Telefon hizmetimi Vodafon’dan almaktayım. Şubat sonunda bitecek abonmanlığımı yenilemek için T.Telekom ve Vodafon mağazalarını bugün ziyaret ettim.
Önce T.Telekom mağazasına girdim ve en ucuz tarifeyi sorduğumda görevli bana hemen hattımı taşıyıp taşımayacağımı sordu. Taşıyacağımı söyleyince masa üzerinde duran fiyat tarifesini gösterdi. Telefonuma gelen reklam mesajında fiyatların 20 aralığa kadar geçerli olduğu belirtiliyordu ancak görevli bana o fiyatların ocak sonuna kadar geçerli olduğunu söyledi. Yani reklamda 20 aralık son deniyor ama hikaye, ocak sonuna kadar geçerli imiş. 10GB, yalan olmasın ya 229 lira idi ya da 249 lira. SMS ve konuşma da ayrıca var tabii. Sakat indirimini sordum. %25 indirim yapıldığı söylendi. Ancak rapor ile birlikte müracaatın merkeze yapılması gerektiği belirtildi.
Merkezlerine gitmek zor geldiği için hemen yanındaki Vodafon mağazasına giderek aboneliğimi uzatmak istediğimde yeni fiyatın ne olacağını ve sakatlara indirim yapılıp yapılmadığını sorduğumda aynı şekilde %25 indirim yapıldığını öğrendim. 12 ay taahhüt mukabilinde %25 indirimli fiyat 265 lira. Yine 10 GB+SMS+konuşma. Benim %40 nispetli ve SÜREKLİ ibareli sakatlık raporum 1999 tarihli. Yani 26 yıllık. Yanımda raporun aslı ile birlikte bir fotokopisini götürmüştüm. Raporun aslını gördü, fotokopisini aldı, Başbakanlık döneminde çıkartmış olduğum Özürlü Kimlik Kartımı da istedi. Onu da verdim kimliğim ile birlikte ve 31 aralık 2025 tarihine kadar abonmanlığımı uzattım.
Özellikle detaylı yazdım ki anlaşılmadık yer kalmasın. Umarım faydalı olmuştur.
Bu ay içerisinde eşimin de sakat yakını indiriminden faydalanması için T.Telekom merkezine gideceğiz ve müracaatta bulunacağız. Onun da bilgisini buradan veririm kısmetse.
Selametle.