Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler hangi kurumlara yardım talebinde bulunabilirler?

Konular
45
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar merhaba engelliyim hangi kurumlardan yardım alabiliriz 3 tane çocuğum var eşim asgari ücretli calisiyor yonlendirirseniz gidip müracaat etmek istiyorum tşk ederim

Bulunduğunuz ildeki kaymakamlığa başvurun. ilçenizde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gidin. Orada size gerekli bilgiyi verirler. Raporun varsa engelli maaşı, gıda yardımı ve çocukların okuyorsa eğitim yardımı alabilirsin.

bende kaymakamlık bünyesinde ki vakıflardan diye biliyorum. Allah yardımcınız olsun.

Mrcharming34

Abim öncelikle kolay gelsin Allah yardımcınız olsun. Ailede 5 kişi ve tek asgari ücret varsa hane başı geliriniz düşük olur dolayısıyla yardımlardan faydalanabilirsiniz. Keşke bilseydim ancak nereye başvurmanız lazım onu bilemiyorum.

GaribanÖğretmen
Bak kardeşim en üstte cevap vermişim bulunduğu yerdeki kaymakamlığa bağlı olan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı diye. Cevap vermeden önce konuya hakim değilseniz sırf cevap olsun diye cevap verilmez.

lacivert21

Veriyorum kardeşim var mı bir derdin? Hadi bunu konuyu açan kişi söylese derim ki adam bir noktada haklı sana ne oluyor? Bu sitede insanlara karşı ters cevap verme isteğiyle dolup taşan ne kadar insan var ya :)

Acaba dışarıda konuşmayıp gelip burada stres mi atıyorsunuz? Yardım alabilecek durumda olduklarını, sadece üzüldüğümü belirtmek istedim. Ne garip insanlarsınız ya.

Konu sahibinden özür dilerim böyle tuhaf insanlar yüzünden konuyu işgal ettiğimiz için.

Edit: Sen bana ısrarla mesaj atan adam değil misin ya? Takıntın var sanırım, boşuna uğraşma cevap alamazsın :confused:

GaribanÖğretmen

Sanırım takıntılı ya da psikolojik sorunu olan sensin. Yoksa bu kadar ayrıntıya girmezdin.
Kardeşim dediğin insan senden yaşça büyük biri aklında bulunsun.

Konuya gelirsek; başlığı açan kişinin bilgi eksikliği var ki başlığı açmış ve sen kalkıp bana cevap verse bir noktada haklı derim diyorsun. Yahu insan bildiği bir şeyi neden sorsun? Veriyorum cevabı diyorsun demek ki sırf yorum atmak için yorum yapıyorsun. Bir şey bildiğin yok

Gayette burada konuştuğum gibi konuşuyorum. Senin gibi çokbilmişlere cevap verme lüzumu bile görmüyorum. O yüzden dert etme bunu kardeşim. Sırf cevap vermek için cevap verme her başlığa. Bilgin yoksa otur yerine, sus.

Evet mesaj atmıştım sana iyi niyetimle yardım etmeye çalışarak ama sen çokbilmişlik tasladın daha ilk mesajında. Yok bilmem böyleymiş, bak bakalım neymiş. Sonra diğer konulardaki mesajlarını görünce yardımcı olmak istedim ama mesajlara cevap gelmeyince gitmediğini düşündüm o yüzden birkaç defa mesaj attım. Şimdi sen kalkıp bununla övünüyorsun. Hoşuna gidiyor belli ki kardeşim. Öncelikle yaptığın ayıp bir şey. Git önce nezaket ve görgü kurallarını öğren sonra gelip havanı atarsın.

Sanırım takıntılı ya da psikolojik sorunu olan sensin. Yoksa bu kadar ayrıntıya girmezdin.
Tamam yazdığım bir şey tuhafına gidiyorsa, sinirini bozuyorsa engelle gitsin beni ne uğraşıyorsun ya :) Hem cevap vermeyle de uğraşmazsın. Bırak beni kendi sıkıntılarımda kavrulayım olur mu ABİ

GaribanÖğretmen
Öyle bir şey demedim. Bak benden sonra biri daha yazmış başlığa. Sonra sen kalkıp keşke nereye başvursanız bilsem diyerek hem başlık sahibiyle hem de başlıkta yazanlarla dalga geçiyorsun. Burada yenisin sanırım. Diğer forum ya da siteler gibi değil burası bunu bil önce. İnsanlar bilgi almak için burada, dalga geçmek ya da keyfi davranmak için değil.

lacivert21 SSK li çalışanlara verilmiyormuş öğrenci yardımı?
garibanÖgretmen tşk ederim Allah herkese yardım etsin bu durumda bile yardım talebinde bulundugum yerlerden red geldi market fişi veriyorlar biliyorsun ona müracaat ettim kabul edilmedi kime veriyorlar bu yardımları Suriye lilere mi bilen varmı?

Mrcharming34
Bulunduğunuz ilçedeki vakfa gittiniz mi? Raporunuz var bu durumda engelli maaşı alabilirsiniz.

Mrcharming34
engelli maası falan albilirsiniz belkide insaflı bir doktora denk gelip durumunuzu anlatmanız ve ona göre raporunuz olursa belki

Kevser er maaş alıyorum zaten daha başka ne haklarımız var onu öğrenmek istiyorum tşk ederim cevap icin

Mrcharming34

Gerekli olan yardımları alıyorsun. Bir tek gıda yardımı kalıyor onu da neden almadığını belirtmişsin. Başka herhangi bir sosyal yardım yok bildiğim kadarıyla. Birkaç ayda bir verilen nakdi yardım var onu da herhangi bir sosyal hakkı olmayanlar alıyor.

Mrcharming34

Bir şey değil. Sen vakıfa başvurduğun gibi belediyelerede başvur bakalım. Belirli dönemlerde gıda yardımı yapıyor belediyeler.

Mrcharming34

Gidin şu atmlere ve bekleyin hep süriler var. Ben denk geliyorum her defasında 1,000 TL ile 2,000 TL arasında ücretlerin yattığını görüyorum yatıran kurum ise Türk Kızılayı yani bizim vatandaşa nakdi yardım parası 300 TL yatar oda mütevelli heyeti saçmalığı ile inanın ki ülkemden soğuttular beni. Benim gibi olanlarda az değil.

Üst Alt