Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Dikkat!!! Tema lisans bilgilerinize erişilemiyor, lütfen www.xenforo.gen.tr yönetimi ile iletişime geçiniz. Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Engelliler için İstanbul kart kullanımında yarım saatlik sınırlama

SMS 79

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar,

BELBİM den gelen bilgi aşağıdaki gibidir.
Değerli Yolcumuz,

Engelli yolcularımızın kullandığı istanbulkart’da günlük, aylık ya da yıllık bir sınırlama yoktur. Ancak, otobüs ve turnike kullanımlarında ilk geçiş den yarım saat sonra 2’nci kullanımı yapabilirsiniz.

Kartınızın son geçerlilik tarihi otobüs ve turnikelerde ki cihazlarımızdan kontrol edebilirsiniz.

Saygılarımızla,​

yolculuğumuzda acele işimiz varken 2. bir otobüse binmek için yarım saat beklememiz gerçekten çok garip bir yerde oturup yarım saatin geçmesini beklemek dahada garip .... garip garip garip

iki geçiş arasında otobüste geçireceğimiz süreyide hesaba katarsak yarım saatten daha az bire süre olur ama haklısın

Okuttuktan sonra İstanbul gibi bi yerde en yakın mesafeye gitmek zaten, yarım saati geçer..Yani otobüsten indikten sonra yarım saat bekelemeyeceksiniz, okuttuktan sonra en az yarım saat geçemesi gerekecek sanırım yanlışmı anladım...

Arkadaşlar ben bu istanbul kartını anlayamadım yardımcı olabilir misiniz?

böyle bir samçmalık olmaz ya,
ben 1 haftadır kullanıyorum hiç öle birşey ollmadı ama arkadaşlar.
ben 15/20 dk arayla biniyorum işten eve giderken. hiç öle birşeyle karşılaşmadım...

bu da özürlülere bir oyun arkadaşlar eski kartların bu işi yapanlara ne zararı var maksat özürlülere ufak engeller koyup yavaş yavaş yıllar önce bize verilen hakkımızı elimizden almak bütün haklarımı yavaş yavaş elden alıyorlar.bizim le ilgili kötü düşünen ler kendilerini biranlık bizim yeririmize koysunlar.

İstanbul kart beyaz kart

arkadaşlar 30 da.i diye bir kısıtlama yok bende aynı şekilde 15 dak sonra tekrar başka bi otobüse bindim sorunla karşılaşmadım.
bilginize.

istanbul kartımı bugün aldım. eski beyaz kartıda aldılar...... okuduklarıma inanamadım desenize oyuna geldik

önce beyaz kartı alıyorlar... sonrada istanbul kartını veriyorlar... beyaz kart bazıları temmuzun sonuna kadar geçerli diyor bazılarıda yıl sonuna kadar doğru nedir bilinmiyor. 2ci otobüse binmeden aradan yarım saat geçmesini bekliyecekmişiz.. bakalım daha neler çıkartacaklar..

arkadaşlar,

sırf denemek için ilk bindiğim otobüsten 10 dk son inip diğerine ondan da 10 dk sonra inip üçüncü araca bindim ama verdikleri bilgideki gibi bir sıkıntı olmadı. yani 30 dk diye birşey yok anlaşılan, ama şimdi dönüpte 30 dk diyordunuz biz istediğimizi gibi biniyoruz demeninde alemi yok.

bu arada kartın son kullanma süresi aralık 2015 görünüyor ama seneye başka kart çıkarsada şaşırmam artık.

SMS 79

sizin bahsetmiş olduğunuz son kullanma tarihi 2015 bizim kartta yok görünmüyor??? her neyse herkese gülerek memnun kalarak kullanma nasip etsin tekrar değiştirmeyede gerek kalmasın:))

en fazla 2 sene sonra istanbul kartın yerini indirimli kart alacak bu gidişle asıl siz onu konusun
bırakın yarım saati 1 saati. sarı öküzün hikayesi diye bir yazı var netde.bulun okuyun derim.anlayana belki bir fikir verir..düşünün neleri kaybetdik senelerdir kah bizim suçumuz kah hükümetin ama olan engelliye oluyor....

