Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için emlak vergisi muafiyeti başvurusu nasıl yapılır?

çirkin1

Aktif Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
220
Babam izmirden ev satın aldı kredi çekti hâlâ ödüyor
Biz engellilere tanınan emlak vergisi muafiyetinden nasıl yararlanırız?

Evin bulunduğu ilçenin belediye başkanlığına gidip muafiyet için dilekçe dolduruyorsunuz.
Raporunuzla beraber dilekçe işleme alınıyor.

Evin benim üzerimde olması gerekmez mi. Kredisi devam ederken olur mu

çirkin evin senin üzerine olması lazım deyilse olmaz onun için evi derhal üzerine yaptırman lazım :D :D

Işte ben de onu soruyorum evin kredisi devam ederken üzerime alabilir miyim

alırsın niye alamssın eyer banka eve hipotek koymadıysa satışta problemm varmı onu kıredi çektiğin bankaya danış

banka kabul ederse ev kredini üzerine alabilirsin.tabi ödeme gücünüz varmı bilemiyorum,maaşınızın kredi ödeme gücü olması lazım,babanızın geliri olması sizi etkilemez,sizin maaşınıza ve kredi notunuza bakarlar,kişisel düşüncem bankaların böyle bir ortamda buna yanaşacagına pek ihtimal veremiyorum.

Engelli raporu size ait ve ev sizin üzerinizde değilse emlak muafiyetinden yararlanamazsınız.
Babanız emekli mi?
Emekli ise 200 m2 yi geçmeyen konutlarda yine vergi ödemez.

🏠 ev vergisinin banka ile ilgisi olmaz.
Tapu Müdürlüğü halleder ancak ev engelli üzerine olacak muaf içinse İzmir Belediyesi halleder

Üst Alt