Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelli statüsünde naylon çalışma üzerine

Çernobil

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Acaba çalıştığı şirkette fasulyeden çalışan, kağıt üzerinde çalışıyor gösterilen ve işe çağrılmayan ya da oldukça esnek çalışma saatleri olan, arzuladığı zaman işe gitmeyen, haftada iki gün üç beş saat giden birileri var mı?

Devlet zoruyla alınan engelli personeli ayak altında dolaştırmayan ve onun kendini gerçekleştirmesine, zam alarak insani yaşam standartlarına kavuşmasını engelleyen şirketler var mı bildiğiniz?

Yasal olarak şirketler engelli çalıştırmak zorunda ve bu kontrol ediliyor. Senin dediğin genelde tanıdık birileri arasında olur. Engelli çalıştırıyor gibi gösterirler engelli çalıştırma zorunluluğu yüzünden. engelli çalıştırmamanın cezası var kanunda. her şirket eleman sayısı 50 kişiyi geçtiği takdirde %3 oranında engelli çalıştırmak zorunda. Daha az oranda ise ve engelli çalışıyorsa devlet o konuda yardım ediyor. Önemli olan engelli kişilerin çalışıp, çalışmayacağı.

Diğer dediğinde ise kimse bu zamanda bedavadan maaş ve sigorta vermez. Devlet destekli teşvik ise zaten vergilerin çoğunu devlet öder, işverene kolaylık sağlanır bu konuda.

İşe Çağrılmadan 14 Senedir Asgari Ücret Almak

Böyle bir varsayımda çalışanın ve işverenin hakları ile sorumlulukları nelerdir? Engelli çalışan, tecrit altında tutularak kendini kariyer ve sosyal olarak geliştirmesi engellenerek zaten zor olan hayatı iyice zorlaştırılarak bir parçası olduğu toplumdan dışlanmakta mıdır? Kayıt dışı çalışmaya zorlanmakta mıdır?

Şirket prensibi gereği zam almayan ve işe çağrılmayan çalışana önerileriniz nelerdir?

Böyle farazi bir örnek olay yazdım. Teşekkür ederim.

Engelli Çalışma Şartları

Merhaba,

Ben 20000 kişilik bir şirketin engelli karosunda 14 yıldır çalışıyorum. Bazı şirketler engelli personellerine asgari ücret verip onları iş yerine çağırmıyormuş. İş gücünden mahrum kalabiliyoruz. Ancak tüm vaktimiz bizim olabiliyor. Engelli çalışma şartlarını çok merak ediyorum.

İstediği saatte gelip giden var mı acaba işe?
Ya da haftada bir giden, evden çalışan?
Hiç çağrılmayan?
Gitse dahi iş verilmeyen?

Temponuz ve engeliniz nedir?

İşyerinde Çalıştırılmadığı için Özlük Haklarından ve Zamlardan Yararlanamamak

Merhaba,

Varsayalım bir şirkete girildiğinde engelli personelin ihtiyaç halinde çağrılacağı ve kariyer imkanı olduğu ona söylenmiş olsun. Ancak on küsür yıldır işe çağrılmadan asgari ücret alsın ve diğer özlük haklarından yararlandırılmasın. (örn; sağlık sigortası)

Bu çalışanın olası bir davada bu güçlü şirkete karşı başına ne gelir, yararı zararı ne olur?

Teşekkürler.

Üst Alt