Eski zamanların birinde bir otlakta öküz sürüsü yaşarmış.
Ama civardaki aslanlar bir türlü rahat bırakmazlarmış onları.
Hemen her gün saldırırlarmış bu sürüye.
Öküz dediğin öyle yabana atılır bir hayvan değil ki,
Bir araya toplandılar mı kolayca defetmesini bilirlermiş o koca aslanları.
Gün geçtikçe aslanları almış bir kaygı.
"Herhalde bize bu otlağı terk etmek düşüyor" demiş aslanlardan birisi.
"Nereye gideriz" diye düşünürlerken.
"Bir dakika" diye bir ses duymuşlar
Sürünün en çelimsiz, ama kurnaz mı kurnaz bir ferdi olan topal aslanmış söze atılan.
"Hayır" demiş, "Hiçbir yere gitmiyoruz.
Siz bana bırakın, ben hallederim bu işi."
Topal aslan elinde beyaz bayrak gitmiş öküzlerin yanına.
Topal aslan "Saygıdeğer öküz efendiler" diye başlamış lafa:
"Bugün buraya sizden özür dilemek için geldik. Evet size defalarca saldırdık, ama niye biliyor musunuz? Hep o sizin aranızdaki sarı öküz yüzünden. Verin onu bize, siz de kurtulun biz de barış içinde yaşayalım!.."
Boz öküz, diğer önde gelenlerle görüşmek üzere geri çekilmiş.
Hepsi de sıcak bakmışlar bu teklife.
Bir tek yaşlı benekli öküz "Olmaz" demiş ama kimseye dinletememiş sözünü.
Zavallı sarı öküz teslim edilmiş aslanlara.
Bütün sürünün selameti için bir öküz.
Gerçekten de günlerce sürüye saldıran olmamış.
Ama aslan milleti bu, ne kadar sabreder ki? Hele öküz etinin tadını aldıktan sonra.
"Acıktık" demişler
Topal aslan boz öküzün yanına giderek "Selam" diye girmiş söze:
"Gördünüz ya biz aslanlar ne denli uysal milletiz. Ama büyük bir problemimiz var!.."
"Nedir?" demiş boz öküz…
"Şu sizin uzun kuyruklu öküz" demiş topal aslan ve devam etmiş:
"Gelin verin onu bize bu mevzuyu burada kapatalım. Eskisi gibi barış ve huzur içinde iki taraf da hayatını sürdürsün."
Boz öküz yine istişare yapmış sürünün ulularıyla.
Yine sadece benekli öküz olmuş karşı çıkan.
Hepsi de "Verelim gitsin" demişler.
Tekrar tekrar yinelenmiş bu olanlar.
Her geçen gün aslanlar daha da güçlenmişler.
Öküzlerse her geçen gün daha da zayıflamışlar
Aslanlar küstahlaştıkça küstahlaşıyorlarmış.
Artık bir sebep bile söyleme gereği duymuyorlarmış.
"Verin bize şu öküzü sonra karışmayız" derlermiş sadece.
Zavallı öküzlerin "Hayır" diyebilecek güçleri kalmamış.
Boz öküz de aralarında olmak üzere birkaçı kalmış en sona.
"Ne oldu bize, ne zaman kaybettik bu savaşı aslanlara karşı, oysa ne kadarda güçlüydük?" diye sormuş biri boz öküze.
"Biz" demiş boz öküz, gözleri nemli ve sesi pişmanlıkla titreyerek,
"Sarı Öküz'ü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı!.."

ANLAYANA......

30 dk diye bir kısıtlama yok arkadaşlar adı üstünde üçretsiz seyahat kartı kulaktan duyma sözlerle hareket etmeyin

bu sanırım en çok beni etkileyecek.

1-fındıklı tranvay durağında tranvaya binip karaköye gidiyorum. karaköyden de tünel den istiklale çıkıyorum. ve bu yarım saatten az bir zamanda oluyor.

buna benzer bir çok gidişat var. ben zaten arkadaşlara da söylemiştim. bunlar kesin bir şeyler yapmıştır diye..

haklarımızı koruyalım arkadaşlar yoksa hepsi elimizden gidecek biz sağlam insan gibi olmayız biz özürlüyüz

Belbim e attığım maile gelen cevap hepimizi üzecek şekilde :(
Hakkımız elden gidiyor bişeyler yapmak gerek.

İETT'ye yaptığınız başvuru incelenmiştir;

Ücretsiz kartlar ilk defa okuttuktan sonra tekrar okutulup kullanılabilmesi için belirli bir sürenin geçmesi gerekmektedir.

2010-06-10 00:00:00 tarihli mesajınız:

hülya 2010-06-10 XXXX XXXX Merhaba, İstanbul kart kullanıma açıldı takip ettiğimiz kararıyla. Ben bir engelli olarak beyaz kart kullanıyordum. Fakat bazı forumlardan öğrendiğim kadarıyla 1. binişten sonra yarım saat sonra 2. defa otobüse binme diye bir uygulama olduğunu öğrendim bunun hakkında bilgi verebilir misiniz ? Syg. Telefon : GSM : XXXX XXX XX XX

o bir kaç dk Yarım saat ve benim metrobüs ile yaptığım yol 15dk sonra 2. otobüse biniyorum.
Sağolsunlar 15 dk boşu boşuna beklicem durakta.

eyya ya katılıyorum. yeni kartını kullanıp sorun yaşamış ve sorun yaşamamış arkadarşlar sizleri dinliyoruz..

