslında endişe yapmamın nedeni şu tam olarak bana şu evrakları ve sağlık raporlarını toparla diye 20-30 maddelik bir liste verildi. Ve bunların içlerinde benimle hiç alakası olmayan belgeler de var mesela vinç/forklift operatörlerinden istenen belgeler gibi. Veya laboratuvar çalışanlarından istenen bazı şeyler gibi. Açıkçası ben de o yüzden bunun standart bir liste olduğunu düşündüm. Sanırım benim için özel olarak yazılmadığı için de böyle bir durum oluştu. İş yerine evrak teslim günü gelmediği için henüz gidip bunu alacaksın illa diye bir şey demediler bana henüz. Evrakları teslim ederken sanırım oranın hekimini göreceğim.

Fasces...hocam yanlış anladınız ya da ben yanlış yazdım pardon:)...o mantığı siz değil sizden o raporu isteyen işveren yürütmüş olacakki rapor istemiş...ben zaten engelli statüsünden giriyorum raporum da var, daha neyin raporu istiyorsunuz aldığım mevcut rapor da zaten çalışabileceğim işler mevcut:)...Anladınızmı hocam,engelliler olarak aynı taraftayız ama işverenler bu hükümet desteği ile işleri yokuşa sürebiliyorlar çünkü her şey işveren patronlardan yana maalesef!!

Üst Alt