Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliden engelliye 2. el satışta da 200 bin sınırına takıldık!?

yagiz2007

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2016 senesinde %90 üstü rapor ile babamınüzerine bmw 520i aldım. Şu an aracımı başka bir engelli vatandaşa (raporu %90 üstü ve 5 senesi dolmuş) satmak üzereyim. fakat vergi dairesine gittiğimiz de bize yazıyı vermediler. 2. el bile olsa 200.000 tl muhafiyetine takıldık. Bu konu da yardım almak istiyorum.

Vergi dairesinin yorumu doğru görünüyor. Aracın fatura bedeli herhalde 200K üzeri değil mi?
Ama gene de ötv muafiyeti genelgesinde geçen "aracın ilk iktisabından" lafının değişik yorumları olmuş mu ona bakmakta fayda var. Yeni alacak kişi kaç yıl bekleyecek? Siz yeniden ötvsiz aracı hemen alabilecek misiniz? Bunlar da farklı diğer sorular.
Belki yanıtını bilen arkadaşlar vardır. Yardımlarını rica ediyoruz. Bilgiler hepimize lazım olabilir.

aracın 2016 senesindeki net vergisiz fiyatı 106.600 tl ona %60 ötv ekliyor sonra da %18 kdv ozaman 200.668 tl yapıyor. saçma olan şey bu araba 2 sene de hiç mi yıpranmadı hiç mi km yapmadı nasıl onu baz alıyor anlamadım.

200 k değeri seneye artar. Ya da kanunda ne zaman ayarlanacağı söyleniyorsa. Biraz beklemeye tahammülünüz varsa bu gidişle ancak öyle olacak gibi. Ama gene de zorlamaya değer bir şey. Başka bir vd ye de danışabilirsiniz. Yorumları farklı olabiliyor.

Üst Alt