Duslerinprensi;

Şu İstanbul'da garip olmayan ne varki cem bey.:))

meltem_;

Ya Meltem hn.bende değiştireceğim kartımı nasıl değiştirebilirim yardımcı olur musunuz?

Arkadaşlar kullananlar niye yorum yapsın. Mail attım gelen cevap dediğim gibidir diyorum.
O kartların içinde 20 KB lık bir çip var YIL 2010 istedikleri zaman istedikleri şeyi o çipe yükleyip uygulayabilirler.
Bence yıl sonuna kadar istediğin gibi geçeceksin ama yıl sonunda uygulamaya koyabilirler öyle programlanmış olabilir diye tahmin ediyorum

http://www.engelliler.biz/forum/members/28930.htmlsgurkan
user-offline.png

aşağıdaki link,ten sorularınıza yanıt bulabilirsiniz....

http://www.engelliler.biz/forum/ula...ldiriliyormus-bilginiz-var-mi-arkadaslar.html

peki kışın ne yapıcaz 2 3 vesaitle gidilen bir yere tekerlekli sandalyeli biri gidene kadar donucak yada üşütüp hasta olacak ona yardım eden kişi de bu süreyi bekelemez işi olduğu için bu işi tezgahlayan kimse özürlünün kış kıyamette donup hasta olmasını yokolmasını istiyor özülü vatandaşlarımızın uyanması gerekiyor haklarımız yavaş yavaş nabız yoklayarak elimizden alınıyor

Beklemek yok diye yazmışlar niye okumuyorsunuz?

Şu anda da aynı akbilleride arka arkaya basamıyorsunuz biraz zaman geçmesi gerekiyor.Belbim bunu kastetmiştir.

İstanbulda aktarmasız gidilen hatların sayısını İETT bizden daha iyi bilir. Bu nedenle tek hatlık bir kullanım hakkı sadece saçmalık olur.
Yeni kartların kullanımı çoğaldıkça durum daha da netleşir ve bizde ona göre belediye ile mücadelemize başlarız.
Kaos yapıp demorilize olmayın ve demorilize etmeyin.

Merhabalar arkadaşlar istanbulkart'la ilgili başlık açan SMS79 nickli arkadaş sanırım yanlış bilgilendirilmiş ve araştırma yapmadan forumda başlık açmış diğer arkadaşların test ettiğinden anlaşılıyorki yarım saatlik bir engel sözkonusu değil

Belbimden hangi yetkili ile görüşmüş ve nasıl bir mesaj gelmiş detaylarını burda açıklarmısınız.
Bu konuyla ilgili bizzat ilgilenip araştırma yapacağım ve siz değerli arkadaşları net olarak bilgilendireceğim.

merhaba arkadaşlar.bende bu konuda araştırma yaptım ve iett ye bir email gönderdim.işte gelen cvp:

Sayın ilknur çebi,

İETT'ye yaptığınız başvuru incelenmiştir;

Beyaz kartlar sene sonuna kadar geçerlidir. Değiştirmek için: 2006 yılından sonra düzenlenmiş özürlü sağlık kurulu raporunun aslı ve fotokopisi veya başbakanlık özürlüler dairesinin verdiği kimlik kartının aslı ve fotokopisi 1 adet resim nüfus cüzdanı ve 10 tl ile birlikte Hasanpaşa ve Karaköy\'e başvurabilirsiniz.

Hayati_İslam ;

Belbim den gelen mesaj zaten yukarıda yazılıdır.

ilgililerin verdikleri cevapların maalesef tutarsız olduğu görülüyor ben sordum 30 dk demişler başkasına "bir süre geçmesi lazım" demişler.

ancak anlaşıldıki en azından 30 dk lık bir süre yokmuş.

Sizde araştırmanızı yapıp sonuçlarını bizimle paylaşabilirsiniz.

sms nerden çıkardın yok böyle bişey dostum kendine iyi bak sen biraz yat uzan dinlen :)

Arkadaşlar şimdi yeni olduğu için kullanabiliyorsunuz fakat ileride bir gece aniden kimsenin haberi olmadan, bir bakacağız ki yen uygulamalar, sınırlamalar gelmiş. İleride her şeyimizi kısıtlayacaklar...

Üst Alt